Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna stodoła - dziennik budowy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak jak pisałem są rolety.

W kuchni od strony wschodniej nie zakładałem.

tutaj strona południowa:

[ATTACH=CONFIG]346444[/ATTACH]

taras jest na stronie zachodniej:

[ATTACH=CONFIG]346445[/ATTACH]

no i dalsza część strony zachodniej:

[ATTACH=CONFIG]346446[/ATTACH]

już niedługo i będzie elewacja skończona.

Fajne rolety. Będziesz zadowolony.

Ochrona antywłamaniowa takich rolet jest wątpliwa, ale ochrona przed wiatrem i nasłonecznieniem niezaprzeczalna,

Racja :)

Dobra jestem i witam nowych zwiedzających :)

Mam wizki, są dwie opcje. Pierwsza to taka, że wyspa jest ogromna ma 315cm i stoł z jadalni nie jest przy trzech pionowych oknach zobaczcie.

FOTEL salon3-kopia.jpg

FOTEL salon5-kopia.jpg

FOTEL salon6.jpg

kuchnia.jpg

Niby ładnie to wygląda ale ta wyspa to już prawie jak lada w sklepie albo bar i brakuje tylko kurka do piwa, zaduże.

Planowaliśmy od samego początku mniej więcej tak:

czyli wyspa o 200cm.

wersja klienta5-kopia.jpg

Kanapy nie są zbyt blisko tv i jest miejsce żeby poskakać przed xboxem i nie trzeba nic przesuwać.

tutaj jeszcze jeden widok

wersja klienta 1.jpg

i dziś po burzliwych dyskusjach zrobimy tak, że stól na codzień będzie przy tych oknach i wyspa bedzie w wersji 200cm a od święta tam za kanapami, tylko się oświetlenie odpowiednio zaprojektuje.

Jakie są Wasze pomysły i opinie? Ciekawy jestem.

Jak będę miał finalne wizualizacje to wrzuce :)

Ja tylko o kominku. Widzę, że ma być spory :) szyba będzie bardzo grzała, więc lepiej nie stawiać kanapy blisko.

Poza tym szkoda mi, że on taki nie ograny. wszystko do niego tyłem. To może się okazać powodem do robienia permanentnej demolki z przestawianiem kanapy i foteli i odwracaniem się frontaem do ognia.

Koza miała być: dovre vintage 50, ale tam w tej wnęce wyglądała marnie i wyszedł kominek. W sumie nadal chcialbym tą koze ale są siły wyższe i lepiej wyglada i nie poradzisz....

W tym ukladzie projektu salonu nie bardzo bylo miejsce gdzie indziej ja wstawic, ona bedzie taka mocno okazjonalna, zawsze se mozna bedzie fotel obrócic do kominka czy tam kozy:)

Dobrze, że tej kozy nie będzie, bo... sorki... ale brzydka ona jak licho. Ale ten kominek też mi tu nie za bardzo pasuje.

Ja bym wróciła do kozy-piecyka, ale takiego z dolotem powietrza z zewnątrz domu. Wnękę można pięknie zrobić z kozą. Zapraszam do „Inspiracji Kominkowych”, link w sygnaturze :) Na Pintereście mam 3 tablice „Tile stove – light the fire”, „Tiny & Huge Fireplaces”, „Old Fashioned Stoves”. Może coś wypatrzycie :)

Jeśli chodzi o postawienie piecyka we wnęce, warto też poinspirować się na Houzz http://www.houzz.com/wood-burning-stove-tile

rais_q-bic_indsats_environment_large.jpg LORFLAM Novadev-09.jpg wood-burning-stoves-built-in-stuv.jpg FIREPLACES-Stove New-Rondo-92-skorsten.jpg FIREPLACE stove-Weltevree Stonestove-03.jpg

• 3 weeks później...

Witam Cie.

Dom ma okolo 200m2 z garazem gdzie garaz i pomieszczenie techniczne okolo 45m2

Jakbym mial drugi raz budować to zbudowalbym taki sam lecz z obecnym doświadczeniem chyba troche inaczej zaplanowalbym prace.

Jedno moge doradzic, jesli zamierzasz kiedyś zatrudnić kogoś od aranżacji wnętrz to zaprzegnij go od razu albo wcale. Jesli to bedzie ktoś z glową na karku wiele wam pomoże i zaoszczedzisz i czas i kase. Potem nawet drobne zmiany są czasochlonne i pracochlonne.

Architekt wam tak dobrze nie doradzi czy pokieruje.

Ja mialem wszystko zaplanowane od a do z a i tak okazalo sie, że mozna to jeszcze bardziej dopracować.