nk 11.08.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Okna!! Super, gratuluję odważnych rozwiązań! Sam też myślę nad częściowymi fixami w różnych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.08.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Okna piękne niestandardowe czyli moje lubione gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 14.08.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Pan monter powiedział że:" jo by se takich łokien niezamontowoł" Chodzilo mu o te trzy okna uchylne w sypialniach, borok nie wiedział że bedzie WM i klima. Na przełomie sierp/wrz sporo będzie się działo - oczywiście jak wszystko wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.08.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Oj mi mówili tak o drzwiach A ja puszcze i skacze jak 5 latka w kolejce do Mikołaja za każdym razem jak je widzę. A takie wąskie okna, jedne obok siebie to były od początku marzeń o domu ze mną ale okienne szaleństwo było pierwszym i głównym moim kompromisem. Pozostało podziwiać je u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.08.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 bo stodoły to fajne domy są widzę u Cibie też rozkmina jak ocieplić strop, u nas kwestia problematyczna, zobaczymy jak wybrniemy bo sobie wymyśliłam odsłonięte belki stropowe nad salonem i kuchnia ekspresowe tempo, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 bo stodoły to fajne domy są widzę u Cibie też rozkmina jak ocieplić strop, u nas kwestia problematyczna, zobaczymy jak wybrniemy bo sobie wymyśliłam odsłonięte belki stropowe nad salonem i kuchnia ekspresowe tempo, gratulacje Pisałam tu o ocieplaniu nakrokwiomym Mój dom to „ofiara” niewiedzy o takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 25.08.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Cześć. Krokwi raczej nie będę odkrywał ale zostawię może coś na poddaszu, chociaż nie jestem przekonany, męczę temat bo grubość wiązara to jakieś 5cm, jakby to była bela 25cm to co innego, byłoby co podziwiać Natomiast jest dach!!!! Od strony południowozachodniej wygląda to tak: to małe okienko w połaci to świetlik, który będzie doświetlał korytarz między sypialniami i łazienkami. tak wygląda od "spodu" taki widok od frontu poniżej świetlik na przedpokojem i powyżej właz kominiarski i zarazem doświetlenie poddasza komin: Od poniedziałku mają wiercić studnię i elektryka. Trzymajcie kciuki!! ps. Adam dzięki, że chciałeś ten dach skończyć teraz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.08.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 padło jakiś czas temu pytanie o odkurzacz C. Rób koniecznie, masz 200 metrów. To jest masa odkurzania. Odkurzacz to cudowny wynalazek i montowałabym go nawet w bloku. Bo to nie tylko komfort, że nie trzeba ciągnąc za sobą tego bydlaka (latem ziejącego ogniem) który obija meble i narożniki ścian oraz wyrywa gniazdka. Ale też co ważniejsze nie wzbija kurzu. i to nie chodzi o te miliony filtrów hepa (które są masakrycznie drogie w eksploatacji) ale o to powietrze które odkurzacz wydmuchuję powodując ruch powietrza w całym domu powodując wzbijanie się kurzu, który kilka minut po odkurzeniu z powrotem opada na podłogę i meble. wentylacja mechaniczna + odkurzacz = zero kurzu w domu i sprzątanie raz na 3 tygodnie. To jest ogromny komfort, zwłaszcza jak są alergicy w domu. --------------------------- u mnie też deskowane poddasze, ale tak samo kicha, bo krokwi nie widać za późno o tym pomyśleliśmy, też robiliśmy metodą samorobną, ale cieszę się, że są, bo wyglądają pięknie, i co dla mnie najważniejsze nie mam płyt k-g, nigdzie. U mnie są deski brzozowe olejowane. a ocieplenie mamy pianą - brak waty to też był priorytet dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 06.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Już sobie wyobrażam tę perkusję na stryszku Oj, będzie się działo.. Zaczyna się robić domowy klimacik. Trzymam kciuki za to, żeby wszystko szło jak z płatka. Ogromnie zazdroszczę wysokich drzew w pobliżu. Na odkrytą więźbę chyba wszyscy chorowali- wiązar to jednak namiastka solidnej krokwi , nie da nigdy tego samego efektu estetycznego. Kup sznurek do snopowiązałek !!!!!!!!!!! i papiaki. Będą Ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 18.09.2015 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Rozdzielnia budowlana do przygarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 18.09.2015 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) Hejo. Tutaj podziwiam i dziele się z Wami takim widokiem. Pierwsze światło w domu: W tym mroku pewnie nie widać ale dach jest fertig (skończony) zdecydowaliśmy w sensie królowa, że będą dwa świetliki….oczywiście mówiłem o tym dawno temu… i że po co to itditp a nagle się okazało że trzeba:) … i dobrze. Poddasze podłoga: Stolarze…. superturbomega nieodpowiedzialna ekipa,….szef borok i pracownik alkoholik czyli fundamentem firmy jest jakiś chlor, któremu ulega słaby szef…..kużwa nic gorszego…. Jeśli chodzi o wystrój to ja słabo ale taka lampa … na fotce średniomierna ale na żywca … mucha nie siada cdn Edytowane 18 Września 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 18.09.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Jest studnia głębinowa, woda klarowna ale do badania oddam za jakieś 2-3 tyg. Sam podłączałem bo chłopy też jakieś niemrawe przy 400v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 18.09.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Spore masz poddasze, też takie chciałem, ale firma kreciła nosem, bo z obliczeń im nie wychodziło. Pierona . Mam trójkatne, ale na szczęście rzadko tam zaglądam. Ciekawa lampa, co to za model? Ceny już nie musisz podawać, sam sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 18.09.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) tą lampę zobaczyłem u mojej ekipy od mur/dach jak byłem płacić, zrobiła na mnie wieeeelkie wrażenie - fotka to może 15% tego co na żywo… to niebieskie powyżej to jest licznik do ciepłej pompy powyżej widać finał elektryczności - jak dla mnie do teraz ekipa przezemnie najwyżej oceniana a poniżej sprawy hydrauliczne cdn Edytowane 19 Września 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 19.09.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) dalej rurki Edytowane 2 Października 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 19.09.2015 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) instalacja do klimy no i trochę ogarnąłem plac, można looknąc pokoje i obejście cdn ..obejścia narazie nie wrzucę bo fotki zaduże i FM nie che ich załadować Edytowane 2 Października 2015 przez bob_budownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 01.10.2015 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Nie wiem dlaczego fotki sie nie załadowały...w sumie nic ciekawego. Teraz zaczęli tynkować jak skończą to wrzucę fotki jakoś inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Ładujesz z kompa? To, zapomniałeś gdzieś po drodze kliknąć „Zaakceptuj”, albo „Done” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 01.10.2015 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Ładuje z kompa ale raczej nie zapomniałem niczego kliknąć, prawdopodobnie przekroczyłem forumowy limit na dobe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Nie ma czegoś takiego . Zobacz ile ja potrafię załadować na wątku „Inspiracje kominkowe” – 30 plików możliwie max wielkości tolerowanej przez forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts