kuba2101 26.05.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkichObecnie jestem na etapie zamówienia okien i tu mam dosć spory problem.Mam kilku uznanych na rynku producentów (Schuco, Veka, Salamander) którzy produkują okna w standardzie Uw0,7.Głównie skupiam się na trzech szybach, trzech uszczelkach, i teraz pierwsze pytanie czy grubość profila ma duże znaczenie - widzę doś spore różnice między 82 a 90(92) u tych producentów.Kogo polecacie - na co zwrócić uwagę żebym nie czuł niedostyu po zakupie (że można było kupić coś lepszego za trochę więcej/taniej) i o co pytać żeby znaleść pożądny produkt?Jestem ze śląska - wiem że u nas jest sporo fabryk okien (są też garażowe fabryki)- może polecacie gdzie można kupiś / zamówić okna pożądnie wykonane (może ktoś sprawdzał juz na termowizji swoje okna?)czy ciepły montaż jest konieczny (słyszałem opinie że to ściema)Wielkie dzięki za informacje Edytowane 26 Maja 2015 przez kuba2101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.05.2015 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 ....Mam kilku uznanych na rynku producentów (Schuco, Veka, Salamander) którzy produkują okna w standardzie Uw0,7. Głównie skupiam się na trzech szybach, trzech uszczelkach.... czy ciepły montaż jest konieczny (słyszałem opinie że to ściema) ciepły a tak naprawdę warstwowy montaż to żadna ściema i przy oknach o takich założeniach to podstawa. Bo okna to tylko część sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.05.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Kuba. Czytaj i pytaj, bo na razie jesteś w lesie.Nie ma okien Schueco, Salamander czy Veka. Każde ktoś wyprodukował i to od fabryki zależy jakie będą okna, a od menterów jak skutecznie będą zamontowane. TO jeszcze raz link który wkleiłem gdzieś tu przedwczoraj:http://oknotest.pl/okna-energooszczedne/okna-cieple-czy-szczelneprzeczytaj i postaraj się wyciągnąć wnioski ze swoich założeń (czyli skupianiu się na Uw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2101 27.05.2015 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) Nikt ważny. Raczej wmawiano mi standardowy montaż ciepły na taśmie - nie warstwowo. Ale trochę poczytałem w międzyczasie i widzę ze warstwowy montaż to podstawa uzyskania odpowiedniej szczelności, ze strony montażu. Finlandia. Świetny artykuł, naprawdę godny polecenia. Trochę to rozjaśnia pogląd na "oferty". Tylko teoria teorią, wielu może się zapierać ze ma pewne współczynniki osiągnięte bo maja super produkcje i odbiory jakościowe.... Dlatego tez chcąc uniknąć ew. roszczen co do dostawcy okien i montażu, wolałbym na wstępie wybrać pożądny produkt i ekipę która to zamontuje, a mam ogromny mentlik - zreszta jak każdy temat który podejmuje na budowie Edytowane 27 Maja 2015 przez kuba2101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts