Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w aranżacji nowego mieszkania.

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Jak w temacie jestem w stanie dużo rzeczy sam zrobić ale nie mam za grosz pojęcia o o projektowaniu i wyposarzaniu wnętrz. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie propozycję:) Czy miałby ktoś pomysł ma wydzielenie małej sypialni? mieszkanie dla 4 osób w tym dwójka nastolatków syn i córka. Korytarz jest bardzo długi i tu myśleliśmy o zabudowie ściany na całej długości i przeznaczenie tego miejsca na garderobę i schowki gospodarcze tak więc w żadnym innym pomieszczeniu nie była by potrzebna garderoba czy też inne schowki. Jak widać jest to opcja salonu z aneksem kuchennym jednak chcielibyśmy aby powierzchnia salonu była maksymalna. Między salonem a większym pokojem jest niestety ściana nośna i jej nie możemy ruszyć.

Mieszkanie na parterze powyżej jeszcze dwa piętra i poddasze.

mieszkanie 1.jpgmieszkanie 2.jpg

mieszkanie.jpg

Edytowane przez rafalski6611
Dodanie zdjęcia z pełnymi wymiarami

Ale okno to nie przeszkoda - w biurowcach celuje się ściankami w szpros to tu tez można (ew. modyfikacja okna).

Problem jest gdzie indziej - niezbędny jest pion kanalizacyjny z innego mieszkania bo kuchnia musi zniknąć ze swojego miejsca.

Da się to zrobić, ale to nie będzie standardowe rozwiązanie.

witam,

Kinka, narysowałaś jedyną możliwą opcję przy ograniczeniu się do pionów kanalizacyjnych w mieszkaniu. Z meblami w skali to wygląda jeszcze gorzej, ale przy zastosowaniu składanego łóżka (do szafy) i harmonijkowej ściany jest do zaakceptowania.

Ja myślę w zupełnie innym kierunku, ale czekam jak Rafalski odpisze na temat pionów sąsiedniego mieszkania. To stworzy ew. pole manewru do podziału salonu na 2 pokoje szer 220 (słabo ale działa) i odsuniecie kuchni od łazienki. Na razie nie będę mieszał bo to może być poza zasięgiem, poza tym u nas jest rzadko spotykane.

rafalski6611 x copy.jpg