rafalski6611 23.05.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Jak w temacie jestem w stanie dużo rzeczy sam zrobić ale nie mam za grosz pojęcia o o projektowaniu i wyposarzaniu wnętrz. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie propozycję Czy miałby ktoś pomysł ma wydzielenie małej sypialni? mieszkanie dla 4 osób w tym dwójka nastolatków syn i córka. Korytarz jest bardzo długi i tu myśleliśmy o zabudowie ściany na całej długości i przeznaczenie tego miejsca na garderobę i schowki gospodarcze tak więc w żadnym innym pomieszczeniu nie była by potrzebna garderoba czy też inne schowki. Jak widać jest to opcja salonu z aneksem kuchennym jednak chcielibyśmy aby powierzchnia salonu była maksymalna. Między salonem a większym pokojem jest niestety ściana nośna i jej nie możemy ruszyć. Mieszkanie na parterze powyżej jeszcze dwa piętra i poddasze. Edytowane 23 Maja 2015 przez rafalski6611 Dodanie zdjęcia z pełnymi wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.05.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 A gdzie są okna,od tego głównie zależy wydzielenie sypialni..........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalski6611 24.05.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Dodałem rzut z podanymi wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.05.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Jeśli w pokoju dziennym masz jedno okno to nie ma mowy o wydzieleniu sypialni,do tego powierzchnia 34m jest liczona razem z holem,sam pokój to 20m nie da się go podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 25.05.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ale okno to nie przeszkoda - w biurowcach celuje się ściankami w szpros to tu tez można (ew. modyfikacja okna).Problem jest gdzie indziej - niezbędny jest pion kanalizacyjny z innego mieszkania bo kuchnia musi zniknąć ze swojego miejsca.Da się to zrobić, ale to nie będzie standardowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.05.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Tak da się ale przy szerokości pokoju 450cm oba pomieszczenia będa mega wąskie.Przykład:http://images67.fotosik.pl/918/590c590edd204265med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 26.05.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 witam, Kinka, narysowałaś jedyną możliwą opcję przy ograniczeniu się do pionów kanalizacyjnych w mieszkaniu. Z meblami w skali to wygląda jeszcze gorzej, ale przy zastosowaniu składanego łóżka (do szafy) i harmonijkowej ściany jest do zaakceptowania. Ja myślę w zupełnie innym kierunku, ale czekam jak Rafalski odpisze na temat pionów sąsiedniego mieszkania. To stworzy ew. pole manewru do podziału salonu na 2 pokoje szer 220 (słabo ale działa) i odsuniecie kuchni od łazienki. Na razie nie będę mieszał bo to może być poza zasięgiem, poza tym u nas jest rzadko spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalski6611 26.05.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 2013arch napisałem na podany email. Co do pionów to niestety tylko te które są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts