ewusia 30.06.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Jane, najważniejsze że chcesz. A chcieć to móc. Więc będziesz miała ten swój wymarzony domek na wymarzonej ziemi A wątpliwości miał na początku każdy z nas.... Więc nie przejmuj sie i szukaj dalej działki. A jak ją zobaczysz to na pewno będziesz wiedziała że to właśnie TA i żadna inna Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 12.07.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Pardon Jane, napisalam komentarz chyba w dzienniku. Ale zaraz poprawie. Gratuluje jeszcze raz i zycze wytrwalosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.10.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Mostek za 30 metrów. Lepiej poszukaj jeszcze trochę. Z tego co piszesz masz tylko jeden strzał. No chyba, że już wiesz jak oddzielisz hałas z mostku od twojej (o mało co) działeczki, a cena jest atrakcyjna i przede wszystrkim w media jest zaopatrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 11.10.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 jane - kupuj "wąską". 17,95 szerokości to nie jest mało. U mnie jest podobnie - szerokość do zabudowy 11,00 metrów i właśnie taki dom mam zaprojektowany co do centymetra. Projekt typowy, który mi się podobał miał 11,30 i nie pasował. Mam więc indywidualny, ale zwężony i nieco wydłużony. Jest super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 12.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 jane - mam trochę podobną (chyba) działkę bo i do rzeczki niedaleko i na rzeczce mostek a przy domu droga przez niego. Ale do rzeczy: 1) wylanie rzeczki - czy ktoś mieszka w poblizu? Jeśli tak - to popytajcie czy wylew był. I co to za rzeczka? Duża, mała? W okolicy opowiadają o powodziach? Ile musi się podnieść poziom wody by Cię zalało? I jest jeszcze jeden parametr, oprócz potencjalnego wylewu - poziom wód gruntowych. Prawdopodobnie poziom wód gruntowych nie jest niższy niż poziom wody więc możesz mieć wodę dość płytko. Nie jest to rzecz dyskwalifikująca działkę, ale należy sobie z tego zdawać sprawę (np. rzeby zrobić piwnicę to dobrą izolację dawać by trzeba ale lepiej i tak z piwnicy zrezygnować). Ciekawostka też (rozumiem że wiosną nie widziałaś tej działki) czy wiosną na działce stała woda czy nie? 2) ruch na mostku - sprawa indywidualna. Bardziej zależy od natężenia ruchu. Czy będzie duże? Bo sam mostek - droga jak każda inna i sam nie chałasuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts