Tomash2015 26.05.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 witam, Jestem rozwodnikiem (mam 41l) i kupuję lada dzień kawalerkę w stanie deweloperskim. Będę mieszkał sam, ale córka regularnie mnie odwiedza. Kawalerka jest póki co prostokątem, w którym mogę za kilka dni zasugerować czy i gdzie postawić dodatkowe ścianki działowe. następnie muszę dać info gdzie mają zrobić instalację elektryczną (gniazdka, kable na oświetlenie) i hydraulikę (gdzie pralka, gdzie zmywarka). Bardzo chciałbym, aby ktoś pomógł mi, doradził, zasugerował jakieś rozwiązania, ale nie ogólnymi opisami, lecz scanem, zdjęciem swojego pomysłu rozrysowanego na planie. O ile co do łazienki nie ma wyboru, to mam dylemat czy 'zrobić' oddzielną sypialnię, czy otwarta przestrzeń z częścią sypialniana. Czy ktoś podejmie to wyzwanie? Odpowiem na wszelkie niezbędne i pomocne w wymyślaniu pomysłów pytania. Oczywiście zrobię scan planu i podeślę. Nie wiem jak to tu funkcjonuje, czy zainteresowane pomocą mi osoby przyślą maila, czy jakoś tu mam załączyć ten plan. proszę o szybką pomoc, bo na dniach muszę wskazać ewentualne ścianki i info o instalacjach. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 27.05.2015 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Wrzuć plan mieszkania, z wymiarami (uwaga dla Forumowiczów mających min. dwa pokoje: z zaznaczeniem które ściany nośne, a które działowe, które pomieszczenie jest czym- kuchnia, sypialnia itp), ze wskazaniem na którą stronę świata wychodzą okna.I czekaj- aż ktoś podejmie wyzwanie. Tak to tutaj funkcjonuje. A że to kawalerka, to nie jest dużo pracy.Jeżeli masz jakieś specjalne życzenia aranżacyjne np. zbiór książek i potrzebna do tego biblioteczka, w łazience musi być kabina i wanna- tez napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomash2015 29.05.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 OK. Ten plan ma naniesione sugerowane ścianki i tak widziałem większość realizuje. W chwili obecnej nie ma żadnych ścianek, stawiane są te łazienkowe, ale to chyba musi tak być. Na ściance łączącej 'salon' z łazienką ma sugerowana jest kuchnia-aneks. Co do moich sugestii: - ma być brodzik (prawdopodobnie prostokątny narożny; dla oszczędzenia miejsca chyba z przesuwanymi drzwiami szklanej kabiny), toaleta niepodwieszana, ale ładna; chciałbym duze lustro gdzieś, bo powiększy łazienkę; pralka z bębnem z przodu, aby nad nią zagospodarować miejsce. - póki co jestem sam, ale łóżko będzie podwójne, komoda, szafka przy łóżku - potrzebuję dużo miejsca w szafach, dużo szaf (sypialnia/przedpokój) - muszę mieć kącik komputerowy (biurko, PC) - w salonie: fotel, sofa podwójna, stolik; regalik z miejscem na TV, albo inne rozwiązanie + stolik pod TV - mała biblioteczka... - w kuchni myślę o lodówce niezabudowanej, więc może stać gdzieś obok; ma byc zmywarka (proporcjonalna) Z dodatkowych info: nie lubię klimatów typu 'bodzio', i lata 80te, 90te; chcę mieć przytulne, ciepłe mieszkanko i wiem, ze to kwestia kolorów, i światła, które jest dla mnie bardzo ważne... Bardzo. Będę chciał zastosować w oswietleniu ledy, ale nie tylko. Wiem, ze to tylko kawalerka, a ja piszę jakby miał apartament. Czyż nie tych samych rzeczy potrzebujemy i w kawalerce? Co się jeszcze da, to proponujcie. Wiem, ze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts