marcelix 01.10.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Mały błąd w sztuce. Dobra manierą jest wsadzanie w złączkę śrubową przewodu tak żeby przy dokręcaniu był wciągany przez śrubę. Czyli po lewej stronie od śruby. Jest to szczegół, ale warto pamiętać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 01.10.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Wybacz że jeden post pod drugim, ale moja przeglądarka nie pozwala mi na edycję (coś się wiesza) Czy możesz pokazać zdjęcie rozłącznika instalacyjnego? albo podac typ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jak się domowo zrobiło z tym światłem w oknach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 02.10.2015 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Mały błąd w sztuce. Dobra manierą jest wsadzanie w złączkę śrubową przewodu tak żeby przy dokręcaniu był wciągany przez śrubę. Czyli po lewej stronie od śruby. Jest to szczegół, ale warto pamiętać. która złączka? o jaki rozłącznik chodzi? w tablicy rozdzielczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 02.10.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Przedwczoraj było tak: Skoczę dziś i zobaczę jak im idzie tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 02.10.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Listwa z postu #92. Na przewodzie powinny być tulejki.Tak chodzi o rozłącznik instalacyjny w rozdzielnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 02.10.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Marcelix już wiem o co chodzi, zgadza się powinny być tulejki, powinno być tak żeby wciągało i powinna być lepsza puszka. Mieli to zrobic Ci od podłaczenia studni ale finalnie sam musiałem skoczyć do castoramy i złapać cokolwiek żeby podłączyć tą pompę. Jeszcze się tym zajmę, zrobię to profesjonalnie i puszcze fotki ...a rozłącznik to jest FR IS-100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 02.10.2015 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 A dziś na budowie zobaczyłem w końcu jakiś konkret Kilka ścian było już na gotowo i na moje oko zrobione było doskonale, ale oczywiście to się okaże bo co kolejny etap i spec to słyszę o k$%wa kto to robił??? Na początku mnie wnerwiało jak słyszałem od fachmana ŁOOO KU%$A (że coś niby źle zrobione ) ale teraz widzę, że to norma i w sumie czekam i sam mu pomagam, jak widzę jak okiem mierzy coś tam i zaczyna mówić to ja mu szybko łoooo kur@@ na cały głos i tak właśnie tynkarze nie mieli okazji ponarzekać tylko zaczęli się śmiać. mają skończyć do końca przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.11.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 I jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2015 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Witam po przerwie. Trochę się działo, zobaczcie fotki. Tynkowanie zakończone i rozłożony styropian po wylewkę. Folia pod ogrzewanie podłogowe. Wykop i układanie dolnego źródła do ciepłej pompy:D cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2015 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Układanie podłogówki. Wentylacja kurde nie wiem czemu mogę dołączyć tylko 5 zdjęć, chyba dlatego że nie mam zewnętrznego serwera. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2015 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 dalej wentylacja zaczynamy wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2015 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Wszystko zaczyna nabierać kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 11.12.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Wykop i układanie dolnego źródła do ciepłej pompy:D [ATTACH=CONFIG]340258[/ATTACH] O, kolejna PC na Śląsku to krok w kierunku nie_większego smogu. Dzięki Ci Ziomku! Jaka powierzchnia wykopu, jak głęboko, planujesz chłodzenie pompą ciepła? Parterowa, indywidualna stodoła na wsi. Gdzie w Bytomiu jest ta wieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Jest brama i są drzwi W tym roku jeszcze chyba uda się zrobić schody na poddasze i podbudowę pod podjazd. Pozdrawiam i Wesołych Świąt!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.12.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 O, kolejna PC na Śląsku to krok w kierunku nie_większego smogu. Dzięki Ci Ziomku! Jaka powierzchnia wykopu, jak głęboko, planujesz chłodzenie pompą ciepła? Parterowa, indywidualna stodoła na wsi. Gdzie w Bytomiu jest ta wieś? Oj w Bytomiu potrafi być wiejsko a na śląsku coraz więcej PC chociaż na mojej ulicy 60% domów powstało w przeciągu 2 lat a na nas patrzą na czubkow bo każdy normalny pali gazem Bob fajne postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 13.12.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Budowa jest 40km od Bytomia.Wykop głeboki na 1,2m powierzchnia 180m2 - to bezpośrednie parowanie.Do chłodzenia będzie klima, nie chce zimnej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 13.12.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Bob, Pestka oraz Aniko - DZIĘKUJĘ za inspirację oraz parę ciekawych pomysłów ukazanych w tym dzienniku. Pozdrawiam Tomasz Bob trzymam za Ciebie kciuki oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 14.12.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Można też chłodzić poprzez zawór trójdrogowy i puszczony osobny obieg pod klimakonwektor... jedna jednostka z wiatrakami na zewnątrz mniej. Choć pewnie dedykowane urządzenia pod chłodzenie to jednak mniejsza komplikacja (u mnie samo chłodzenie to jeszcze nie problem - ale chciałem by kliemakonwektor w razie czego mógł też obsłużyć potrzebę nagłego, szybszego dogrzania - choćby powietrza - i tu zaczynają się schody z sygnałami sterującymi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 31.01.2016 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Drabinie mówimy ŻEGNAJ Jak sie trochę ociepli zamontują rolety i potem zaraz elewacja i potem męczarnia z wykończeniem wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts