Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

salon, czy udałoby się wygospodarować sypialnię?-pomocy

anaka82

Recommended Posts

Witam! Mamy małe mieszkanie salon i pokój dzieci, salon nie jest duży, ale zastanawiam się czy dzięki temu, że są 2 okna plus balkonowe dałoby radę wygospodarować miejsce na łóżko sypialniane? Myślałam, że można by było przedzielić pokój, ale czy to ma sens, bo ten salon będzie całkiem malutki? Szafa, która jest na planie jest ewentualnie do przesunięcia w inne miejsce. Może ktoś ma jakiś pomysł czy jednak darować sobie dzielenie pokoju?

plan.jpg

ciekawy pomysł, może w takim razie pomoże ktoś w aranżacji pokoju z takim mebelkiem? chciałabym jeszcze zmieścić kanapę (może narożnik?), ławę, stolik rtv lub komodę pod telewizor, ewentualnie można go powiesić, no i fajnie by było gdyby zmieścił się jeszcze stół z 4 krzesłami, ale to niekoniecznie. Będę wdzięczna za wszystkie pomysły, bo mi niestety takowego brak...

na siłę możesz to zrobić, ale pytanie po co? stracisz tylko przestrzeń użytkową na niekorzyść dwóch klitek.

Nie no na siłę nic robić nie będę, teraz jak ktoś wcześniej zasugerował półkotapczan to rozważam taką opcję tylko nie mam pomysłu gdzie go wstawić, może na przeciwległą ścianę do szafy, ale znów będzie problem z kanapą i stolikiem no i telewizor też trzeba gdzieś wstawić? Może przestawić szafę w inne miejsce i na jej miejsce stolik rtv a na środek kanapa ? Może narożnik, ale znów nie ma miejsca na niego :( Ktoś ma jakiś pomysł?

• 9 months później...

Witam! Nadszedł czas na urządzenie salonu i powstał problem. W salonie już stoi narożnik i meblościanka więc nie ma opcji ich zmiany. Z salonu przechodzi się do sypialni. Chciałam jeszcze żeby w salonie zmieścił się stół dla 4-6 osób, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie go postawić. Moje rozważania: stół obok narożnika - obawiam się że zablokuje wejście do salonu, a kąt pomiędzy drzwiami do pokoi zostanie pusty, druga opcja to wstawienie w kąt pomiędzy drzwiami obawiam się że będzie jeszcze gorzej. Wrzucam szkic, od razu przepraszam, że bardzo amatorski :) Za wszelkie wskazówki będę wdzięczna :)

plan salonu.jpg