Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

Witam wszystkich i jednocześnie zapraszam do oglądania i doradzania.

Może zacznę od początku. 

Na forum Muratordom trafiłam w poszukiwaniu sprawdzonych fachowców i już zostałam, a głównie dlatego, że odnalazłam tutaj kopalnie pomysłów i inspiracji.

Budowę domu rozpoczęliśmy w lipcu 2013 roku i wydaje mi się, że trwa ona do chwili obecnej, a końca nie widać, choć z etapu budowy doszliśmy do etapu urządzania wnętrz, co jest o wiele trudniejsze.

Niestety, a może na szczęście finanse się skurczyły, żeby nie powiedzieć, ze skończyły i teraz tylko drobiazgi możemy realizować.

Poniżej zamieszczam zdjęcia tego co już udało się zrobić.

Zapraszam wszystkich do pisania, co się podoba, co się nie podoba i co byście jeszcze zrobili, a co zmienili.

Mały skrót:

Łazienka, salon, kuchnia - strona 1

Pokoje dzieci - strona 3

Sypialnia - strona 50 i strona 52

Edytowane przez aga2183

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli chodzi o kuchnię to brakuje jeszcze stołu, w miejscu gdzie stoją hokery. Stół czeka na montaż, więc jest szansa, że niedługo się pojawi.

Inspiracją było poniższe zdjęcie, a wykorzystałam pomysł na nogi, blat będzie taki jak w pozostałej części kuchni. Nogi pod różnymi kątami cięliśmy sami, więc zobaczymy, co z tego będzie :-)

Stół.jpg

Mnie się wszystko podoba, chociaż wolę wnętrza konserwatywne. Ale u Was stylistyka spójna, kolory spokojne, brak pstrokacizny. Oby tak dalej. Bardzo szybko zbudowaliście dom; moje gratulacje :)

Dzięki wielkie, w całym domu króluje drewno, szarość i biel, co będzie widać w dalszej części.

Jeśli chodzi o szybkość, to chyba wynikała z tego, że mieszkaliśmy w kawalerce.

Jeśli chodzi o salon, to dużo jeszcze zostało do zrobienia.

Przede wszystkim stół - obecny jest pamiątką po czasach budowy :-) ale najmniej mi przeszkadza, więc pewnie do zimy pobędzie, a może i wiosny. Jeśli macie jakiś pomysł, jaki stół by pasował to chętnie popatrzę.

Szafka pod telewizoren - pamiątka z kawalerki.

No i brakuje parapetów (u stolarza czekają na kolor), zasłon, żaluzji, dywanu - również czekam na pomysły.

Melduję, że jestem i podziwiam :D

Łazienkę znam ;) i bardzo mi się podoba. Kuchnia urzekła mnie napisem :) Salon bardzo ładny, ale ponieważ jestem miłośniczką wielu źródeł różnego rodzaju światła, brakuje mi oświetlenia w części kanapowej. Jaki jest pomysł? Zdjęłabym głośniki ze ściany i postawiła je za kanapą na jakichś konsolkach. Czyli narożnik trzeba odsunąć od ścian ;) Jak dojdą zasłony to i tak te głośniki byłby zasłonięte, więc trochę nie spełnią swojej roli (domyślam się, że to element "kina domowego"). Zaczęłam z przytupem :lol2:

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa , jeśli chodzi o źródła światła, jestem przeciwniczką ledów i halogenów wpuszczanych w sufit, nie wiem czemu, ale nie przepadam. Przyznaje w cześci kanapowej brakuje oświetlenia, może nie jest ciemno, ale jednak. W moim pierwotnym zamyśle, obok kanapy (tam gdzie jest teraz huśtawka) miała stanąć lampa na trójnogu. Teraz jak patrzę to nie jest to zbyt dobry pomysł. Światło będzie się pokrywało z tym z 5 lamp. Edytowane przez aga2183

Jak odsuniesz narożnik od ścian, to możesz za nim postawić jakikolwiek stolik (można samemu zrobić) z blatem na wysokości oparcia. Najlepiej dwa :) I na nim możesz ustawić jakieś ładne lampy stołowe, które stworzą nastrój, będą ozdobą i dadzą światło bez konieczności zapalania górnego oświetlenia.

(a może poproś kogoś z moderatorów, np. Joliska, aby przeniosła Twój wątek do Galerii zdjęć domów Forumowiczów?)

Edytowane przez Tomkowa

Otóż, chodzi o ścianę z szafą, ściana ma szerokość 215 cm, z tego szafa 125 cm (już wiem, że za mała), i między ścianą a szafą, bezpośrednio przy drzwiach wejściowych jest przestrzeń o szerokosci 90 cm.

Planuję tam zrobić siedzisko.

Takie było moim marzeniem (jednej z forumowiczek - mam nadzieję, że się nie obrazi), jednak cena nie pozwoliła

tapicerowane-szare-siedzisko-tapicerowana-sciana-700x933.jpg

A stanęło na takim:

6241_e6a7fe56-9a9e-478e-85d2-2e6d09ee036d_max_550_800_-hol-przedpokoj-styl-nowoczesny.jpg

Co myślicie, kolor jeszcze nie wybrany.