Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk Mozaikowy - Diall - ktoś z Was używał ? Tani ale czy dobry ?

Recommended Posts

Potrzebuje ok 100 kg tynku mozaikowego do garażu.

Przeszukałem różne dostępne tynki różnych firm i w różnych sklepach, średnio firmowy taki tynk wychodzi ok 700-800 zł za ok 100kg

Znalazłem jednak w Castoramie tynk mozaikowy Diall http://www.castorama.pl/produkty/budowa/cementy-i-zaprawy-budowlane/tynki-elewacyjne/tynki-mozaikowe/tynk-mozaikowy-diall-tm5-25-kg.html którego 100kg wychodzi: 544 zł i ma podobne zużycie na metr (ok 4 kg)

Niestety nie znalazłem w internecie żadnej opinii, opisu co to za tynk i czy warto go kupić.

Wadą w porównaniu do innych droższych to np. gama kolorów (Diall ma chyba 5 odcieni inni czasem nawet kilkadziesiąt)

Może ktoś z Was używał ? Może mi coś o nim powiedzieć, czy warto go kupić czy jednak dopłacić do jakiego Kreisel, Carapol, Atlas czy Baaryumit.

Pozdrawiam

Hary

• 1 month później...
Obecnie w promocji nawet tańszy bo za 118 zł za 25 kg. Miałem okazję porównać tynk Diall (kolor TM5) do tynku Becco Mozaika M (kolor BR5). Kolor identyczny, ziarna też podobnej wielkości natomiast Diall jest zauważalnie rzadszy i nieco odbija się to na komforcie nakładania,tzn. trudniej ułożyć gładką powierzchnię, trzeba się trochę więcej napracować. Jeżeli jednak zależy Ci przede wszystkim na cenie, to można brać. Poza tym, większych różnic nie zauważyłem. Dodam, że Becco to ok 180 PLN/25 kg.