hadriel 26.05.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam, Jestem na etapie wykonywania wylewek na piętrze na którym zainstalowany będzie kominek z PW i mam problem z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz do kominka ponieważ dolot nie zmieści się w wylewce. Na drodze do kominka pomiędzy nim a ścianą zewnętrzną biegną już rury c.o. oraz podłogówka i nie jestem w stanie dołożyć tam 5cm na dolot powietrza bez mocniejszego podkuwania stropu pomiędzy piętrami. Czy dolot powietrza może zostać doprowadzony górą, przez strych? Powietrze byłoby zaciągane z wysokości ok. 3m. Czy nie będzie problemu ze spalaniem w kominku? Wkład to prawdopodobnie Romotop 6.6.2 TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.05.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam.Czy dolot powietrza może zostać doprowadzony górą, przez strych?Może.Czy nie będzie problemu ze spalaniem w kominku? Nie będzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hadriel 26.05.2015 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Ok, a czy ma Pan coś do dodania odnośnie takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.05.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam.Poszukaj po jakiejś frazie na FM tu w dziale - wielokrotnie pisałem o tym rozwiązaniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.05.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126782-Kominek-czerpnia-zimnego-powietrza-z-g%C3%B3ry-na-do%C5%82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts