Tomkowa 21.06.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 A co myślicie o takim stole do mnie? [ATTACH=CONFIG]321655[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321656[/ATTACH] Nogi świetnie nawiązują do tych pod blatem w kuchni Fajny, ale dla mnie jakiś mało solidny ten blat A poza tym, ja na stołach się zupełnie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.06.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 ja tam lubię proste formy ale zauważyłam że lubisz nogi pod kątem w stołach sprawdź tylko czy wygodnie będzie się przy nim siedziało, chodzi mi o to czy te nogi nie będą przeszkadzać siedzącemu. Ale bardzo podoba mi się ten cienki blat stołu. Dodaje mu dużo uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.06.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Fajny, ale dla mnie jakiś mało solidny ten blat Ale bardzo podoba mi się ten cienki blat stołu. Dodaje mu dużo uroku Jak siostry syjamskie jesteśmy zgodne :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.06.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 czasami się zgadzamy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.06.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Nad nogami będę musiała pomyśleć, muszą być na tyle schowane, żeby krzesłami nie obijać. Tylko czy krzywe okrągłe nogi w kuchni nie pogryzą się z krzywymi prostokątami w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.06.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 A moze macie coś dla mnie, moje pierwotne typy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.06.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 No właśnie na kanapie ma 4 poduszki i już zauważyłam, ze przeszkadzają, przekładane z jedego końca w drugi, a zawsze chciałam takie poduszeczki mieć JA też lubię poduszki, moje dzieci niestety też - tylko inaczej I jest poduszkowy bałagan, tyle że nie na kanapie Co do parapetu to ja przy decyzji o jego przerabianiu na siedzisko uwzględniłabym właśnie dzieci bo może się skończyć ślicznym siedziskiem i wiecznie opalcowanymi szybami. MI to akurat nie przeszkadza szczególnie ale wierzę że może być upierdliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 22.06.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Słuchajcie wszystkie moje plany się posypały. Dzisiaj otwieram farbe do pasków i o dziwo zamiast antracyt, czyli RAL 7016 zastaje w wiaderku turkus i jakimkolwiek sposobem myśląc nie wierzyłam, że z turkusu wyschnie antracyt, więc zapakowałam i pojechałam, stwierdzili, że receptura pomylona i zgłoszą reklamacje. Jutro dadzą znać co i jak. witam! trafiłam tutaj poprzez watek kuchenny- dziekuje za ocene kuchni) domyslam sie ze juz za pozno pisze na temat tej farby ale ja mialam ten sam problem. kupilam antracyt a jak otworzylam to ukazal mi sie piekmy zywy fiolecik....i juz zaczelam klac juz wsiadac do auta z mysla ze wejde do sklepu i ich opr....ale zaczelam ta farbe mieszac mieszac mieszac az pojawila sie najpierw cienka ciemna smuga a potem farba stawala sie coraz ciemniejsza az zrobila sie antracytowa...a wiec trzeba te ciemne farby dobrze i dlluuuuuugo mieszac.To tak dla potomnych:) Wybacz ale Rozgladnelam sie po Twojej chacie i no no super:))) antracyt to chyba nasz ulubiony kolor:) kuchnia swietna salon i jadania super REWELACJA to wszystko dopelnila jeszcze elewacja! mam pytanie odnosnie drzwi - czy przez to naswietlenie wpada duzo swiatla? my wlasnie wybieramy drzwi zewnetrzne ale za maly mam otwor na dostawke a martwie sie czy nie bedzie za ciemno w wiatrolapie bo nie mam okna tam. co do parapetu... hmmm prawde mowiac ja sie zastanawialam nad takim siedziskiem i w sumie moglabym go zrobic tylko ze..... moje mysli zwiazane z takim seidziskiem wynikaly z tego ze oprocz wnetrz nowoczesnych podobaj mni sie wnetrza w stuju new york i wszystkie chamerykansie salooony w ktorych wlasnie takie siedziska w wykuszach najczesciej sa norma. Doszlam jednak do wniosku ze to raczej nie pasuje do wnetrz nowoczesnych. oczywiscie mozna dac na szeroki parapet kilka poduch ale to nie bedzie to !! w ta zabudowa drewniana tod oknem to.... wybacz ale jakies nieporozumienie... cos na sile... ale sie rozpisalam juz bede cicho papaa pozdrawiam aaa zapomialam dodac..... poduszki to tez moje ostatnie zoboczenie... w ciagu tygodnia urlopu uszylam corce do pokoju az 4 i to sama samiusienka:) Edytowane 22 Czerwca 2015 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2015 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 JA też lubię poduszki, moje dzieci niestety też - tylko inaczej I jest poduszkowy bałagan, tyle że nie na kanapie Co do parapetu to ja przy decyzji o jego przerabianiu na siedzisko uwzględniłabym właśnie dzieci bo może się skończyć ślicznym siedziskiem i wiecznie opalcowanymi szybami. MI to akurat nie przeszkadza szczególnie ale wierzę że może być upierdliwe Jeśli chodzi o małe rączki, to u mnie są wszędzie gdzie to możliwe, wszędzie, ale myślę, że jeszcze parę lat i problem minie, więc moze wtedy nazbieram kasy i siły na zrobienie siedziska. Ale pomysły wciąż przyjmuje, bo o ile są elementy w domu, które były we mnie od początku i dyskusji nie było żadnej, to dużo rzeczy nabierało kształku, a raczej zmieniało kształt pod wpływem włąśnie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) witam! ANKAg witam Cię z radością w moich progach. Z farbą miałabyś rację, ale Panowie ze sklepu też zdębieli jak zobaczyli farbę, okazało się, że po wyschnięciu nabiera właściwego koloru zmyliła mnie trochę farba wewnętrzna w antracycie, ona od początku wpadała w grafit, jaśniejszy, ale jednak grafit. Jeśli chodzi o ocenę domu - to baaaardzo dziękuje, jak już mówiłam opinie forumowe dodają mi skrzydeł. Drzwi - u mnie była podobna sytuacja, nawet miałam już otwór pod drzwi z dostawką, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że jeśli zrobię drzwi z dostawką to szafa mi nie wejdzie i kazałam zamurować. Pierwotnie myślałam, ze to przeszklaenie to raczej dekoracyjne, ale wbrew pozorom daje światło. Trochę ciężko mi ocenić ile tego światła, bo u mnie salon jest bardzo jasny i myślę, że do przedsionka też dostaje się światło z salonu, ale uważam, że jest ok. Jeśli chodzi o siedzisko, to tak jak mówie lubie posłuchać Waszych opinii, bo czasami pomysł wydaje się według mnie rewelacyjny, a w świetle Waszych opinii dochodzę do wniosku, że jednak był kiepski. Trochę mnie zmartwiłaś tą zabudową, bo mi baaaardzo się to podoba, oczywiście do realiuzacji w przyszłości, ale jednak podoba mi się, póki co czekam na siedzisko do przedsionka. Jeśli chodzi o robótki ręczne, to też staram się coś działać, szyć nie umiem, choć bardzo bym chciała, ale malowałam komode u córki, stolik i krzesełka, półeczki na książki, lampkę u Mikołaja stworzyłam, statki nad przewijakiem, także uważam, że DIY jest mi bliski Edytowane 22 Czerwca 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.06.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Aga parapety super. Jeśli chodzi o stół to jeśli mam być szczera mi nie do końca się podoba. Miałyby przy nim stać te białe eamesy? Jęli takto dla mnie za dużo nóżek w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2015 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Aga parapety super. Jeśli chodzi o stół to jeśli mam być szczera mi nie do końca się podoba. Miałyby przy nim stać te białe eamesy? Jęli takto dla mnie za dużo nóżek w jednym miejscu. Tak stół ma być do eamesów, tak jak pisałam mam mieszane uczucia, sam stół baaardzo mi sie podoba, ale czy u mnie będzie mu dobrze? A myślisz, że który? Chciałabym trzy krzesła z jednej, trzy z drugiej strony, a na szczytach nie chce krzeseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.06.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Masz duży salon więc możesz poszaleć A co myślisz o takim? Mi się od zawsze podoba, ale mam za mały pokój jak na jego gabaryty http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2014/04/jadalnia-nowoczesna-stol-minimal-hazel-wood-eames-chair-700x465.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.06.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 http://images68.fotosik.pl/942/105196c941ad8893med.jpg ten ma podobne nóżki do tych z Twojej inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 22.06.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Gdybym miala wybierac sposród tych stołów to wybralabym 1ale ....ja tez stoje przed wyborem stolu i jak narazie zostaje przy MINIMAL. Wiem ze pol albo cale FM ma go juz w salonie ale jest klasyczny i prosty i do wszystkiego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.06.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 No tak, ale prawda jest taka, że pół forum ma eamesy, białe kuchnie w połysku, a wśród znajomych jakoś tego nie widze:). Myślę, że tak jak pisze Ankag takie klasyczne stoły są ponadczasowe i na pewno nie wyjdą z mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 22.06.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 no tak, ale prawda jest taka, że pół forum ma eamesy, białe kuchnie w połysku, a wśród znajomych jakoś tego nie widze:). Myślę, że tak jak pisze ankag takie klasyczne stoły są ponadczasowe i na pewno nie wyjdą z mody. właśnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 22.06.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 właśnie!! a ja od dzis kminie nad zyrandolem nad schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Wszystkie stoły mi się podobają, ale żadnego nie czuje najbardziej czuje taki tylko nogi (rama) przesunięta na krawędż stołu i blat stołu w kolorze drewna, a nogi (rama) w kolorzebiałym. I już wiem, że ze stołem będę miała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 a ja od dzis kminie nad zyrandolem nad schody Ja od początku mniej więcej wiedziałam jaki chce żyrandol nad schody. I z tych, które mam jestem bardzo zadowolona, czasami nawet kiedy przechodze korytarzem spojrze i się zachwycam nad nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts