ratownik 27.05.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam! Posiadam dobudowane pomieszczenie, które w przyszłości będzie jadalnią ale z oknami na całe trzy ściany. Jedna ściana przylega do ściany domu gdzie będzie przejście do kuchni. Pomieszczenie ma 16m2. Wymurowane są ścianki na fundamencie z bloczków na wysokość poziomu stropu w domu. Wewnątrz została wybrana ziemia i ubity tłuczek o różnej granulacji, obecnie jest to już twarda ubita skorupa. Moje pytanie dotyczy izolacji podłogi od gruntu ponieważ będzie tam ogrzewanie podłogowe. Do dyspozycji mam praktycznie 25-30cm głębokości. Czy wypełniać to już 30cm warstwą styropianu podłogowego? Nie za dużo nie za mało? Dziękuję za wszelkie opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.05.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Myślę ,że musisz jeszcze wylać chudziak i zrobić izolację a dopiero potem myśleć o styropianie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 25.06.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Myślę ,że musisz jeszcze wylać chudziak i zrobić izolację a dopiero potem myśleć o styropianie ... ... a kontynuując to 30 cm przesada, wystarczy 15 cm styropianu. Oczywiście na spod chudziak, izolacja, styropian i z 5 cm szlichty cementowej Tu możesz obliczyć sobie koszty http://kb.pl/budowa/parterowy-bez-piwnicy/posadzki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts