paco87 25.05.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Mieszkam na IV piętrze i chciałem wybrać w miarę tanie drzwi do mieszkania szer. 80cm do 1 000zł.Cały czas zastanawiam się: drewniane czy stalowe? Wybrałem drewniane ze względu na chłonność dźwięku oraz estetykę. Zastanawiam się pomiędzy:1. DRE Solid02. Erkado Herse soft3. DREW-HOLTZ Castello (grubość 45mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.05.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 1 drzwi OK2 bardzo dobre wygłuszenie ale za to zawiasy ciut słabe, bo lubi skrzydło lekko opadać. Chodzi tu o dużą wagę skrzydła i trochę zbyt mały zawias moim zdaniem. Oczywiście mowa o wypełnieniu homalight.3. nie znam produktu Może coś w stalowych jednak? Tu patrz na wypełnienie ze styropianem (polistyren), bo do 1000zł nie znajdziesz nic na piance godziwego.Zobacz sobie: Cal, Delta, Wikęd, KMT, Mar-Tom i ewentualnie Boryszew choć tu cena jakość niekoniecznie idą w zgodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 25.05.2015 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Dzięki za sugestie. A jak z drzwiami marek Radex,czy O.K Doors, które są sprzedawane w praktikerze? To drzwi stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.05.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie polecam za bardzo brać drzwi w markecie małych firm, które nie są znane. Ja np. tym nie handluję więc nie wiem co to za jakość, ale pamiętaj że cena = jakość i nie da się kupić dobrych drzwi (czytaj przyzwoitych) za małe pieniądze. Nie wiem jakiej grubości jest blach w tych drzwiach, czym są wypełnione, jakie mają ramiaki (czy tylko punktowe wstawki pod okucia) ... etc.Wolałbym kupić tańsze drzwi od znanego producenta niż coś czego totalnie nie znam, ale wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 25.05.2015 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ja też zawsze wolę kupić coś z najniższej półki znanego i dobrego producenta niż produkt no name. Nawet sami montery mi odradzają zakup w markecie budowlanym ale wolałem się tutaj upewnić Dziękuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 26.05.2015 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jeszcze mam jedno pytanie: może laickie ale ile sztuk opasek kupuje się do drzwi pokojowych z ościeżnica stała? Mam szerokość muru 12cm a w sklepie do 4 drzwi wycenili mi 8 opasek? Czemu tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.05.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Policzyli Ci 1 kpl opasek do każdych drzwi, bo stała futryna ma 10cm i licujesz ją z jedną ścianą. Z drugiej jest uskok który trzeba obrobić tynkiem. Nie lepiej było zamówić ościeżnice regulowane... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 26.05.2015 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jeśli ościeżnica stała z opaskami ma mnie kosztować 220zł +obróbki murarskie to lepiej dołożyć do regulowanej za 270zł, a wtedy zbędne są obróbki murarskie oraz lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.05.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Z jednej strony możesz zrobić opaskę a z drugiej nawet ćwierćwałek, tylko pytanie czy jest sens przy "cienkim" murze, bo dużych różnic nie będzie pomiędzy ościeżnicą stałą a opaskową, która zasłania całe miejsce montażu.Przy ościeżnicach opaskowych zwracaj uwagę na rodzaj silikonu lub kleju jakim będą montować pióro ościeżnicy. Musi być neutralny i znajdziesz ten zapis na większości kart gwarancyjnych. W skrócie - silikon nie może mieć kwaśnego odczynu i zalatywać octem. Często zdarza się, że odparza laminat na mdf'ie i nici z gwarancji, bo jest to zaznaczone aby takich rozwiązań nie stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 28.05.2015 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Dzięki za dobre rady. Będę miał monterów ze sklepu gdzie zamawiam drzwi - ale zwrócę na to uwagę.A teraz z innej beczki: mam możliwość kupić kompletne drzwi powystawowe Porta Agat za pół ceny z ościeżnica regulowaną, które obejmuje zakres regulacji 136-156mm). Ja mam ścianę 125cm. Oczywiście pewnie "pogrubianie" ściany o 1cm to gra nie warta świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.05.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Pytanie dlaczego za pół ceny? Powystawowe? Jak z gwarancją za takie drzwi? Druga sprawa to zobacz ościeżnicę i jakiej długości jest pióro wpustowe w ościeżnicę, no nieraz można je przyciąć tak aby była możliwość wejścia głębiej, choć przy Porcie z tego co pamiętam część bazowa będzie szersza i nie za bardzo będziesz miał możliwość manipulacji w tej kwestii. Może dobierzesz jakiś ćwierćwałek który zasłoni Ci różnicę tego 1cm. Inne pytanie czy jedna strona nie będzie montowana w "ostrej ścianie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 28.05.2015 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Z gwarancją to nie pytałem. Chociaż podobno na drzwi Porty, Gerdy i innych dobrych marek gwarancji nie potrzeba... bo nie ma potrzeby ich reklamacji. Myślałem już o ćwierćwałku... ale jeszcze zastanawiam się, czy jest sens przerabiać, bawić się w to.Nie znam pojęcia "ostra ściana", można prosić o wyjaśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.05.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Montaż zaraz w narożniku ścian, tuż przy innej ścianie ustawionej pod kątem 90 stopni.Gwarancje ZAWSZE trzeba mieć nawet na najlepszego producenta, bo nigdy nic nie wiadomo.Co do rozmiarów - pamiętaj, że część szersza o 1cm nie może wystawać tak sobie, tylko musisz tam coś podkleić - choćby pasek z płyty GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 28.05.2015 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Jednak jedna strona będzie montować od rogu. Jeszcze muszę to wszystko przemyśleć. Wogóle to obecnie mam podwójne drzwi wejściowe do mieszkania. Żadne nie są wejściowym z prawdziwego zdarzenia: te od klatki niby mają ok 10 lat, są to drzwi z drewna sosnowego - niby dwa zamki. Te od strony mieszkania są antyczne- z lat 60. ( tak mieli poprzedni właścicieli mieszkania). Zamierzam wyrzucić oba drzwi i wstawić jedne wejściowe DRE Solid. Jednak jeszcze myślę nad wyciszeniem - to jednak mieszkanie na parterze, ale tak żeby nie kupować takich, które przybija się gwoździkami, gdyż nie chce niszczyć drzwi. Ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.05.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Jak masz montaż w ostrej ścianie to polecam Ci ościeżnicę prostą. Inaczej będziesz miał za dużo kombinacji i przeróbek, które pochłoną tą różnicę ceny (jeśli masz rabat 50%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.05.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jak masz montaż w ostrej ścianie to polecam Ci ościeżnicę prostą. Inaczej będziesz miał za dużo kombinacji i przeróbek, które pochłoną tą różnicę ceny (jeśli masz rabat 50%). Koledze muszę przyznać rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 31.05.2015 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Zbyt wiele o tych firmach nie słyszałem ale jak już to bez negatywnych opinii, więc może szału nie ma ale jest solidna robota. TYlko patrz robotnikom na ręce by ci drzwi dobrze zamontowali bo jak coś pójdzie nie tak i z czasem drzwi ulegną uszkodzeniu to możesz mieć nawet problemy z realizacją gwarancji ze względu właśnie na nieprawidłowy montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paco87 31.05.2015 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Zbyt wiele o tych firmach nie słyszałem ale jak już to bez negatywnych opinii, więc może szału nie ma ale jest solidna robota. TYlko patrz robotnikom na ręce by ci drzwi dobrze zamontowali bo jak coś pójdzie nie tak i z czasem drzwi ulegną uszkodzeniu to możesz mieć nawet problemy z realizacją gwarancji ze względu właśnie na nieprawidłowy montaż Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.06.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Almarat - zawsze trzeba sprawdzać co robią pracownicy (montażyści). Inna rzecz z brakiem opinii. DRE cośtam się reklamuje, Erkado dopiero ostatnimi czasy delikatnie zaczęło się promować. Brak opinii w sumie jest lepszym znakiem niż w przypadku gdzie masz 10000% dobrych opinii i tam samo ochy i achy. Zobacz tak samo jak miała firma Wikęd (zero opinii) oraz firma Gerda (same opinie pozytywne czyli kopiuj-wklej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts