eta_ 23.05.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Witam serdecznie, co prawda dopiero jestesmy na etapie poszukiwania działki... ale postanowiłam poszukać forum i zaczerpnąć troche wiedzy od was Poszukujemy działki pod Krakowem, wstepnie Świątki Górne jest działak 14,5 ar ale ma 3 słupy na działce myślicie że to bedzie jakiś kłopot albo coś? nie widzialam działki na żywo wiec dość cięzko mi to okreslić - chyba trzeba sobie zrobić wycieczke... Dom chcemy na dwie rodziny dla nas (ja, mąż, synek i kot - planowane 2 dziecko) i Moich rodziców. Obcnie w necie wyszukałam dwa domy ale mam problem w części dla rodziców jest za mała potrzebuje tam 2 osobne pokoje by w jednym zrobić mala pracownie. Nie chce by mama miała mszyne do szycia w kuchni czy też w pokoju... czy ktoś z Was mieszka w takim domu?? jak on sie sprawdza? najbardziej podoba nam sie ten z wyglądu http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-mniszkach/m42d27d5822cae tylko jest za mały na dole w cześci dla Rodziców. Myślicie że coś by sie dalo z tym zrobić? Dom bedzie nam budować moja rodzina, planujemy w tym roku ew początkiem przyszłego roku kupic działke. Wziąść kredyt na dom i w 2017 wejść do niego na wiosne. Pytanie jeszcze czy bardzo dużo kosztuje podpiecie gazu, wody itp ? na co zwracac uwage? Jeszcze mam pytanie od strony prawnej ale nie wiem czy tutaj można? pozdrawiam, zycze miłego weekendu w Krakowie jest nie za ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.05.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 3 słupy uroku nie dodają zawsze będą za oknem ale to mały problem. W zależności co to za linia są określone warunki ile od niej możesz się budować czyli może to być realne utrudnienie w zagospodarowaniu działki. Z fotki wygląda że nad częścią działki widza przewody - sprawdź sobie to. Przyłącza gaz, prąd woda kanaliza to zawsze spory wydatek. Ile to zależy już od danej działki i odległości do danego przyłącza. Warto posprawdzać możliwości podłączenie i ceny w odpowiednich zakładach występując do nich o warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMartyniuk 23.01.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Dom ładny także braliśmy pod uwagę ten projekt przed rozpoczęciem budowy lecz wygrała ekonomia wybrałem projekt dwulokalowy i jak najprostszy dom niestety każdy balkon ,lukarna ,wykusz i skomplikowany dach to dosc duze koszty .ja wybrałem projekt z pracowni horyzont i po zmianach powstał taki dom .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czortek 24.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Słupy? Może jakaś służebność przesyłu się trafi, jednak w razie awarii to problem.Co prawda zwrócą koszty, gdy dokonają zniszczeń, ale po co tyle nerwów - zniszczone ogrodzenie, ogródek.. Pod linkami na pewno nic nie wybudujesz. Co do domu, wszystko zależy od warunków zabudowy i budżetu.Możecie wybudować taki:https://www.horyzont.com/projekty/3345-sidney-2-wersja-ag-z-pojedynczym-garazem.html#.VqUjcyrhDDchttp://www.mgprojekt.com.pl/na-wspolnejlub np. taki http://www.dobreprojekty.pl/projekt_BS12zs.html My budujemy dwulokalowy wg indywidualnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 22.01.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Pod linkami na pewno nic nie wybudujesz. Nie prawda, mogę pokazać i to z Krakowa przykład gdzie pod linią wysokiego napięcia buduje się hostel Inną sprawą jest estetyka, ja bym nie chciał nad domem czy przed nim mieć drutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJTASZKO17 26.01.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Dom ładny także braliśmy pod uwagę ten projekt przed rozpoczęciem budowy lecz wygrała ekonomia wybrałem projekt dwulokalowy i jak najprostszy dom niestety każdy balkon ,lukarna ,wykusz i skomplikowany dach to dosc duze koszty .ja wybrałem projekt z pracowni horyzont i po zmianach powstał taki dom ....[ATTACH=CONFIG]344280[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344281[/ATTACH] A co to za projekt jeśli mozna wiedzieć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts