bob_budownik 23.06.2015 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dekoracyjnie, do celów montażowych. Z nimi różnica poziomu na metrowej wysuwnicy na koncu było 4cm niżej;) . Bez nich chyba by odpadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 24.06.2015 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Dziś jest mały ale postęp, połowa zapapowana, nie będzie lało do chaupy. Lookajcie na fote: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 25.06.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Bardzo dobrze rozwiazales temat nadprozy. Tez drugi raz bym tak zrobil. Widac ze lektura innych DB nie idzie w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Bob, no, gdzie te foty? Obiecałeś u Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 04.07.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Doriko czy Aniko? Też czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Hejo! Dziś upał był masakryczny. Miałem w planie wiele ale się nie dało, pół godziny pracy i uciekaliśmy pod dach pod którym było całkiem przyjemnie. Zebraliśmy ze starszym synem śmieci z placu głownie resztki styropianu i folie z pakowania silikatów, była tego poplątana góra jakieś resztki rur kanalizacyjnych i setki butelek po wodzie i napojach. Ze cztery godziny nam zeszło żeby to ugnieść zwinąć i przygotować do wywózki. Wysprzątałem też blaszaka i jest teraz w nim pięknie czysto, pusto i wszystko poukładane…ale chyba nie pstryknąłem foty tego osiągnięcia ale zrobię następnym razem. a ponizej… wiecie co to jest? to jest światełko w tunelu czyli kontrolna fota wnętrza komina a tu kilka fotek widoku ogólnego całej tej męczarni cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Są następne: widok z tarasu na panoramiczne kuchenne tu z prawej wejście do salonu a lewej korytarz "na pokoje" z prawej okna fixy przy jadalni a z lewej w cieniu komin do kozy, która będzie z lewej strony komina a lewej strony komina będzie składzik na drewno tu widac z korytarza przez garderobę do wejściowych drzwi pokój starszego, wszystkie te pokoje maja ten sam metraż i widok z okna cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) o ile się nie mylę to tu korytarz od łazienki i po prawej są pokoje, po lewej wpierw mała łazienka i garderoba i w dali widać ścianę na której nie chcę tam telewizora, wolałbym projektor tylko do ciekawych filmów i zestaw stereo do fajnej muzy to by było git bo w tv samo bagno jest. a tu jest fota miesiąca!!!!!!!!!!!!! eeee fota życia!!!!!! lookajcie poddasze wys 2,6, szer 4,0 dł 17 albo 18 m tam na końcu daleko będzie zestaw relaksacyjny, może jakiś stół do pingla i zestaw perkusyjny albo i dwa. trzymajcie kciuki żeby to wszystko pykło bo łatwo nie jest:) Edytowane 4 Lipca 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Trzymam, szczególnie za tę więźbę i krokwie co byś ich nie schował pod jakimiś karton-gipsami. Edytowane 4 Lipca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a jaki masz pomysł na izolację pod deskowaniem? cały czas zastanawiam się jak to ładnie zrobić, najłatwiej byłoby zostawić tylko taki tunel ale to będzie słabo wyglądało, w planie mam jedno okno połaciowe ale czasem myślę żeby je zlikwidować bo te skosy….. i jest gęsto drewna, słupki i jętki są co metr.W skosach chcę puścić instalację WM, szkoda że te instalacje trzeba gdzieś puścić bo te drewienko i gra światła jest urocza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 U mnie był podobny problem. Chciałam mieć skosy z widocznym belkowaniem, ale nikt mi nie powiedział, że można to zrobić niejako odwrotnie. Tzn. na belkowaniu – krokwiach – położyć deski, albo karton gipsy i dopiero na tym robić ocieplenie i pokrycie dachowe. U nas nie ma tylu słupków i jętek. W ogóle nie ma. W salonie jest tylko jedna belka 8-metrowa i na niej supek. Krokwie zostały niestety przykryte deskowaniem na 30 cm wełny. Chcemy zrobić nałożone krokwie, ale to trudne. Tak to wyglądało przed położeniem ocieplenia. Odstępy między krokwiami to 100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Masz tez deskowanie?Bo widac jakby na krokwiach byla folia i nad nią deskowanie. Dopisuje teraz bo widzę, że masz całkiem inny układ, nie ma pasa dolnego i masz ścianę kolankową. Nie wiem czy dobrze rozumiem to "niejako odwrotnie"…że niby izolacja dopiero na deskowaniu pod dachówką? Edytowane 4 Lipca 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 04.07.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Ja trzymam kciuki przede wszystkim, aby ten zestaw perkusyjny się przybliżył. Sam marzę o takim Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 To nie jest ścianka kolankowa. Kolankową mam na poddaszu. Tu poniżej więżby jest normalna ściana. Na folii nie ma deskowania. Leży blachodachówka. Całe ocieplenie mam tak: pomiędzy krokwiami 17 cm' poprzecznie na krokwiach druga warstwa około 15 cm, deskowanie czeka na nałożenie atrap krokwi Dobrze rozumiesz to odwrotnie. Patrząc od dołu są krokwie, na nich deskowanie, a potem kolejne warstwy ocieplenia. To się nazywa ocieplenie nakrokwiowe o ile wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 05.07.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Pestko. Jakie pieeeeeeeekkkknnnnneeeeee. Brak mi słów. Tym bardziej szkoda że nie masz swojego wątku. Trzeba Cię śledzić by coś pięknego zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.07.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Aniko, dziękuję , ale póki co niewykończone i widać wszystkie niestaranne przycięcia. Robiliśmy sami, we dwoje, i wiedząc, że pokryją to nakładki krokwiowe niezbyt się staraliśmy. Teraz nas to strasznie wkurza, ale są pilniejsze rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.07.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ja trzymam kciuki przede wszystkim, aby ten zestaw perkusyjny się przybliżył. Sam marzę o takim Super robota! nk akurat to jest przy mnie od daaaaaaaawna jakieś 20 lat to moje hobby, looknij foty mam kilka to taka hybryda ale potem z tego zrezygnowałem na rzecz tego: tu zestaw podróżny cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.07.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 mały zestaw podrózny: a tu gdzieś w polsce na sztuce: tu na statku w sylwestra: a to moje marzenie, chciałbym to wstawić na dole w salonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.07.2015 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 To nie jest ścianka kolankowa. Kolankową mam na poddaszu. Tu poniżej więżby jest normalna ściana. [ATTACH=CONFIG]323211[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]323212[/ATTACH] Na folii nie ma deskowania. Leży blachodachówka. Całe ocieplenie mam tak: pomiędzy krokwiami 17 cm' poprzecznie na krokwiach druga warstwa około 15 cm, deskowanie [ATTACH=CONFIG]323213[/ATTACH] czeka na nałożenie atrap krokwi Dobrze rozumiesz to odwrotnie. Patrząc od dołu są krokwie, na nich deskowanie, a potem kolejne warstwy ocieplenia. To się nazywa ocieplenie nakrokwiowe o ile wiem. Pestko, nie mam pytań, te deski wyglądają super!!!! niestety ja nie dam rady to tak ogarnąć, muszę się oddzielić od poddasza izolacją i mam też pas dolny, który jest dość gęsto bo co metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts