jnow1 29.05.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Witam Ile dodać wody do masy 25kg,żeby była gotowa do natrysku,czy są jakieś normy.Jaką średnicę dyszy stosować w pistolecie natryskowym.(i ciśnienie )Jak uzyskać drobną fakturę przy natrysku ,a jak grubszą.Czy koniecznie należy zagruntować ścianę kolorem pod kolor natryskiwanej tapety ( czy gruntem może być farba)Czy natryskiwana tapeta pokrywa w całości ścianę,czy tylko częściowo i jest widoczny pomalowany podkład.=====================================================================1 . producent podaje ,że do worka 25 kg dodajemy 5% lub max 1,5 litra wody,masa powinna mieć konsystencję budyniu.Ja dodaję 1,5 litra i tak chyba jest OK.Producent podaje że z worka 25 Kg można zrobić 50 - 70 m2....no niestety jak wyjdzie 30 to będzie dobrze .2. Ja stosuję dyszę 4 mm ,innych nie próbowałem.3.Lepiej ścianę zagruntować pod kolor natrysku,ale jak zrobimy dokładny natrysk to można bez gruntu,oczywiście gruntem może być farba.4.Natryskiwana tapeta może pokryć ścianę w całości lub przy podkładzie w kolorze tapety kolor podstawowy tapety, może być zrobiony mniej dokładnie przy dodatkowym natrysku tz. kropki w jednym lub dwóch kolorach ta niedokładność zaniknie....rzecz gustu i twórczej wyobraźni.Potrzebna sprężarka i pistolet. Pozdrawiam Janusz Edytowane 14 Czerwca 2015 przez jnow1 edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts