Harren 28.05.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Panowie, mam problem z zaplanowaniem kratki wentylacji grawitacyjnej w kuchni. Otóż: kupiliśmy nowe mieszkanie, w salonie z aneksem są DWIE kratki - do jednej podłączamy okap, druga to kratka wentylacji. Chcemy zrobić sobie zabudowę kuchenną pod sufit, w związku z czym: co mogę zrobić z tą cholerną kratką, żeby zachować odpowiedni ciąg? Otwór wentylacyjny ma 11x25 cm. Myślimy nad następującym rozwiązaniem: przeciągnąć od otworu w ścianie kanał kończący się we froncie mebli, w którym też byłby otwór 11x25 i połączyć otwór ścienny z otworem meblowym. Problem polega na tym, że w sklepach nie ma odpowiednich przewodów o takiej wielkości. I pytanie: co teraz? Czy można np. kupić kanały 9x9 cm i wsadzić w otwór dwa jeden pod drugim? Czy nie wiecie, gdzie ew. można zamówić kanał o podanych wielkościach? Obniżany sufit nie wchodzi w grę - aneks jest za mały i szkoda powierzchni. A może macie jakieś podpowiedzi, z których moglibyśmy skorzystać? Bardzo na Was liczę, bo już naprawdę nie wiem, jak to ogarnąć. Mam nadzieję, że wszystko w miarę przejrzyście opisałem... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.05.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 no ale gdzie tu problem z wentylacją machaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts