Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

salon z kuchnią - problem z ustawieniem

Lo-lek

Recommended Posts

Bardzo proszę o rady i sugestie dotyczące salonu z kuchnią - 27,81m.

Po zobaczeniu mieszkania nasunęło się pierwsze pytanie, "gdzie będzie stać telewizor?" Stąd pomysł, aby to kanapa rozdzielała te 2 pomieszczenia, a telewizor mógł zawisnąć na ścianie. Na pewno musi się znaleźć miejsce na stół dla gości oraz dostęp do balkonowego okna, z którego jest wyjście na taras. Czy lepiej, aby:

1. stół stał koło kominka?

2. czy lepiej od razu przy kuchni?

3. czy dobudować ścianę (na środku, ab światło z okna balkonowego dotarło do kuchni), na niej postawię ciemną kanapę, dodatkowo ściana minimalnie wygłuszy odgłosy z kuchni?

Czy ktoś ma dla mnie jakiś pomysł?

salon z kuchnią puste.jpg

salon z kuchnią.jpg

salon z kuchnią2.jpg

salon z kuchnią3.jpg

Jestem tu nowa, dziękuję za propozycje, mam nadzieje, że mogę tu pisać na 'Ty' :)

Nie możemy się zdecydować na co postawić. Raczej nie będziemy dzielić pomieszczeń ścianą, chcemy pozostawić otwartą przestrzeń.

ana289 - tak moje rysunki są ogólnie poglądowe, nie brałam pod uwagę skali, wymiarów.

alicyja - nie wiem czy kominek, będzie aż takich rozmiarów jak na projekcie, ale mimo wszystko będzie wystawać do przodu, może tam też stanąć koza, Ty zostawiłaś sam komin.

kinka- szerokie przejście prowadzi do łazienki i schodów na poddasze, ściany niestety nie mogę przedłużyć.

Idę pomysły pokazać pomysły innym :wiggle: