pela.paulina 26.01.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witajcie, jestem zainteresowana tym projektem domu ale bardzo chętnie spotkałabym się z kimś kto już wybudował DOM Z WIDOKIEM 3 i chętnie by mi go pokazał i opowiedział o kosztach. W ramach rekompensaty zapraszam na obiad lub kolacje:)Z góry dziękuję za odpowiedźKontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 27.01.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Z czego wykonujecie podbitke dachowa? Podbitka będzie wykonana z płyty Nida hydro, rynny nie będą wbudowane tak jak w projekcie, czoło podbitki z blachy w kolorze białe aluminium, rynny srebrne lub kolor zbliżony. Płytę już mam, natomiast podbitka i elewacja będzie wykonana wczesną jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 27.01.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Wyceniono mi dach w tym "troche" przerobionym projekcie.Robocizna: ~25 000 złMateriały: ~50 000 złWiązary: ~45 000 złŁącznie mówimy o kwocie rzędu 120 000 zł. To według mnie jakiś kosmos. Czy możecie mi napisać ile wychodzi u was? U mnie już z doświadczenia wiem, że pierwszy potencjalny wykonawca roboty nie będzie robił, jakoś tak dziwnie wychodzi, szukam ekip głównie z rekomendacji ważna jest cena, ale przede wszystkim efekt. Mam dostawce materiałów u którego kupuję większość, ale i tak zawsze negocjuje. Materiały u mnie wyszły ok. 40000 dachówka ceramiczna 5,5- 1 szt Robocizna 20000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 27.01.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o ściany to może ktoś ze mną oczywiście się nie zgodzić, ale Projekt ma w sobie tyle elementów żelbetowych, że tak naprawdę wypełnienie między nimi nie ma znaczenia biorąc pod uwagę energooszczędność. Obecnie jestem przed podjęciem decyzji odnośnie tynków, na razie prym wiodą cementowo-wapienne oraz instalacji. No i te podłogi gres, deska, parkiet. Jak u Państwa z tymi tematami, zapraszam do wymiany myśli a może doświadczeń. Pozdrawiam Budujących domów z widokiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 28.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o ściany to może ktoś ze mną oczywiście się nie zgodzić, ale Projekt ma w sobie tyle elementów żelbetowych, że tak naprawdę wypełnienie między nimi nie ma znaczenia biorąc pod uwagę energooszczędność. Ja sie z tym zgadzam, dlatego w projekcie zrobilem troche zmian aby kazdy zelbet byl docieplony (styropian, lub styropian + pustak dla wiencow). Niektore slupy beda z cegly zamiast zelbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 28.01.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Wyceniono mi dach w tym "troche" przerobionym projekcie. Robocizna: ~25 000 zł Materiały: ~50 000 zł Wiązary: ~45 000 zł Łącznie mówimy o kwocie rzędu 120 000 zł. To według mnie jakiś kosmos. Czy możecie mi napisać ile wychodzi u was? U mnie już z doświadczenia wiem, że pierwszy potencjalny wykonawca roboty nie będzie robił, jakoś tak dziwnie wychodzi, szukam ekip głównie z rekomendacji ważna jest cena, ale przede wszystkim efekt. Mam dostawce materiałów u którego kupuję większość, ale i tak zawsze negocjuje. Materiały u mnie wyszły ok. 40000 dachówka ceramiczna 5,5- 1 szt Robocizna 20000. W materialach masz tez wiezbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 11.02.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam A jak u Państwa z wizualizacjami.Czy komuś jakiś projektant wnętrz już zrobił.Bardzo miło by było jak byście powrzucali tu wizualizacje jeżeli ktoś ma.Kolejne pytanko jaki koszt okien był u was i czy mieliście z jakimś oknem problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 11.02.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 A i jeszcze jedno wszyscy robiliście zbrojenie zgodnie z projektem czy komuś architekt odchudzał zbrojenie. Jest tego dosyć dużo jak na ten budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysonzi1 11.02.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam wszystkich, wkrótce zaczynam budowę DOMU Z WIDOKIEM. Jutro przychodzi geodeta, w sobotę koparka. Oby była pogoda i można działać Dom będzie budowany z suporexu. Dachówka już kupiona. Płaska Creaton czarna angoba. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 25.02.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 W materialach masz tez wiezbe? Witam u mnie wyszło: 13 800 netto Więźba dachowa 8000,00 netto montaż więźby 26 000,00 netto blacha Pruszyński TUR 033 purmat lub Arad Estetik 033 purmat (nie wiem co jeszcze wybrać) 10 750 netto za położenie blachy, obróbka kominów i okien połaciowych na ciepło Tak że całość 58550 netto Jeżeli uważacie że blachę macie jakąś lepszą i w rozsądnej cenie to prosiłbym o kontakt. Również poprosiłbym o info w sprawie okien. Fajnie jak by ktoś wrzucił kosztorys otrzymany już z cenami dla kogo zawsze można zasłonić. Czy ktoś z was korzysta lub korzystał z projektanta wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zytzyt 26.02.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 WitamBardzo podoba nam siè plan domu z widokiem 3 szukamy już gotowego, który można by było zobaczć na żywo.Odwdzięczymy sièNajlepiej małopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 27.02.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Nie wiem co myślą o tym osoby budujące dom z widokiem 3, czy w ogóle realizujące inne projekty, ale posty na forum strony mgprojekt typu chętnie zobaczę na żywo co by to miało nie oznaczać są już na prawdę męczące. Teraz ten trend pojawia się tutaj. Ludzie dom z widokiem 3 jest godny polecenia, jest też wiele innych ciekawych projektów. Na innych forach jakoś nie rzucają się w oczy takie posty. W mojej ocenie obejrzenie stanu surowego nie wiele zmieni w sytuacji gdy brak wyobrażenia przestrzennego. Wobec powyższego moja rada jest taka: znaleźć dobrego projektanta, który sprawdzi czy dom zmieści się na działce, strony świata, warunki planu zagospodarowania działki. Kwestia układu pomieszczeń daje dużo możliwości z uwagi na monolityczny strop. Mgprojekt udostępnia na swojej stronie dużo informacji o swoich projektach, rysunki szczegółowe są kluczowe. Zachęcam do merytorycznego pisania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 27.02.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 U mnie jest dachówka, teraz prawdopodobnie zakryje część ogniwami, więc odpowiedz sobie sam Jeśli chodzi o aranżacje wnętrz to kilka razy odbyło się spotkanie z projektantem wnętrz i ogrodu, ale to był mój stracony czas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 02.03.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 WitamZ wizualizacją wnętrz w takim razie musimy poczekać. Ale Jak by ktoś miał to proszę wrzucać.Odnośnie ognie Jaki koszt wyszedł tobie. Zastanawiamy się również nad ogniwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartjola 03.03.2016 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Jak sie maja wasze koszty budowy do kosztorysu z MG Projekt? Jak procentowo sie pokrywaja SSO? i SSZ? I czy ktos chcial by sie podzielic wiedza face to face? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysia79 03.03.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam, czy posiadają Państwo wykonawcę godnego polecenia.... chcielibyśmy rozpocząć budowę tego domu latem i szukamy ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanzo 03.03.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 W mojej gminie ruszył projekt z dofinansowaniem 85 procent że środków Unijnych dla ogniw i pomp. Do końca lutego zbierane były wnioski. Realizacja 2017-18 z warunkiem domu oddanego do użytku. W przypadku ogniw ważne aby było ok. 20 m2 dachu od południa (u mnie jadalnia i salon). Toczyły się rozmowy z firmami zajmującymi się instalacjami ogniw, ale było dużo niejasności, np jedna firma instalowala z dofinansowaniem banku x, gdzie po wykonaniu telefonu okazało się że absolutnienie nie. Natomiast ogniwa które proponowali to chińszczyzna. Jeżeli chodzi o aranżacje to ciekawe jakie inwestorzy będą mieli pomysły na urządzenie wiatrolapu- na każdej ścianie drzwi i to jeszcze centralnie, a drzwi garderoby tak usytuowane, że o przesównych nie na mowy. Mam już dzialowki więc u mnie tak zostanie, ale może ktoś za wczasu da pokusić się o zmianę Meble do salonu i jadalni mam, ustawienie kuchni też jest zastanawiam się jeszcze akryl, fornir czy lakier. Drzwi wew. Firma wybrana. Wiadomo projektant wnętrz chce zaprojektować z tego materiału za który będzie miał odsyp, w moim przypadku te spotkania były tak irytujące... Jeżeli chodzi o koszty to zależą od wielu czynników, ja nam pod całym domem piwnice więc nie za bardzo pomogę w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 11.03.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Jak sie maja wasze koszty budowy do kosztorysu z MG Projekt? Jak procentowo sie pokrywaja SSO? i SSZ? I czy ktos chcial by sie podzielic wiedza face to face? Witam jeżeli chodzi o ceny oznaczenia SSO i SSZ są często mylone i różne osoby różnie to interpretują więc piszę z wyjaśnieniem stan surowy z więźbą dachową - 217 296,80 Brutto stan surowy otwarty z dachem bez okien i drzwi - 256 762,38 brutto Zastosowana blacho dachówka Ceny jakie zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adambl 13.03.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Zastanawiam się nad budową domu z widokiem 3, bardzo zależy mi na obejrzeniu domu już powyżej SSZ. Jeżeli jest to możliwe to bardzo, bardzo proszę o możliwość obejrzenia i przekazania doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący dom widok 3 16.03.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Witam Mam ogromną prośbę poprosiłbym o przesłanie oferty na okna jakie macie. Super by było jak by były szczegółowe te oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts