qosek 26.05.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Cześć Pytanie do mądrzejszych. Przed chwilą projektantka (tak - o 23 - projektantka to znajoma ) zaproponowała aranżację łazienki. Główny problem to drzwi - jest za mało miejsca by wygodnie otwierać je na zewnątrz (by zablokowały cały korytarzyk), średnio też wygląda otwieranie do środka (i tak - nie jest zgodne z przepisami). Jako rozwiązanie został mi zaproponowany system Eclisse - drzwi przesuwane chowane w ścianie. Jedyny problem, że chowany w karton-gipsie ... (zgodnie z projektem wszystkie ścianki miały być z Silki). Najgorszy jest fakt, że jest to ściana, na której będzie stał prysznic type "walk-in". Trudno to opisać - może łatwiej będzie narysować (rzut z góry): Czarna linia - ścianka z Ytonga (nośna) Czerwona linia - ścianka z K-G Niebieska linia - szkło (ścianka prysznicowa) I teraz pytania: - Czy K-G utrzyma szkło ? (tak, wiem że jest ono też montowane do ściany równoległej do szkła - czyli Ytonga, ale ... ) - Czy K-G (a na nim jakieś płytki) mogą być użyte w tej sytuacji (żeby woda się po nich lała) - Czy w tym K-G bez problemowo umocuję baterię prysznicową i deszczownię ? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 27.05.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Spokojnie K-G utrzyma szklo , w miejscu gdzie bedzie mocowane szklo nakezy dobawic deske wewnatrz sciany ( bedzie do czego przykrecic profil od szyby ) . Baterie i deszczownice terz zamocujesz bezproblemowo . Pamietaj tylko zeby uzyc zielonej plyty i pod plytkami polozyc folie w plynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Dokładnie tak jak pisze Super* U nas zamiast deski w ścianie jest kantówka. K-G zielony, na nim zaś duże płytki 30x 60 cm i wszystko ładnie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 27.05.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Wielkie dzięki za podpowiedzi.A ja właśnie zadzwoniłem do firmy produkującej (wczoraj było już za późno) i okazało się, że .... mają kasetę przeznaczoną do ścian murowawnych (8 i 10 centymetrowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 27.05.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) Bez problemu przymocujesz szybę do GK, ważne by ją wzmocnić od tyłu jakąś deską. Poniżej fotka dwóch wystających konstrukcji z GK (na nich płytki 90x30), na półce z mozaiką jest taki "występek" w którym jest rura wentylacyjna i w tym miejscy będzie prostopadła szyba do prysznica. Wieszałem się, szarpałem i nic się nie rusza. Edytowane 27 Maja 2015 przez CzarnyIwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts