Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tapeta w kuchni - jak wykonczyć pod okapem kończącym ciąg szafek

Magda_ol

Recommended Posts

Witam, remontuje kuchnie połaczoną z mini salonem. miedzy szafkami w kuchni położyłam tapete ale mam zagadke jak to zrobić w rejonie okapu kominowego - czy tapete dać do wysokości szafki z boku czy może do wysokości gdzie bedzie zawieszony okap a może do wysokości gdzie kończy sie górna szafka (pod sufitem)?

i drugie pytanie - co po drugiej stronie okapu? szafka z piekarnikime a na górze okap będą "kończyły" kuchnie, jednak podwieszany sufit który jest nad kuchnią konczy sie ok 30 cm dalej (mniej wiecej na obrazku) która z opcji jest nalepsza żeby zakonczyć kuchnie tapetą? zaznaczam że nie chce tapety która bedzie sie konczyła na równo z szafką tylko włąśnie tam gdzie konczy sie podwiedzany sufit żeby tłuszcz pryskał na tapete a nie ściane. Pomoże ktoś, bo ja nie mogę znaleźć zdjec prezentujacych taka sytuacje.kuchnia tapeta.jpg

Tapetę można dać po całości do dolnej krawędzi wiszącej szafki, czyli jedna wysokość w całej kuchni, lepiej jednak będzie wyglądało jak położysz do dolnej krawędzi okapu, jeżeli wyżej, to do sufitu, a nie do górnej krawędzi szafki wiszącej. Opcja nr 2 wg mnie najkorzystniejsza wizualnie. Co do 2 pytania, przydałaby się fotka.