Magda_ol 27.05.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam, remontuje kuchnie połaczoną z mini salonem. miedzy szafkami w kuchni położyłam tapete ale mam zagadke jak to zrobić w rejonie okapu kominowego - czy tapete dać do wysokości szafki z boku czy może do wysokości gdzie bedzie zawieszony okap a może do wysokości gdzie kończy sie górna szafka (pod sufitem)? i drugie pytanie - co po drugiej stronie okapu? szafka z piekarnikime a na górze okap będą "kończyły" kuchnie, jednak podwieszany sufit który jest nad kuchnią konczy sie ok 30 cm dalej (mniej wiecej na obrazku) która z opcji jest nalepsza żeby zakonczyć kuchnie tapetą? zaznaczam że nie chce tapety która bedzie sie konczyła na równo z szafką tylko włąśnie tam gdzie konczy sie podwiedzany sufit żeby tłuszcz pryskał na tapete a nie ściane. Pomoże ktoś, bo ja nie mogę znaleźć zdjec prezentujacych taka sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 27.05.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Tapetę można dać po całości do dolnej krawędzi wiszącej szafki, czyli jedna wysokość w całej kuchni, lepiej jednak będzie wyglądało jak położysz do dolnej krawędzi okapu, jeżeli wyżej, to do sufitu, a nie do górnej krawędzi szafki wiszącej. Opcja nr 2 wg mnie najkorzystniejsza wizualnie. Co do 2 pytania, przydałaby się fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_ol 28.05.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 tak własnie planowałam, do wysokości okapu. a co do zakończenia szafek to wstawiłam rysunek w paint- na koncu posta wiem że nie najlepszy ale jak na razie innego nie mam, może wieczorem się uda wstawić zdjęcie może na podstawie moje obrazka ktoś coś wymyśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts