Brwinów 22.05.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Witam, stoję przed wyborem papy na pełne deskowanie. Czytałem forum i widzę, że najczęściej polecana jest papa termozgrzewalna. Myślałem jednak o czymś tańszym(standardowo koszty odgrywają dużo rolę). Dekarz polecił mi Icopal W-PET SBS cena ok. 90 pln/rolkę 15 m2. Czy moglibyście polecić inną papę lub producenta z podobnej półki cenowej, ewentualnie nieco wyższej. Z góry dziękuje dach 150 m240stdachówka ceramiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 22.05.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Użyj foli dachowej przeznaczonej do stosowania bezpośredni na deskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 22.05.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Proszę nie szukać oszczędności na dachu , żadna membrana nie zastąpi papy. A co do papy to termozgrzewalna jest szybka do położenia i nie trzeba ton papiaczków oraz blaszek a zabezpiecza na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brwinów 23.05.2015 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 wychodzę z tego samego założenia "żadna membrana nie zastąpi papy" , ale jednak koszty są istotnym czynnikiem. Wydaje mi się że nawet papa ze średniej półki + deskowanie przetrwa więcej niż membrana. Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć, czy papa termozgrzewalna jest jedynym logicznym rozwiązaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 23.05.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Z pewnością jest najlepsza, ale można dać jakąś inną i też nie będzie źle, a dach i tak cię przeżyje czego życzę w pozytywnym sensie. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 24.05.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 z tańszych i w miare dobrych to papa podkładowa termo Czarna Mamba 4,2mm lub 3mm na SBSie. 10m w rolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1969 25.05.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Zgadzam się, że papa jest najlepsza.Najlepszym rozwiązaniem będzie papa oksydowana.Papa modyfikowana SBS jest zbyteczna.Ja jestem tradycjonalistą dlatego użyłbym papy z osnową z tkaniny szklanej która ma najlepszą stabilność wymiarową i nie będzie fałdować się na dachu jak papa z osnową poliestrową.Oznaczenie takiej papy z osnową z tkaniny szklanej to G200S4 Icopal W-PET SBS to cienka papa na poliestrze więc jej nie polecam. Poza tym przeczytałem że ma 3 letnią gwarancję na hydroizolacyjność.Dziwi mnie to bo zazwyczaj minimalna gwarancja to 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 25.05.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Proszę nie szukać oszczędności na dachu , żadna membrana nie zastąpi papy. Poczytaj http://www.doerken.de/bvf-pl/produkte/dach/steildach/index.php Za swoją płaciłem swego czasy coś koło 12zł/m2, wiec argument cenowy do mnie nie przemawia.Staram się unikac papy tam gdzie jest to możliwe, także z powodu problemów z jej utylizacją (lub dodatkowych kosztów związanych z jej utylizacją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.05.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Każdą membranę kuny i inne zwierzaki wpierdzielają aż szum idzie. Papy nasączonej bitumem nie.Mówię to z doświadczenia .Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 25.05.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 To prawda, podobnie jak wszechkrólujący na ścianach styropian. ale i tak ją wolę Kana franca jedna to mi nawet wełnę wpierdzieliła, ale dałem jej radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.05.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 To prawda, podobnie jak wszechkrólujący na ścianach styropian. ale i tak ją wolę Kana franca jedna to mi nawet wełnę wpierdzieliła, ale dałem jej radę. Co jej zrobiłeś?. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 25.05.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Najpierw z nią rozmawiałem, ale kiepsko nam szło Wkurzyłem się i dostała do gniazada radio nastawione na Ojca Dyrektora i się rok temu wyniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.05.2015 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Najpierw z nią rozmawiałem, ale kiepsko nam szło Wkurzyłem się i dostała do gniazada radio nastawione na Ojca Dyrektora i się rok temu wyniosła. Niedługo wszyscy komuniści się wyniosą. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 26.05.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Ne sądzę, że moja "kunka" była komunistką, raczej "moherową sacjalistką - głośna, rozrabiaka i zrobiłą niezłą rozpierduchę w jednym polu pomiędzy krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts