prometeo 26.05.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Witam, mamy z żonką dylemat dotyczący podłogi w salonie / jadalni. Zastanawiamy się co będzie lepsze jako wykończenie podłogi - deska (warstwowa) czy płytka drewnopodobna. Za płytką przemawiają takie argumenty jak: twardość i doskonała przenikalność cieplna. Wydaje się, że cena płytki też będzie bardziej atrakcyjna (choć ta pewnie ostatecznie z klejeniem wyjdzie podobnie do deski klejonej do podłogi to już samo ogrzewanie pewnie będzie tańsze niż przy podłodze z deski). Za deską przede wszystkim ciepło przy chodzeniu na boso w miesiącach kiedy nie będzie ogrzewania podłogowego... A jakby nie było przez kilka najbliższych lat dzieci jeszcze będą w fazie "podłogowej"...Czy jest to duży problem, bardzo mało komfortowe są podłogi z gresu w ciepłych okresach? Jak uważacie? Jak wygląda to z perspektywy Waszych doświadczeń? Edytowane 26 Maja 2015 przez prometeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.05.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Gresowe podłogi faktycznie są chłodniejsze w odbiorze, aczkolwiek w upalne lato jest to ich atut Nie mam zwyczaju chodzić boso po domu, nie mam też dzieci w wersji podłogowej W nowym domu większość podłóg zrobię w gresie - takie wnętrza lubię najbardziej, poza tym odpadają problemy typu podklejanie nóg mebli lub czy koleżanka szpilkami porysuje powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
330ml 26.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 To jest kwestia gustu.Dla mnie nie do przyjęcia są płytki w pomieszczeniach "mieszkalnych". Śliskie i zimne. Drewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts