Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

REHAU EURO 86 vs V82 vs V70 Optimal Black

Recommended Posts

Cześć

Prosiłbym o pomoc w doborze okien.

Mam 3 bardzo podobne cenowo oferty. Oferta zawiera: ciepły montaż, ciepłe podkłady, okna 3-szybowe.

REHAU EURO 86 (okucia Winkhaus) (22 800)

VETREX V70 Optimal Black (okucia ROTO NTS) (22 300)

VETREX V82 (okucia ROTO NT) (23 600)

Cena jak widać bardzo podobna i mam lekki problem by podjąć decyzję.

ps. Jest to 7 okien (w tym jedno malutkie), 6 drzwi tarasowych (w tym 2 sztuki podwójne, 4 sztuki pojedyncze) i wykusz (wysokość 230cm; 90cm fix, słupek narożny systemowy, 350cm [dzielone na 4 okna, 2xfix, 2x otwierane z ruchomym słupkiem], słupek narożny systemowy, 90cm fix)

Dzięki

Te pierwsze produkuje REHAU (profil Euro Design 86).

Firma, od której dostałem ofertę działa głównie na rynku Niemieckim i takie okna tam montują.

Znajomi bardzo polecają, ale nigdzie nie znalazłem porównania tych profili.

Za to na 100% jestem pewien, że ekipa montażowa jest dobra (robią tylko ciepły montaż, zrobiony przez nich montaż wygląda nieźle). Do tego dali mi całkiem niezłą cenę na bramy Hormanna z montażem i silnikiem (kolor orzech, 2 piloty, guzik otwierający w garażu, przetłoczenia S, ocieplana) (2 sztuki 250x225 - niecałe 7000) (przy zakupie okien). Vetrex ma tylko bramy Wiśniowskiego (i od 3 dni czekam na ich ofertę)

Witam

Mala firemka "Astra Okna" z Kolbud

No i właśnie w tym problem, że raczej o małych lokalnych firmach informacji na FM czy innych mediach internetowych raczej nie znajdziesz więc ... nie rozwiążesz problemy z jakim tutaj się pojawiłeś.

Oczywiście firma może być znakomitym producentem, żeby była jasność - ja nie znam.

Pozdrawiam