Loxia 24.05.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Mam ogromną prośbę. Kupiliśmy mieszkanie w wielkiej płycie i stanęłam przed problemem łazienki Miałam jakąś wizję ale chyba błędną Łazienka ma wymiary 170 x 220cm. pierwotnie łazienka miała 180cm ale powiększamy ją kosztem przedpokoju. W łazience musi się zmieścić: - terma 100l Ariston Velis o głebokości 27cm - stelaż + miska wc podwieszany - umywalka z szafką i lustrem - brodzik głęboki 100x80 lub 120x90 i kabina prysznicowa - szafka na kosmetyki - grzejnik Na planie ściana na samej gorze jest żelbetowa a reszta jest z cegły. W lewym górnym rogu za ścianą w kominie są wszystkie rury a podłączenie grzejnika w prawym dolnym rogu. Podłogi kuć nie będziemy bo jest żelbetowa. Drzwi są do przestawienia bo tej ściany dolnej teraz nie ma Jak na zdjęciu. Obok będzie małe wc z wnęką na pralkę i suszarkę. Dla naszej rodziny 2 wc to priorytet zaraz po oddzielnych sypialniach dla dzieci. Łazienka dla rodziny 2+2 (dzieci w wieku 9 i 10 lat). I ze względu na dzieci głeboki brodzik bo dla nas rodziców to byśmy sobie płaski zrobili każda dobra rada mile widziana. glazure sobie wymyśliłam tylko pod prysznicem do wysokości kabiny, pod lustrem do wysokości lustra i koło wc. podoba mi sie seria Panama z Pilch Jasienica. Jasne kolory, beż, krem. Szarości mężowi się nie podobają więc nie nalegam. Będzie kot więc białe kafle odpadają. Pomożecie ? http://images68.fotosik.pl/914/f5a87912013dfe93m.jpg http://images67.fotosik.pl/915/c97e7b582d1a44e7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 24.05.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 A co ma tutaj kot do białych kafli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 24.05.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 futro będzie wszedzie fruwało to taka wymówka, zeby białych nie kłaśc - przynajmniej na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.05.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c7a0d01aa57.jpg Kabina asymetryczna 100x80cm w lewym tylnym rogu łazienki. W prawym tylnym rogu terma a pod nią szafka - może być na kółkach albo jakaś po prostu łatwa do przesunięcia bo inaczej trudno będzie umyć zakamarki między nią i kabiną. Przy lewej ścianie kibelek i umywalka. Zalecana przestrzeń dla sedesu to ok.75cm(po 20cm odstępu z obu stron od innych sprzetów, mebli, ścian...) ale pewnie z 5cm mniej czyli 70cm też ujdzie. Umywalka ok.65cm. Narysowałam przedłużoną zabudowę stelaża wc (długość ok.130cm - 10cm odstępu do kabiny) żeby uniknąć efektu wąskiego i wysokiego "klocka" między kabiną a umywalką i dodatkowo uzyskać półkę nad umywalką i możliwość ładnego wkomponowania szerokiego lustra albo zabudowania przestrzeni powyżej płytkimi szafkami z lustrzanymi frontami. Jeśli ta opcja się Wam nie podoba to proponowałabym niski stelaż wc, który można zabudować do wysokości umywalki czyli ok.90cm. A może dałoby się stelaż wbudować w ścianę? Grzejnik na prawej ścianie.Myślałam też o podobnym ustawieniu ale z kibelkiem pod termą ale to chyba już za daleko od pionu kanalizacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 25.05.2015 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 No własnie moja ostatnie mysl była postawienie wc pod termą i zrobienie "półki" pod prysznicem. Bo pewnie trzebaby puścić rurę po ścianie. ale tutaj może dałoby się ją wsadzić w ścianę.Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts