Zdun Darek B 31.05.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Pas dolny jest, wysokość wiązara 422. [ATTACH=CONFIG]318486[/ATTACH] Faktycznie TWÓJ projekt dosyć podobny, nam udało się zmieścić wszystko pod jednym dachem Wygląda że kochasz swoje auto na równi z cała rodziną , powierzchnia garażu prawie równa wszystkim sypialnią .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.06.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 .dlaczego archeolog????Bo TAK !!! Skąd ja to znam Kocham indywidualne stodoły. Powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 10.06.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dach 300m2 Napiszę więcej o tych wiązarach. ] Hej. Czy możesz już napisać o łącznym koszcie wykonania takiego dachu o takiej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 10.06.2015 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Jeszcze nie wiem.Dopiero pod koniec tygodnia przyjadą deski na deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.06.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Ja dziękuję za taką "stodołę" Pomieściłaby siana dla kilkunastu koni Można wiedzieć u kogo zamówiłeś wiązary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 16.06.2015 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Aldach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 19.06.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Ostatnie dni przyniosły kilka niespodzianek tych ch…..ch. Dach jak się okazało nie jest poprawnie wykonany, narazie nie chce publikować dlaczego bo obiecane jest, że w najbliższy poniedziałek ekipa ma to poprawić. W sumie nie jestem pewien czy ekipa przyjedzie, obadamy. Ekipa od ścian i pokrycia dachu jest wzorowa ale niestety nie mogą dokończyć swojej roboty przez ten dach. Deskowanie jest zaczęte ale nieskończone bo się nie da, ścianki działowe w kilka najbliższych dni będą skończone. Poniżej kilka fotek a w poniedziałek wieczorem wrzucę kilka istotnych informacji o firmie od wiązarów. Generalnie nie jest mi teraz wesoło bo problem jest z wysuwnicami szczytowymi a zarazem jestem bardzo wdzięczny firmie od murów i pokrycia bo mają speca od dachów i właśnie on wybadał problem a może nawet uratował komuś życie. CDN Edytowane 20 Czerwca 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.06.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 No jak mnie denerwuje takie dziadostwo. Nie pomyślą głupki, że ktoś słono płaci i jeszcze może być narażony przez ich partactwo na niebezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.06.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Witam, Bob. Nasz dom to jakby pół stodoła, bo salon pod skosami dachowymi ma 7 x 8 m Też mieliśmy więźbę dachową przerabianą, ale z powodu słupa, który wyrzucaliśmy ze środka salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 20.06.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Ciekaw jestem co za babola strzelili. U mnie tez bylo poprawiane, tez wysuwnice ale to bardziej niechlujstwo ekipy montazowej no i w pewnym stopniu wina konstruktora. Poprawili i na razie sie nie wali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Strzeliła architektka z konstruktorką na spółkę Trzeba było przeprojektować cały dach nad salonem. Skutek mam blachodachówkę zamiast dachówki ceramicznej, bo inaczej konstrukcja nie wytrzymałaby bez podparcia. Kobieta zaprojektowała nam sufit katedralny z podparciem w postaci betonowego słupa stojącyego o 280 cm od komina (od frontu komina!). komin z przeznaczeniem dla wybudowania dużego kominka. Jak to zobaczyłam na żywo i wyobraziłam sobie ciągłe omijanie tego słupa... eh. Salon, duży a możliwości zagospodarowania w sensowny sposób jakby ciut mało. Słupa nie ma jest blacha. Dom już stał w całości, kiedy dowiedziałam się, że mimo 8 metrów szerokości salonu, można było więźbę tak wymyślić, żeby wytrzymała dachówkę. Mój dom ma kilka takich przygód w swojej historii. Nie znałam forum, wiedzę mieliśmy mizerną i za duże zaufanie do architektki i ekip budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.06.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Hej, Bob prawie krajanie każdy z nas miał takie "babole", ja wspomnę o moim słupie na tarasie.... Za wiązary i dach był odpowiedzialny nasz wykonawca więc obyło się bez nerwów, za to koszt przeszedł nasze najśmielsze wyobrażenia Powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 21.06.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Dzięki za wsparcie:) Teraz w sobotę musiałem przenieść górę desek, nie wiem który już raz. Musiałem zrobić miejsce żeby wjechał dźwig, gdyby nie problemy z dachem było by po sprawie i dechy byłyby już na dachu i położyliby papę. Praca głupiego ale miałem gdzieś tam w głowie satysfakcję, że coś robię i lubię ten CZOŁA POT. Jak przeniosłem górę desek, pomagałem ekipie przynosić bloczki silikatowe - ciężkie ku….two normalnie lewa ręka mi omdlewała i bloczki upuszczałem na piach - trochę mnie to bawiło i trochę denerwowało że słaby jestem Ucieszyło mnie, że rzut parteru wyrysował się na bloczki, wszystkie ściany działowe zostały wystartowane i widać już co gdzie i jak. Zobaczcie jak to wygląda: Poniżej widać spiżarkę, którą trochę powiększyliśmy w sumie 26cm, widać wystające bloczki ze ściany, o tyle właśnie ją powiększyliśmy. A tu widok z przedpokoju na garderobę, jest ona przechodnia, chłopaki będą mogli wejść zrzucić buciory, ubranie i bez wchodzenia na salony iść do swoich pokoi. Pomysł ten wydaje mi się praktyczny ale oczywiście życie pokaże jak bardzo praktyczny Wszędzie z 3cm wody bo mocno lało a ten cholerny dach nie skończony i przez częściowo położone deski woda się leje z nieba Tu widać korytarz do pokoi chłopaków i do łazieniek, niewiele ale trochę radości jest. Tutaj widok z korytarza na salon a w "oddali" wyjście na taras. A tu gdzie ta rura sterczy będzie koza, dalej po lewej będzie kuchnia a przy tych trzech oknach jadalnia. Pomiędzy jadalnią a tą ścianką przy kozie będzie jakaś wyspa. Trochę mam teraz stresa bo nie wiem czy jutro przyjadą naprawić ten dach. Mam zapewnienie, że mają być w poniedziałek na 7 rano ale czy będą….. Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 21.06.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/c011.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.06.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Ciekawe czy przyjechali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.06.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Ciekawe czy przyjechali... No ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 22.06.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 BoB i jak tak ten dach? poprawili? No i co tam było że groziło czyjąś śmiercią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 22.06.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Niedawno wróciłem. było: wysuwnica szczytowa nie podparta niczym bo myśleli że ściana szczytowa pojdzie całkiem do góry i na tym spocznie ale ja nie daje ściany szczytowej całkiem do góry bo chce zachować ciągłość izolacji, wysuwnica przez to wisiała i uginała się mocno pod własnym ciężarem a co dopiero jak przyjdzie dachówka, śnieg, wiatr. Trzebabyło zrobić wymianę pierwszego wiązara i wysuwnic. Wysuwnica teraz jest szersza a pierwszy wiązar jest niżej i na tym wiązarze wysuwnica spoczywa stabilnie. tutaj foto nowej sytuacji: Całej sytuacji nie chcę szeroko komentować, trochę zawiódł w firmie od dachu przepływ informacji. Uważam sprawę za zamkniętą i mam radę dla tych co znajdą się w podobnej sytuacji. Jeżeli więźbę wykonuje osobna firma to dobrze jak ktoś rzuci okiem z ekipy następnej czyli jakiś dekarz. W tym tygodniu będzie chyba stan surowy otwarty. Dzięki za trzymanie kciuków. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 23.06.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Zauwazam pewna prawidlowosc ze czesto wysuwnice w dachach dwuspadowych sa zle zaprojektowane lub do kona nie przemyslane. U mnie tez tak bylo. Ale u Ciebie sa jeszcze takie kantowki 4 szt na strone i myslalem ze one cos trzymaja, chyba ze sa tylko dekoracyjne na 3 gwoździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts