Yacko 20.05.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Co sądzicie o poradniku Solbet ?:https://www.solbet.pl/izolacja_pozioma.phpAktualnie mam zakończoną ścianę fundamentową i wysmarowaną dysperbitem ze wszystkim stron. W środku wylany chudziak do poziomu ściany fundamentowej. Według poradnika z linku folia powinna wystawać co najmniej 5cm z każdej ze stron, czyli zakładając 24cm bloczka powinna być minimum 35 cm. W hurtowni budowlanej jednak twierdzą, ze klienci kupują folię 30cm i taką polecają jako standard.Kolejna dyskusyjna sprawa to kwestia podłoża - w poradniku mówią o zaprawie, ja osobiście nigdy nie widziałem aby ktoś tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 21.05.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Ja przy stawianiu garażu użyłem 30 cm i według mnie szerokość wystarczająca ściany Solbet 24 cm), przy budowie domu nie zamierzam kupować szerszej bo nie widzę potrzeby. Nie kładłem jej na zaprawie, ale u mnie górna warstwa fundamentu była równa bez wystających ostrych kamyków drutów itp. Tą folię 1mm nie jest tak łatwo przedziurawić i chyba lepiej ją dawać na zaprawę jeśli powierzchnia na której ją się układa jest nierówna i może ją uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.05.2015 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 2x papa na lepiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmieuzg 24.05.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Ja używałem 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 24.05.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 2x papa na lepiku... jak już to papa termozgrzewalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzcionek 31.05.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Też podłączę się do tematu.Mam problem mianowicie mam dom z piwnicą, aktualnie wylana jest ława fundamentowa i nie wiem co będzie najlepiej pasowało.Folia czy papa co lepsze do piwnicy. Chyba folia będzie ok tylko 0,3 czy 1 mm Edytowane 31 Maja 2015 przez trzcionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 03.06.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Też podłączę się do tematu. Mam problem mianowicie mam dom z piwnicą, aktualnie wylana jest ława fundamentowa i nie wiem co będzie najlepiej pasowało. Folia czy papa co lepsze do piwnicy. Chyba folia będzie ok tylko 0,3 czy 1 mm Ja zastosowałem taką Muzimer-fol PCV grubość 1,00 mm http://www.muzimershop.szczecin.pl/p246,folia-fundamentowa-do-izolacji-poziomej-z-pvc-muzimer-fol-1-0mm-grubosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.06.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Też podłączę się do tematu. Mam problem mianowicie mam dom z piwnicą, aktualnie wylana jest ława fundamentowa i nie wiem co będzie najlepiej pasowało. Folia czy papa co lepsze do piwnicy. Chyba folia będzie ok tylko 0,3 czy 1 mm Co chcesz zabezpieczyć folią 0,3 mm ? - chyba budę dla psa którego nie lubisz, a i to nie wiadomo czy Cię obrońcy zwierząt nie napiętnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 12.06.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Podlacze się pod temat, chcę dać papę termozgrzewalną icopala na izolacje poziomą, bo wyczytałem że jest najlepsza, ale przeglądam te papy w necie i są różne rodzaje te papy. Teraz mam dylemat która jest najlepsza na izolacje poziomą? Podpowie ktoś!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts