Pilarczyk 24.05.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam Mam zamiar zmienić trochę kolorki salonu i kompletnie nie wiem co z tym zrobić. Teraz całość łącznie z sufitem pomalowana jest na taki lekki żółty, a słupy na brązowo. Zdjęcia w załączniku,. Przepraszam za ich jakość ale był wieczór i słońce nie wpadało do pomieszczenia. Na jaki kolor pomalować? Te słupy bym zmienił na jakiś inny, może bardziej mocniejszy brąz. A co z tym kominem wentylacyjnym? Zostawiać tak jak jest i malować jak wszystko czy zmienić? Najlepiej chyba jakieś jasne kolory i to co będzie pasowało z tymi drewnianymi mebelkami. Może coś odważnego? Możecie cośdoradzić? Z gódy dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 24.05.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam Mam zamiar zmienić trochę kolorki salonu i kompletnie nie wiem co z tym zrobić. Teraz całość łącznie z sufitem pomalowana jest na taki lekki żółty, a słupy na brązowo. Zdjęcia w załączniku,. Przepraszam za ich jakość ale był wieczór i słońce nie wpadało do pomieszczenia. Na jaki kolor pomalować? Te słupy bym zmienił na jakiś inny, może bardziej mocniejszy brąz. A co z tym kominem wentylacyjnym? Zostawiać tak jak jest i malować jak wszystko czy zmienić? Najlepiej chyba jakieś jasne kolory i to co będzie pasowało z tymi drewnianymi mebelkami. Może coś odważnego? Możecie cośdoradzić? Z gódy dziękuję za pomoc Masz piękne meble. Niestety żółty kolor ścian rzeczywiście nie oddaje ich uroku. Biały wydaje mi się zbyt surowy. Postawiłabym na śmietankowy, użyłabym tej barwy i do słupów. Wymieniłabym też karnisze i firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.05.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 poperam Isabelę - nie podkreślać elementów, które nie są ozdobą - czyli słupów a w żadnym razie komina! (i firany, karnisze i ozdoby...do wymiany kilka inspiracji na "wzmocnienie" wnetrza i nadania mu charakteru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.05.2015 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam Mam zamiar zmienić trochę kolorki salonu i kompletnie nie wiem co z tym zrobić. Teraz całość łącznie z sufitem pomalowana jest na taki lekki żółty, a słupy na brązowo. Zdjęcia w załączniku,. Przepraszam za ich jakość ale był wieczór i słońce nie wpadało do pomieszczenia. Na jaki kolor pomalować? Te słupy bym zmienił na jakiś inny, może bardziej mocniejszy brąz. A co z tym kominem wentylacyjnym? Zostawiać tak jak jest i malować jak wszystko czy zmienić? Najlepiej chyba jakieś jasne kolory i to co będzie pasowało z tymi drewnianymi mebelkami. Może coś odważnego? Możecie cośdoradzić? Z gódy dziękuję za pomoc Salon w tym wydaniu z czajnikiem bezprzewodowym na komodzie wygląda jak sala konferencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.05.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Też mam takie skojarzenia... Kanapa do wymiany? Czy stół na stałe zajmuje centralne miejsce i jest otoczony tyloma krzesłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilarczyk 25.05.2015 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Też mam takie skojarzenia... Kanapa do wymiany? Czy stół na stałe zajmuje centralne miejsce i jest otoczony tyloma krzesłami? Kanapa niestety musi zostać... A z tym czajnikiem to inna historia. Dzień wcześniej była małe spotkanie rodzinne na około 20 osób dlatego tam jest czajnik. A stół został akurat na ten czas rozłożony i zajmuje tak dużo miejsca. A krzeseł jest sporo.. Mam dużą rodzinę. Poza tym to jest taki, jakby to nazwać - salon gościnny. Bo ogólnie więcej czasu spędzam w innym pokoju na dole gdzie jest TV, ława, kanapa. A ten pokój do góry jest taki gościnny, na większe spotkania, własne potrzeby, do posiedzenia wieczorami. itd (niestety jeszcze stare budownictwo i tak musiało zostać A co do kolorów to najlepiej ten śmietankowy? I słupy też przemalować na jasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilarczyk 25.05.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Masz piękne meble. Niestety żółty kolor ścian rzeczywiście nie oddaje ich uroku. Biały wydaje mi się zbyt surowy. Postawiłabym na śmietankowy, użyłabym tej barwy i do słupów. Wymieniłabym też karnisze i firanki. Co masz na myśli z firankami i karniszami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Zasłony i firanki tylko gładkie, proste,bez ŻADNYCH wzorów, wyraźnych faktur, lamówek itd. Brązy masz trudne i bardzo niewdzięczne w aranżacji Kanapę przykryłabym czymś ładnym lub - idealnie! - zmieniła tapicerkę lub kanapę. Zdecydowałabym też, jaką funkcję am pełnić ten pokój. Dla mnie to raczej gościnna jadalnia niż salon - i tego się trzymaj w aranżacji. Ściany na pewno potrzebują dekoracji w postaci np. grafik, zdjęć, luster czy zegarów. Co myślisz o boazerii angielskiej? Na stole na co dzień powinno coś stać - pękaty spory wazon z kwiatami - to robi wnętrze! Ten duży kwiat z podłogi powinien zniknąć - brzydko wygląda i sprawia wrażenie cierpiącego Poszłabym w ciemny, angielski nieco styl: http://sfgirlbybayadm.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/1dr.jpg http://g-cdn.apartmenttherapy.com/1340200/FPE_1_1_rect540.jpg http://st.houzz.com/simgs/4571b65c01145d66_4-0682/traditional-dining-room.jpg Edytowane 26 Maja 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilarczyk 26.05.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Zasłony i firanki tylko gładkie, proste,bez ŻADNYCH wzorów, wyraźnych faktur, lamówek itd. Brązy masz trudne i bardzo niewdzięczne w aranżacji Kanapę przykryłabym czymś ładnym lub - idealnie! - zmieniła tapicerkę lub kanapę. Zdecydowałabym też, jaką funkcję am pełnić ten pokój. Dla mnie to raczej gościnna jadalnia niż salon - i tego się trzymaj w aranżacji. Ściany na pewno potrzebują dekoracji w postaci np. grafik, zdjęć, luster czy zegarów. Co myślisz o boazerii angielskiej? Na stole na co dzień powinno coś stać - pękaty spory wazon z kwiatami - to robi wnętrze! Ten duży kwiat z podłogi powinien zniknąć - brzydko wygląda i sprawia wrażenie cierpiącego Poszłabym w ciemny, angielski nieco styl: http://sfgirlbybayadm.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/1dr.jpg http://g-cdn.apartmenttherapy.com/1340200/FPE_1_1_rect540.jpg http://st.houzz.com/simgs/4571b65c01145d66_4-0682/traditional-dining-room.jpg Angielska boazeria bardzo mi się podoba, ale to nie będzie pasować do reszty domu więc odpada i ciemne kolory + cena.. Wolałbym coś jasnego Te śmietankowe ściany byłyby okey. Więc komina chyba nie będę ruszał. A co do słupów to wciąż mam dylemat czy też na jasny czy brąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts