S.J. 27.05.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam, piszę bo prosiłbym o opinie na temat klejów do styropianu i siatki firmy Termo Organika. Kupiłem styropian z tej firmy ponieważ uważam go za najlepszy, sprzedawca polecił mi klej z tej firmy, jednak wielu ,,fachowców,, krytycznie wypowiada się na jego temat. Znalazłem kilka wypowiedzi na forum ale z przed kilku lat. Co o tym sądzicie? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.05.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Klej jak klej, producent go zaleca bo jest jego i w systemie... tak naprawdę różnią niewiele...a żeby być zgodnie z tym co zalecają musiałbyś użyć kleju o takich samych lub lepszych parametrach co TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.J. 28.05.2015 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Wiele mi nie podpowiedziałeś, prosiłbym raczej o opinię tych którzy z tym klejem pracowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xperia84 09.06.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Ja posluchałem opinii innych i kupiłem styropian od swisspora grafit frezowany 15 cm lambda 0.31i uważam że to był dobry zakup, nie mam do niego większych zastrzeżeń. Klej do przyklejania płyt z firmy Dreier uważam że trzyma znakomicie. A klej do zatapiania siatki z termoOrganiki TO-KU. Moim zdaniem ma bardzo dobrą przyczepność do styropian, powoli zasycha i jest dość twardy po dwóch dniach. Siatka z termoOrganiki TO-S170. Jest dość gruba i sztywna i raczej opinia też na plus tylko krateczki nie biegną równolegle do rolki i nie można było jej ciąć na długość po kratkach. Ogólnie wszystkie te materiały mogę polecić. Jeśli ktoś ma jakieś inne uwagi to dołączam się do tematu . Edytowane 9 Czerwca 2015 przez xperia84 błedy w pisowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 10.06.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Xperia takie pytanie z ciekawości: mówisz o częstochowskim dreierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xperia84 10.06.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 tak o tym Częstochowskim Dreierze do przyklejania płyt i zatapiania siatki . Robiłem próby i płyty bardzo dobrze trzymają się ściany. Całość ocieplenia robiłem sam i minęło już pół roku i nic się z tym nie dzieje. Tylko teraz zastanawiam się nad wyborem tynku , może mi ktoś coś sensownego doradzi. musi to być drobny baranek w kolorze białym. Jestem ciekaw opinii innych także śmiało można komentować i podpowiadać . Jak narazie na ścianie jest siatka z klejem bez żadnego gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 11.06.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Jak biały to najlepiej silikon. Będzie ładny na lata. Bialy czy zlamany? Możesz wpaść do nas, daleko nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xperia84 11.06.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Hmm ciekawa propozycja. Przyznaję że w sprawie tynków jestem kompletnym laikiem i zupełnie nie znam się na nich. Wiem że są mineralne,akrylowe,silikonowe. Ale czym one się różnią to nie mam bladego pojęcia dlatego też będę szukał pomocy na tutejszym forum. Jestem zdecydowany na biały drobny baranek taki aby był trwały , nie odkleił się, żeby można było można go myć kercherem a za ileś tam lat abym mógł go znów pomalować na biało i żeby farba nie łuszczyła się . I oczywiście jak to wszystko cenowo wygląda. Kolor studio myślę że możemy nawiązać współpracę tylko potrzebuję konkretnych informacji i konkretów cenowych. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez xperia84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 12.06.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Xperia jestem za granica i nie mam dostępu do kompa a nie chce strzelac z cenami ale możesz napisac na [email protected] a chłopaki wszystko wytłumaczą i wycenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xperia84 13.06.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Dzięki kolor. Jak się uporam do końca z tym klejem i siatką to się do was napewno zgłoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts