śmig_śmigalska 29.02.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 od razu fabryka Awansowałeś na fabrykanta Już wiadomo skąd te loftowe klimaty (schody w garażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.02.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Schody są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.03.2016 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Mam pare wstępnych wizek i nie wiem czy wklejać.Chcecie męczyć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 04.03.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Pewnie że chcemy Witam się u ciebie w dzienniku i czekam na wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2016 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dawaj, Bob :popcorn::popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasqud 05.03.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Z zainteresowaniem będę śledzić postęp prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.03.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Tak jak pisałem są rolety. W kuchni od strony wschodniej nie zakładałem. tutaj strona południowa: [ATTACH=CONFIG]346444[/ATTACH] taras jest na stronie zachodniej: [ATTACH=CONFIG]346445[/ATTACH] no i dalsza część strony zachodniej: [ATTACH=CONFIG]346446[/ATTACH] już niedługo i będzie elewacja skończona. Fajne rolety. Będziesz zadowolony. Ochrona antywłamaniowa takich rolet jest wątpliwa, ale ochrona przed wiatrem i nasłonecznieniem niezaprzeczalna, Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.03.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dobra jestem i witam nowych zwiedzających Mam wizki, są dwie opcje. Pierwsza to taka, że wyspa jest ogromna ma 315cm i stoł z jadalni nie jest przy trzech pionowych oknach zobaczcie. Niby ładnie to wygląda ale ta wyspa to już prawie jak lada w sklepie albo bar i brakuje tylko kurka do piwa, zaduże. Planowaliśmy od samego początku mniej więcej tak: czyli wyspa o 200cm. Kanapy nie są zbyt blisko tv i jest miejsce żeby poskakać przed xboxem i nie trzeba nic przesuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.03.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 tutaj jeszcze jeden widok i dziś po burzliwych dyskusjach zrobimy tak, że stól na codzień będzie przy tych oknach i wyspa bedzie w wersji 200cm a od święta tam za kanapami, tylko się oświetlenie odpowiednio zaprojektuje. Jakie są Wasze pomysły i opinie? Ciekawy jestem. Jak będę miał finalne wizualizacje to wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ja tylko o kominku. Widzę, że ma być spory szyba będzie bardzo grzała, więc lepiej nie stawiać kanapy blisko. Poza tym szkoda mi, że on taki nie ograny. wszystko do niego tyłem. To może się okazać powodem do robienia permanentnej demolki z przestawianiem kanapy i foteli i odwracaniem się frontaem do ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.03.2016 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Koza miała być: dovre vintage 50, ale tam w tej wnęce wyglądała marnie i wyszedł kominek. W sumie nadal chcialbym tą koze ale są siły wyższe i lepiej wyglada i nie poradzisz.... W tym ukladzie projektu salonu nie bardzo bylo miejsce gdzie indziej ja wstawic, ona bedzie taka mocno okazjonalna, zawsze se mozna bedzie fotel obrócic do kominka czy tam kozy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dobrze, że tej kozy nie będzie, bo... sorki... ale brzydka ona jak licho. Ale ten kominek też mi tu nie za bardzo pasuje. Ja bym wróciła do kozy-piecyka, ale takiego z dolotem powietrza z zewnątrz domu. Wnękę można pięknie zrobić z kozą. Zapraszam do „Inspiracji Kominkowych”, link w sygnaturze Na Pintereście mam 3 tablice „Tile stove – light the fire”, „Tiny & Huge Fireplaces”, „Old Fashioned Stoves”. Może coś wypatrzycie Jeśli chodzi o postawienie piecyka we wnęce, warto też poinspirować się na Houzz http://www.houzz.com/wood-burning-stove-tile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 05.03.2016 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dzięki Pestko. Postudiujemy, właśnie na takie różne pomysły licze. UkłonDolot powietrza zewnatrz jest zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.03.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Jestem pod ogromnym wrażeniem tej wizualizacji, więc na razie żadnych minusów nie widzę Zastanowiło mnie tylko umiejscowienie lodówki tuż za kominkiem, ale pewnie da się ścianę porządnie zaizolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Da się podwójna, albo potrójna izolacja z płyt wapniowo-krzemianowych będzie doskonałym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Jestem pod ogromnym wrażeniem tej wizualizacji, więc na razie żadnych minusów nie widzę . Zgadzam się z Asią Dodatkowo uwielbiam wyspy, to moje jedyne niespełnione marzenie budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 22.03.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam jestem na etapie wstępnego projektu zaciekawił mnie Twój temat ponieważ zamierzam budować podobną stodołę , widzę że budowałeś na płycie jak ją oceniasz , jaki metraż ma Twój dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 25.03.2016 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Witam Cie.Dom ma okolo 200m2 z garazem gdzie garaz i pomieszczenie techniczne okolo 45m2Jakbym mial drugi raz budować to zbudowalbym taki sam lecz z obecnym doświadczeniem chyba troche inaczej zaplanowalbym prace.Jedno moge doradzic, jesli zamierzasz kiedyś zatrudnić kogoś od aranżacji wnętrz to zaprzegnij go od razu albo wcale. Jesli to bedzie ktoś z glową na karku wiele wam pomoże i zaoszczedzisz i czas i kase. Potem nawet drobne zmiany są czasochlonne i pracochlonne.Architekt wam tak dobrze nie doradzi czy pokieruje.Ja mialem wszystko zaplanowane od a do z a i tak okazalo sie, że mozna to jeszcze bardziej dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 26.03.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Czy drugi raz budowałbyś na płycie ? i co skłoniło Cię do niej a i jak kosztowo była tańsza o typowych ław ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 26.03.2016 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Nie analizowalem cen, chcialem na płycie od samego poczatku i tak zrobilem. Wg moich odczuć to lepsze rozwiązanie przy wysokich wodach gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts