Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wygospodarowaniu pokoju dla dziecka z salonu

Recommended Posts

Bardzo proszę o pomoc w aranżacji dość dużego pokoju, w którym okna są na jednej ścianie, w prawym rogu piec kominkowy, i po prawej stronie ukośna ściana. Ponieważ ze względu na zachowanie światła dziennego w pokoju dziecięcym myślę o postawieniu ścianek po lewej od wejścia z jednym oknem...jednak nie jestem przekonana czy da się pozostałą część pokoju sensownie zaaranżować.

będę wdzięczna za pomysły...

dodałam swój pomysł...

plan.jpg

plan2.jpg

Edytowane przez Kali Atreju

Nie podoba mi się pomysł umieszczania dziecka w 5 mkw. pomieszczeniu :( Bawialnia i tak będzie w salonie... Wnęka, która powstanie po ustawieniu ścianki działowej będzie mikroskopijna, ew. na wąską jadalnię blokującą dojście do balkonu. Edytowane przez joliska

• 3 weeks później...
Nie podoba mi się pomysł umieszczania dziecka w 5 mkw. pomieszczeniu :( Bawialnia i tak będzie w salonie... Wnęka, która powstanie po ustawieniu ścianki działowej będzie mikroskopijna, ew. na wąską jadalnię blokującą dojście do balkonu.

Czyli nie radzisz wydzielać tak małej powierzchni? Powiększenie jej pokoju o kolejne okno, pozbawi światła dziennego reszty pokoju, poza tym zależy mi żeby piec ogrzewał jak największą powierzchnie...może wybrać wariant pokoju przy drugim oknie w głębi, wtedy możnabyłoby go wydłużyć zająć środek salonu...

Jeśli masz jakiś pomysł podziel się, wciąż się waham nad tym przedzieleniem pokoju..teraz praktycznie zabawki są wszędzie, od września szkoła, uważam że gdyby miała swój pokój wprowadziłoby to jakiś ład...

Edytowane przez Kali Atreju

A jak wygląda całe mieszkanie? To kawalerka?

Może można by przenieść kuchnię do salonu?

to stare budownictwo, pow. ma 68 m2, wszystkie pomieszczenia są równoległe do siebie, i wszystkie są przejściowe, wchodzi się w ala przedsionek do kuchni, z kuchni po lewo pokój i łazienka, i z kuchni po prawo duży pokój o którym mowa w poście.

Ten mały pokój po lewej dla dziecka odpada bo zimą przypada tam biegun zimna...

• 2 weeks później...