seb235 30.05.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witam Mój pierwszy temat na tym forum dotyczył oszczędności prądu na podgrzewaniu wody. W tym temacie chciałbym rozwiązać problem konieczności spuszczania dużej ilości zimnej wody, zanim w kranie pojawi się ciepła. Bojler jest w piwnicy tak więc spuszczanie zimnej wody za każdym razem wydaje się nie mieć sensu, i na pewno nie jest ekonomiczne gdyż rachunki za wodę mam 190 - 200zł/mc (wraz z kanalizacją) Słyszałem gdzieś iż można zrobić obieg który będzie zwracał zimną wodę ponownie do bojlera przez co zaoszczędzi się może nie całą ale większość zimnej wody która do tej pory szła w kanalizację. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podpowiedzieć (ewentualnie dać schemat) jak najlepiej taką instalację wykonać? Oczywiście na internecie widziałem schematy narysowane w programie Paint, aczkolwiek nie wiem ile to jest warte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 31.05.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Wpisz sobie w google albo w wyszukiwarkę tego forum słowo "recyrkulacja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 08.06.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 A nie boisz się takich rzeczy robić sam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts