aga2183 30.05.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich i jednocześnie zapraszam do oglądania i doradzania. Może zacznę od początku. Na forum Muratordom trafiłam w poszukiwaniu sprawdzonych fachowców i już zostałam, a głównie dlatego, że odnalazłam tutaj kopalnie pomysłów i inspiracji. Budowę domu rozpoczęliśmy w lipcu 2013 roku i wydaje mi się, że trwa ona do chwili obecnej, a końca nie widać, choć z etapu budowy doszliśmy do etapu urządzania wnętrz, co jest o wiele trudniejsze. Niestety, a może na szczęście finanse się skurczyły, żeby nie powiedzieć, ze skończyły i teraz tylko drobiazgi możemy realizować. Poniżej zamieszczam zdjęcia tego co już udało się zrobić. Zapraszam wszystkich do pisania, co się podoba, co się nie podoba i co byście jeszcze zrobili, a co zmienili. Mały skrót:Łazienka, salon, kuchnia - strona 1Pokoje dzieci - strona 3Sypialnia - strona 50 i strona 52 Edytowane 6 Lutego 2016 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Na pierwszy rzut idzie łazienka, z racji, że jest (wydaje się) skończona. Edytowane 30 Maja 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) A tak wygląda kuchnia: Edytowane 6 Lutego 2016 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jeśli chodzi o kuchnię to brakuje jeszcze stołu, w miejscu gdzie stoją hokery. Stół czeka na montaż, więc jest szansa, że niedługo się pojawi. Inspiracją było poniższe zdjęcie, a wykorzystałam pomysł na nogi, blat będzie taki jak w pozostałej części kuchni. Nogi pod różnymi kątami cięliśmy sami, więc zobaczymy, co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 30.05.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Mnie się wszystko podoba, chociaż wolę wnętrza konserwatywne. Ale u Was stylistyka spójna, kolory spokojne, brak pstrokacizny. Oby tak dalej. Bardzo szybko zbudowaliście dom; moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Mnie się wszystko podoba, chociaż wolę wnętrza konserwatywne. Ale u Was stylistyka spójna, kolory spokojne, brak pstrokacizny. Oby tak dalej. Bardzo szybko zbudowaliście dom; moje gratulacje Dzięki wielkie, w całym domu króluje drewno, szarość i biel, co będzie widać w dalszej części. Jeśli chodzi o szybkość, to chyba wynikała z tego, że mieszkaliśmy w kawalerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Salon połączony z jadalnią: Edytowane 6 Lutego 2016 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jeśli chodzi o salon, to dużo jeszcze zostało do zrobienia. Przede wszystkim stół - obecny jest pamiątką po czasach budowy ale najmniej mi przeszkadza, więc pewnie do zimy pobędzie, a może i wiosny. Jeśli macie jakiś pomysł, jaki stół by pasował to chętnie popatrzę. Szafka pod telewizoren - pamiątka z kawalerki. No i brakuje parapetów (u stolarza czekają na kolor), zasłon, żaluzji, dywanu - również czekam na pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Schody - schody zobaczyłam w necie długo przed rozpoczęciem budowy, jak się póżniej okazało - forumowe schody, zakochałam się i nie wyobrażałam sobie innych u siebie. No i są: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Przedsionek - prawie skończony. I tutaj najbardziej potrzebuje Waszej pomocy. Wygląda w tej chwili tak: Edytowane 6 Lutego 2016 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Melduję, że jestem i podziwiam Łazienkę znam i bardzo mi się podoba. Kuchnia urzekła mnie napisem Salon bardzo ładny, ale ponieważ jestem miłośniczką wielu źródeł różnego rodzaju światła, brakuje mi oświetlenia w części kanapowej. Jaki jest pomysł? Zdjęłabym głośniki ze ściany i postawiła je za kanapą na jakichś konsolkach. Czyli narożnik trzeba odsunąć od ścian Jak dojdą zasłony to i tak te głośniki byłby zasłonięte, więc trochę nie spełnią swojej roli (domyślam się, że to element "kina domowego"). Zaczęłam z przytupem Edytowane 30 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Tomkowa , jeśli chodzi o źródła światła, jestem przeciwniczką ledów i halogenów wpuszczanych w sufit, nie wiem czemu, ale nie przepadam. Przyznaje w cześci kanapowej brakuje oświetlenia, może nie jest ciemno, ale jednak. W moim pierwotnym zamyśle, obok kanapy (tam gdzie jest teraz huśtawka) miała stanąć lampa na trójnogu. Teraz jak patrzę to nie jest to zbyt dobry pomysł. Światło będzie się pokrywało z tym z 5 lamp. Edytowane 30 Maja 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jeśli chodzi o głośniki, to fakt jest to element kina i chyba nie można ich ruszyć, bo kable są poprowadzone w ścianie.Ale masz tatalną rację z zasłonami, dlaczego ja o tym nie pomyślałam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Jak odsuniesz narożnik od ścian, to możesz za nim postawić jakikolwiek stolik (można samemu zrobić) z blatem na wysokości oparcia. Najlepiej dwa I na nim możesz ustawić jakieś ładne lampy stołowe, które stworzą nastrój, będą ozdobą i dadzą światło bez konieczności zapalania górnego oświetlenia. (a może poproś kogoś z moderatorów, np. Joliska, aby przeniosła Twój wątek do Galerii zdjęć domów Forumowiczów?) Edytowane 30 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Hmmm to jest pomysł. Między czasie myślę właśnie o pomyśle na ściane za narożnikiem. A aktualnie zajmuje się przedsionkiem, a raczej siedziskiem. Może ocenisz czy dobrze myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) No właśnie, jaki masz plan na przedpokój? Jeżeli siedzisko, to chyba na ścianie z drzwiami wejściowymi, po lewej stronie od nich? Gdyby wieszak "drzewko" nie był centralnie, można by było coś dać na niebieskiej ścianie Edytowane 30 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Otóż, chodzi o ścianę z szafą, ściana ma szerokość 215 cm, z tego szafa 125 cm (już wiem, że za mała), i między ścianą a szafą, bezpośrednio przy drzwiach wejściowych jest przestrzeń o szerokosci 90 cm. Planuję tam zrobić siedzisko. Takie było moim marzeniem (jednej z forumowiczek - mam nadzieję, że się nie obrazi), jednak cena nie pozwoliła A stanęło na takim: Co myślicie, kolor jeszcze nie wybrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Tu jest wnęka, o której mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Tu jest wnęka, o której mówię [ATTACH=CONFIG]319033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319034[/ATTACH] Prawie zgadłam Jestem jak najbardziej za! I kolorystyka z inspiracji jest super, pasuje do ściany z drzewkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Wysokość pomieszczenia to 280 cm, szafa ma wysokosć 236, myślę o siedzisku na wysokości 41 cm i 5 panelach w rozmiarze 39 cm na 90 cm, tak żeby góra ostatniego panela zrównała się z górną krawędzią szafy. Edytowane 30 Maja 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts