Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki sterownik do pieca na ekogroszek

Michaelo

Recommended Posts

Cześć. Przygotowując się na kolejny sezon grzewczy muszę zmodernizować trochę kotłownie, w swoim eko kielar 2 na ekogroszek chce wymienić sterownik bo w obecnym który mam tz geco g-403 p02 mogę ustawić tylko podawanie i przerwę... Jaki sterownik możecie mi polecić ? Chciałbym żeby sterownik był w miarę uniwersalny. Co do połączenia z internetem to jeszcze się muszę zastanowić/poczytać czy warto dołożyć trochę $ do takiej opcji bo jeszcze nie jestem przekonany no chyba że Wy mnie jakoś nakierujecie ;). Pozdrawiam.

Cześć. Przygotowując się na kolejny sezon grzewczy muszę zmodernizować trochę kotłownie, w swoim eko kielar 2 na ekogroszek chce wymienić sterownik bo w obecnym który mam tz geco g-403 p02 mogę ustawić tylko podawanie i przerwę... Jaki sterownik możecie mi polecić ? Chciałbym żeby sterownik był w miarę uniwersalny. Co do połączenia z internetem to jeszcze się muszę zastanowić/poczytać czy warto dołożyć trochę $ do takiej opcji bo jeszcze nie jestem przekonany no chyba że Wy mnie jakoś nakierujecie ;). Pozdrawiam.

Może Bruli lub SPP? Dostęp przez internet to moim zdaniem bardzo fajna sprawa. Sam dokonuje wszelkich zmian w ustawieniach w ten sposób.

Mając pełny podgląd na pracę kotła w komputerze czy tablecie można ograniczyć chodzenie do kotłowni tylko po to by wyczyścić kocioł i wsypać opał.

Jak koledzy wyżej mówią

Można brać samo SPP, cena producenta 400zł

internet można dobrać później, sam moduł albo moduł z czujnikami wewn,zewn,spalin

zamiast netu jak nie potrzebujesz możesz wybrac panel domowy PPX, z niego masz dostęp do podstawowego menu sterownika, więc wszystko możesz zmienić, widzisz ile węgla w koszu, ile spalił za ostatnia dobę. Jest też wówczas tryb termostatu pokojowego i strefy czasowe.

Jak jesteś głównie w domu i nie pracujesz na wyjazdach, może to być wystarczające. Kompa czy lapka odpalać nie trzeba a do kotłowni też nie musimy latać