Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kleje Termo Organika

Recommended Posts

Witam, piszę bo prosiłbym o opinie na temat klejów do styropianu i siatki firmy Termo Organika. Kupiłem styropian z tej firmy ponieważ uważam go za najlepszy, sprzedawca polecił mi klej z tej firmy, jednak wielu ,,fachowców,, krytycznie wypowiada się na jego temat. Znalazłem kilka wypowiedzi na forum ale z przed kilku lat. Co o tym sądzicie? Z góry dziękuje za odpowiedz.

• 2 weeks później...
Witam. Ja posluchałem opinii innych i kupiłem styropian od swisspora grafit frezowany 15 cm lambda 0.31i uważam że to był dobry zakup, nie mam do niego większych zastrzeżeń. Klej do przyklejania płyt z firmy Dreier uważam że trzyma znakomicie. A klej do zatapiania siatki z termoOrganiki TO-KU. Moim zdaniem ma bardzo dobrą przyczepność do styropian, powoli zasycha i jest dość twardy po dwóch dniach. Siatka z termoOrganiki TO-S170. Jest dość gruba i sztywna i raczej opinia też na plus tylko krateczki nie biegną równolegle do rolki i nie można było jej ciąć na długość po kratkach. Ogólnie wszystkie te materiały mogę polecić. Jeśli ktoś ma jakieś inne uwagi to dołączam się do tematu . Edytowane przez xperia84
błedy w pisowni

tak o tym Częstochowskim Dreierze do przyklejania płyt i zatapiania siatki . Robiłem próby i płyty bardzo dobrze trzymają się ściany. Całość ocieplenia robiłem sam i minęło już pół roku i nic się z tym nie dzieje. Tylko teraz zastanawiam się nad wyborem tynku , może mi ktoś coś sensownego doradzi. musi to być drobny baranek w kolorze białym. Jestem ciekaw opinii innych także śmiało można komentować i podpowiadać . Jak narazie na ścianie jest siatka z klejem bez żadnego gruntu.

Hmm ciekawa propozycja. Przyznaję że w sprawie tynków jestem kompletnym laikiem i zupełnie nie znam się na nich. Wiem że są mineralne,akrylowe,silikonowe. Ale czym one się różnią to nie mam bladego pojęcia dlatego też będę szukał pomocy na tutejszym forum. Jestem zdecydowany na biały drobny baranek taki aby był trwały , nie odkleił się, żeby można było można go myć kercherem a za ileś tam lat abym mógł go znów pomalować na biało i żeby farba nie łuszczyła się . I oczywiście jak to wszystko cenowo wygląda. Kolor studio myślę że możemy nawiązać współpracę tylko potrzebuję konkretnych informacji i konkretów cenowych.

DSC_0058.jpg

DSC_0057.jpg

Edytowane przez xperia84