NieJan 22.05.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z deską w kuchni? Nie podoba mi się wydzielanie aneksu również podłogą, nie podoba mi się gres w salonie. Chcę w całym, łącznie z częścią kuchenną, rzucić deskę warstwową. Czy to się może udać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 22.05.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Tak, może, ale jest bardziej narażona na uszkodzenia. Efekt bardzo pozytywny mino tych utrudnień. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6837440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 22.05.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Efekt pozytywny ale jeżeli nie będziesz o nią dbała to szybko zrobi się bardzo negatywny. Deska nie lubi wody. Jako propozycja do rozważenia pozostają płytki imitujące drewnianą podłogę. Na pewno wyjdzie taniej w położeniu i eksploatacji. Link do tematu płytko-desek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%81YTKI-DREWNOPODOBNE-imituj%C4%85ce-drewno-zdj%C4%99cia-uk%C5%82adanie-jakie-wybra%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6837445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 22.05.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Mam wrażenie, że delikatnie ale zniechęcacie. Hmm. W salonie i tak chcę deskę, a połączenie deski z płytką udającą drewno chyba się nie uda w sposób estetyczny, także pewnie będę musiał zdecydować się jednak na typowy gres w aneksie. Tylko wówczas się pewnie okaże, że musi być szkliwiony a nie polerowany i znów zonk. Nie widzę nigdzie ładnego gresu szkliwionego... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6837553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 22.05.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Osobiście nie przepadam za tym, kiedy jeden materiał udaje inny. Glazura udająca drewno daje zupełnie inne odczucia niż drewno.Wybierz coś twardego (egzotycznego) i potraktuj to chemią która utwardzi materiał. Przy odrobinie uwagi (nie rzucamy patelniami po podłodze i podczas kłótni nie rozbijamy talerzy o podłogę tylko o ścianę) długo Ci posłuży - odświeżyc zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6837556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 22.05.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Od ponad trzech lat mam w kuchni parkiet. I ma się bardzo dobrze. Nie wiem skąd przekonanie, że w kuchnie leje się woda strumieniami i że "deska nie lubi wody"? Dobrze zaolejowana nie będzie sprawiała więcej problemu niż w innych pomieszczeniach w domu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6837579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Od ponad trzech lat mam w kuchni parkiet. I ma się bardzo dobrze. Nie wiem skąd przekonanie, że w kuchnie leje się woda strumieniami i że "deska nie lubi wody"? Dobrze zaolejowana nie będzie sprawiała więcej problemu niż w innych pomieszczeniach w domu Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal... Podłoge robi się na trochę dłużej niż 3 lata. Rozumiem że przez te 3 lata tylko raz konserwowałaś te podłogę a woda w kuchni jest jej zupełnie obca? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6840804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.05.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Tak, raz. Woda nie jest jej obca, tak samo jak w innych pomieszczeniach, w przedpokoju również, błoto i inne zanieczyszczenia z butów. Więcej, blat mam dębowy, jemu woda tym bardziej bliska i ma się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Pozostaje jedynie kwestia pojmowania znaczenia słowa doskonale... Nie widzisz albo nie chcesz widzieć różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 27.05.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Pozostaje jedynie kwestia pojmowania znaczenia słowa doskonale... Nie widzisz albo nie chcesz widzieć różnicy... A co proponujesz na fronty szafek kuchennych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 MDF + lakier.... a czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 27.05.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 I jak daje radę w kuchni pomimo obecności wody? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Wspaniale.. pomijając wywody o właściwościach i grubości lakieru to pozwolę sobie przypomnieć że z powierzchni ustawionych pionowo (tu mam namyśli fronty) lepiej ew woda spływa niż z powierzchni ułożonych horyzontalnie (podłoga). Pytanie z cyklu w czym młotek jest lepszy od gruszki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 27.05.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ja nie widzę sporej różni, jak mi się chlapie w kuchni, to i na drewnianym blacie, i drewnianych frontach - orientacja bez znaczenie. Poki co nie odnawiałem - kuchnia używana od 2000r. Proszę zatem nie demonizowac ilości wody w kuchni normalnie użytkowanej. No chyba, że ktoś używa jak typowa "kaczka" W przypadku drewnianej podłogi większym zagrożeniem jest jej ścieranie wzdłuż ciągów roboczych, ale wystarczy coś tam położyc i będzie zabezpieczone - moja LP położyła długi sizalowy dywan/chodnik - powód był inny, ale idea taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Nie demonizuje... bynajmniej. Moim zdaniem należy się urządzać przede wszystkim praktycznie, czasem kosztem lekkiej rezygnacji z efektu wizualnego. Co z tego że super coś wygląda jak jest nie praktyczne, bardziej się brudzi, trzeba bardziej dbać itd. Różnica między pionem a poziomem jest dla mnie oczywista.. chyba że popije wtedy się potrafi zacierać. Widzę że masz odwrotne podejście do mojego. Wywaliłeś $ na drewnianą podłogę by zasłonić ją dywanikiem - nie wnikając w powody nie widzisz tej podłogi... dla mnie strata $ pod spodem mogło by być gumoleum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 27.05.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ja mam akurat kafle, na całej kondygnacji, bez względu na funkcje pomieszczenia , ale nie bałbym się drewna w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6841133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 11.07.2015 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 mam parkiet w kuchni od 11 lat. FAjnie bo ciepły ale każdy spadający garnek lub pokrywka zostawia ślad. Jest już dość sfatygowany lakier tzn bardziej niż w mieszkaniu. Głównie dziurki po upadkach. Czy żałuję że mam parkiet? nie nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6870202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 12.07.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Akurat argument o spadających garnkach do mnie nie trafia. Garnek upadający na ceramikę potrafi zrobić większe szkody. Stłuczona płytka wygląda znacznie gorzej niż wgnieciona deska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201093-deska-warstwowa-w-kuchni/#findComment-6870657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.