Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, a jaka ma być rola tego czegoś zamiast tipi? do zabawy? do odpoczynku?

baldachim zasłoni okno/drzwi - wg mnie bez sensu, tak właściwie wszystko co tam by było, to tylko tymczasowo, bo koliduje z oknem

jeśli koniecznie ma coś być, to wg mnie najbardziej fotel-puf, o to taka trochę namiastka miejsca do zabwy, jest mobilny, więc wg mnie z przedstwionych propozycji najlepszy

Aga, a jaka ma być rola tego czegoś zamiast tipi? do zabawy? do odpoczynku?

baldachim zasłoni okno/drzwi - wg mnie bez sensu, tak właściwie wszystko co tam by było, to tylko tymczasowo, bo koliduje z oknem

jeśli koniecznie ma coś być, to wg mnie najbardziej fotel-puf, o to taka trochę namiastka miejsca do zabwy, jest mobilny, więc wg mnie z przedstwionych propozycji najlepszy

Dostęp do okna może byc zablokowany bo dopóki dzieci sa małe z balkonu nie korzystamy a wrecz jest zamknięty na klucz.

A miejsce nalepiej zeby służyło do zabawy, bo moje dzieci jak na razie nie odpoczywają:-)

Zasłonięcie okna to moim zdaniem problem nie tyle dostępu, co zasłonięcia :-)

jeśli ma być coś zamiast topi, to dla mnie najbardziej ten fotel z worka

To co dać w ten kąt, też zależy od pozostałego umeblowania pokoju, co córcia ma w pokoju?

Coraz bardziej skłaniam się do tej pufy, myślałam jeszcze o misiu gigance, np takim

cabba3f84c80ada48cef303039bc.jpg

A pokój córki wygląda tak:

Pokój Mai 1.jpgPokój Mai 2.jpgPokój Mai 3.jpg

Śliczny pokoik, zdecydowanie nie zasłaniałabym jedynego okna :no:

Patrząc na zdjęcia brakuje mi tam jakiegoś przytulnego kącika, takiego miejsca do przewalania się po podłodze, chyba, że Twoja córka tego nie lubi

jeśli chciałabym w tym pokoju zorganizować kącik typu tipi/baldachim, to raczej gdzieś na uboczu, albo baldachim nad łóżkiem

z mega zwierzem moje doświadczenia są takie, że mieliśmy takiego, super do siedzenia, ale pozbyć się tego nie dało :D bo ze zwierzem związek emocjonalny się wytworzył i jak takiego przyjaciela wyeksmitować :lol2:

Reasumując - baldachim w kącie koło łóżka albo nad łóżkiem, a oprócz tego worek/fotel w wersji przenośnej

Nad łóżkiem wydaje mi się, że jest za mało miejsca na baldachim, bo jest skos.

Ale tak sobie myślę, że baldachim odpuszczę.

Zawsze marzyłam o takim wielkim misiu, więc pewnie dlatego teraz chce go dla córki :-)

Ale chyba pufa koło okna nie zasłaniałaby światła?

Wbrew pozorom pokój niby duży, a wszystkie kąty obstawione :-)

Może właśnie ten pokój jakoś na strefy podzielić, z kątów powyciągać, puf koło okna dla mnie ok., baldachim podobały mi się, może nieco w innym kształcie np. w tym kacie, gdzie teraz jest ta półka z czterema koszami

moja córka uwielbiała kryjówki i dla niej byłby super taki baldachim/namiot w kącie, z poduchami do siedzenia, z lampką albo latarką, może jakieś wiszące półki/kieszenie na skarby

czy Twoja córka chętnie bawi się przy stoliku?

Może właśnie ten pokój jakoś na strefy podzielić, z kątów powyciągać, puf koło okna dla mnie ok., baldachim podobały mi się, może nieco w innym kształcie np. w tym kacie, gdzie teraz jest ta półka z czterema koszami

moja córka uwielbiała kryjówki i dla niej byłby super taki baldachim/namiot w kącie, z poduchami do siedzenia, z lampką albo latarką, może jakieś wiszące półki/kieszenie na skarby

czy Twoja córka chętnie bawi się przy stoliku?

Jesli chodzi o półkę z koszami to jest wykorzytywana i nie bardzo jest gdzie ją wstawić.

A stolik z krzesłami i kuchnia to najczęściej oblegane miejsca w pokoju.

Tipi jest zdecydowanie za małe i średnio wygodnie jest w nim przebywać, nawet dla małej dziewczynki, myślę, ze lepiej sprawdziłby się taki namiot

18584028_max_300_400_dla-dziecka-pokoj-dziecka-akcesoria-do-pokoju-dzieciecego-namioty-dla-dziec.jpg

ale on zajmuje już więcej miejsca

Ja też jestem zdania, że baldachim w oknie odpada. Pufa wcale nie będzie wykorzystywana i będzie tylko zawalidrogą ;) Wiem, bo kiedyś takie siedzisko sama kupiłam synowi, w kształcie i kolorze piłki do koszykówki. Tylko to fajnie wyglądało, ale wcale nie chciał na tym siedzieć. Dla dziecka, które roznosi energia, a nie pała chęcią do siedzenia w fotelu z książką to słaby sprzęt.

Zrobiłabym takie coś, co pokazała Pestka :yes: W wersji oszczędnościowej można samemu uszyć z koców polarowych z Pepco i wkładając między nie gąbkę :) Jak pokażesz krawcowej o co chodzi, zaniesiesz koce (żeby to było duże, to można z czterech, czyli po dwa na wierzch i spód) i materiał na całość wyjdzie ok. 100 zł :D Ile weźmie krawcowa, trudno orzec :)

Tak naprawdę nic tam bym nie robiła ;) Położyłabym jedynie dywanik okrągły, który optycznie ociepliłby i wypełnił to miejsce :)