dthard 27.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam! Mam zamiar założyć monitoring wokół mojego domu. Konkretnie to chodzi o kamerowanie konkretnej części, ponieważ z tego co widać to ktoś próbuje się wkraść do garażu. Budżet na kamerę to 250 zł. Wiem że to bardzo mało, ale jak na takie coś, to niepotrzebuje zaawansowanego sprzętu, ale też nie chce kupić chińskiego szajsu. Mam na oku kamerę firmy SONY : http://allegro.pl/obrotowa-kamera-bezprzewodowa-ip-wifi-p2p-noc-ir-i5270124993.html Na internecie nie ma opini na temat tego produktu ale z tego co widzę to jest bardzo dobra jakość HD, jest bezprzewodowa, obracająca się itd. Więc ma bardzo dużo opcji. Oprócz tej mam jeszcze na oku te: http://allegro.pl/zewn-kamera-ip-0-3-mpx-bezprzewodowa-640x480-wi-fi-i5375023124.html http://allegro.pl/hurtownia-kamera-ip-wifi-obrotowa-bezprzewodowa-i5188783266.html Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.05.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Jeśli chodzi o instalację na zewnątrz to pozostaje Ci opcja 2 ale też nie do końca. Zakres temp to 0-50 st.. Natomiast obraz to powiedzmy że bedziesz widział że coś się dzieje ale rozpoznanie osoby to i owszem ale może z odległości 3-5 m. Co do widoczności w nocy w pomieszczeniu 5*5 m jeszcze jak Cię mogę ale na zewnątrz pięć to absolutny max w przypadku opcji 1 i 3 w przypadku drugiej 7-9m. Podgląd wielkości 10*15 cm jeszcze znośny a powyżej już piksel na pikselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dthard 28.05.2015 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Czyli ta pierwsza nie wytrzyma w polskich temperaturach na zewnątrz? Ona ma najlepszą jakość i pole widzenia, więc ona by się najbardziej przydała...Moglibyście mi podać jakieś inne kamery bezprzewodowe ip do 250zł na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.05.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Pierwsza i trzecia całkowicie odpada do zastosowania na zewnątrz bo praktycznie szczelność ma zerową. Pierwsza fotka z kamerki za 6 stówek a druga z takiej jakie chcesz kupić. Po kliknięciu na fotkę będziesz miał powiększenie. Edytowane 28 Maja 2015 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dthard 28.05.2015 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nie wiem czy to pomoże, ale kamera będzie pod dachem, i raczej nie będzie możliwości dostania się wody. W takim wypadku się nadaje?Rozumiem że ta za 600 zł ma lepszą jakość ale niestety nie stać mnie na ten koszt. I czy mógłbyś mi podać jakieś inne kamery w tej cenie?Zdaję sobię sprawę że jakość będzie niezbyt dobra ale, wystarczy żeby można było rozpoznać po twarzy jakąś osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.05.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Pamiętaj o wilgoci zawartej w powietrzu i o zakresie temp. w jakich one będą pracowały. A już połączenie obu parametrów może te kamerki unieruchomić na stałe. Co do innych kamer niestety ale Ci nie pomogę - nie jestem fachowcem od monitoringu. Dysponuję tylko tymi dwoma typami o o nich mogę się wypowiadać. Tą słabszą kupiłem ponieważ mieszkam 80 km od budowy a chciałem mieć podgląd w czasie gdy mnie nie było na miejscu na ekipy i ich poczynania. Do tego celu kamerka sprawdziła się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 28.07.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 dthard i jak? Udało się coś kupić i zamontować? Czy temat odpuściłeś i założyłeś lepsze zabezpieczenia w garażu??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts