Wafel88 23.05.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Bardzo pomogliście mi w zaplanowaniu kuchni, tak więc teraz zwracam się z gorącą prośbą o pomoc w aranżacji łazienki - doborze i rozmieszczeniu wszystkich elementów, ewentualnie jakąś wizualizację. Ze swojej strony chciałbym w łazience zmieścić wannę z parawanem prysznicowym + całe podstawowe wyposażenie, czyli wc (nie wiem czy lepiej wolnostojący czy zabudowany), umywalkę, miejsce na kosmetyki (jakaś półka czy to w formie mebla czy też może półki w ścianie?) spore lustro dla żony i pralkę. Pralkę najchętniej bym jakoś zabudował - myślałem o częściowym wykorzystaniu małego wc który jest obok i zabudowaniu tam pralki + zrobienie miejsca na brudne ciuchy i detergenty. Ogólnie chciałbym, żeby łazienka była funkcjonalna, a przy tym nie była zagracona. Kolorystycznie to beż, brąz, szary (wstępnie mam upatrzone płytki Paradyż Amiche/Coral/Binito). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i komentarze:) Edytowane 23 Maja 2015 przez Wafel88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.05.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Sedes na wprost wejścia a nad nim grzejnik. Po lewej długi blat z umywalką a pod nim pralka i szafki.Tylną ścianę można zabudować tworząc wnęki - na grzejnik, na półki nad wanną i blatem lub zamykane płytkie szafki. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdc8ca452f60.jpg Jak wytniesz wnękę na pralkę to już raczej musisz się pożegnać w osobnym wc bo to pomieszczenie zrobi się za małe. Jeśli osobne wc nie jest Wam potrzebne to po prostu możecie tam urządzić pralnio-schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarzadzaj_gip 29.05.2015 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 W jakim stylu chciałbyś zaaranżowac to wnętrze? Jaka kolorystyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.05.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 W jakim stylu chciałbyś zaaranżowac to wnętrze? Jaka kolorystyka? A może pierwszy post przeczytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wafel88 29.05.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Alicyja dziękuję za propozycję. Na pewno się przyda, chociaż szczerze to wolałbym jednak by WC nie był bezpośrednio naprzeciwko drzwi. W chwili obecnej rozważam całkowite rozwalenie ścianki od WC i powiększenie łazienki. Ewentualnie może po tym zabudowanie jednej ze ścian po całej długości. Pytanie tylko czy miałoby to sens i po której stronie łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wafel88 30.05.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Powoli zaczynają się pojawiać jakieś konkretniejsze pomysły. Proszę o komentarze do poniższych...co sądzicie o rozmieszczeniu? Co byście ewentualnie dodali/usunęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 30.05.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jeśli zabudowa będzie z laminatu, może szybko spuchnąć, woda będzie stać po każdym myciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 30.05.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Sedes powinien być raczej gdzieś przy tylnej ścianie ze względu na piony kanalizacyjne. Zabudowa kryjąca pralkę (wysoka szafa na całą ścianę) po lewej albo po prawej stronie łazienki. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f38047a0f9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5489f90cc95b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niosadek 01.06.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Układ mi sie podoba, wszystko wygląda funkcjonalnie. Tylko jedyne co mnie razi, to te płytki na podłodze w Twojej wizualizacji. Ja bym badziej widział takie http://www.twojelazienki.pl/ceramika-paradyz/plytki-lazienkowe/artable-/-arole/arole-bianco-33-3x33-3.htmlalbo w ogóle w jakimś odjechanym kolorze. Oczywięcie to Twoje zdanie, aleprosiłeś o komentarze, to i komentuję, co uważam ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wafel88 01.07.2015 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Układ mi sie podoba, wszystko wygląda funkcjonalnie. Tylko jedyne co mnie razi, to te płytki na podłodze w Twojej wizualizacji. J(...). Poprzednie wizualizacje niestety z powodu braku umiejętności obsługi programu do aranżacji nie oddawały faktycznej kolorystyki. Na chwilę obecną sporo się pozmieniało. Jestem już po odbiorze mieszkania i wyszło też sporo spraw, które nieco zmieniły moją koncepcję na łazienkę (głównie rozmieszczenie poszczególnych złączy/odpływów i możliwości ich przeniesienia). Obecna koncepcja wygląda tak jak w załącznikach - połączenie płytek drewnopodobnych z jasnymi. Tu pojawia się pierwsze pytanie - może macie jakieś propozycję konkretnych płytek (najlepiej rektyfikowanych), których mógłbym użyć? Obrazki nie oddają faktycznych odcieni - poszukuje drewna najlepiej w kolorze z tej aranżacji http://mieszkanie-dla-singla.pl/wp-content/uploads/2014/05/lazienka-drewno.jpg Pozostałe płytki jasne, ale nie czysto białe. Drugie pytanie odnośnie tego drewnianego paska łączącego obie strony...czy lepiej z czy może to już zbyt wiele tego drewna? Edytowane 1 Lipca 2015 przez Wafel88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erka1 01.07.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mam taki układ jak zaproponowała ci alicja w dniu : 25-05-2015 10:35 a mam węższą łazienkę - bo 220cm.. i się naprawdę sprawdza.. mogę ci podesłać foty w wolnej chwili jeśli chcesz. ps. czy moge prosić o pomoc w łazience którą muszę zrobić dla mamy:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wafel88 01.07.2015 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Niestety samego układu z ostatniej mojej wizualizacji w chwili obecnej za bardzo zmienić nie mogę. WC'tem mogę manewrować tylko w tym rogu...równoległe lub prostopadle do wejścia. Poza tym stelaż z zabudową na całej dłuższej ścianie zabierze z dobre 20cm z niewielkiej szerokości łazienki, która wynosi 180 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts