Tomkowa 12.07.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 dorciamm, pufy wypełnione są kulkami styropianowymi. Pod tym bawełnianym sznurkiem jest bawełniany worek i w nim są te kulki Pufa się nieco ugniata podczas pierwszego siedzenie, czyli potem nie jest już taka okrąglutka, tylko taka, że kawkę można na niej postawić Jest bardzo stabilna, nic się nie "przelewa" i się nie spada Ja jestem z nich bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.07.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Tomkowa już nic nie pisz, bo im więcej piszesz tym większą mam ochotę żeby je zamówić a nie chce, żeby mąż mnie z domu wygonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.07.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 No dobra, psst.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciamm 21.07.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 hej Aga i jak tam plac zabaw? mam nadzieję że już dojechał i jest testowany:) A u mnie tez w końcu ruszyło!!! od czwartku do soboty był pan od wody i co A od wczoraj są tynkarze!!!!! pan od wody na chwilę robi przerwę żeby nie kłócić się z tynkarzami:) Fajny sprzęcior mają - lubię patrzeć jak takimi ustrojstwami się pracuje:) A i mam wstępnie jedną wycenę kuchni, druga się szykuje Może jeszcze jeden fachman przyjedzie Wybiorę najfajniejszą cenowo - niestety pieniążki topnieją w mgnieniu oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.07.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 hej Aga i jak tam plac zabaw? mam nadzieję że już dojechał i jest testowany:) A u mnie tez w końcu ruszyło!!! od czwartku do soboty był pan od wody i co A od wczoraj są tynkarze!!!!! pan od wody na chwilę robi przerwę żeby nie kłócić się z tynkarzami:) Fajny sprzęcior mają - lubię patrzeć jak takimi ustrojstwami się pracuje:) A i mam wstępnie jedną wycenę kuchni, druga się szykuje Może jeszcze jeden fachman przyjedzie Wybiorę najfajniejszą cenowo - niestety pieniążki topnieją w mgnieniu oka Dziękuję Ci dorciamm za zmotywowanie mnie w końcu do wstawienia zdjęć placu. Tym razem plac zabaw dotarł, z chyba 2 dniowym opóżnieniem, ale co to w porównaniu do prawie 2 miesięcy poprzednika. Zobaczysz, zobaczysz po tynkach będzie pięnie, a póżniej zacznie się niekończąca się opowieść z wykńczaniem. Pamiętam tynki u nas, jak pojechaliśmy popatrzeć to był istny armagedon, obraz nędzy i rozpaczy, ale nasza Mała była na tyle mała, że tylko na moment wpadaliśmy, a niestety nie mamy nikogo komu moglibyśmy dzieci podrzucić na godzinkę. A masz projekt kuchni? Pokaż, pokaż! My też kierowaliśmy się głównie ceną i dlatego padło na Ikeę, chociaż docelowo tak tanio nie wyszło jak miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.07.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Oto i on, najbardziej wyczekiwany nie tylko przez dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.07.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Oto i on, najbardziej wyczekiwany nie tylko przez dziecko [ATTACH=CONFIG]325004[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325006[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325007[/ATTACH] ale superowy, dobrze że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Dodatek do pięknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Oto i on, najbardziej wyczekiwany nie tylko przez dziecko [ATTACH=CONFIG]325004[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325006[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325007[/ATTACH] Piękny!! Sama bym chciała tym dzwonkiem podzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.07.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Jestem z niego dumna, bardzo ładnie się prezentuje, chociaż wymaga jeszcze trochę szlifu, np. poręcze nie są idealnie gładkie, nie wnosiłam uwag w tym zakresie, bo przecież to nie mebel tylko domek, ale jednak muszę sama to poprawić. ivy17 jak koleś przełożył termin przyjazdu to już zbladłam i powiedziałam, że jeśli on nie dostarczy to w tym roku się poddaje i odpuszczam ten domek. pestka56 to co pokazałaś jest piękne, ale ja mam dwie lewe ręcę do tej zieleniny, widzisz co było z trawą ale coraz lepiej to wygląda. W każdym razie ogród, który pokazałaś to moje marzenie. Tomkowa uwierz mi, że każdy dzwoneczkiem dzwonił, ba nawet Panowie montujący sobie podzwonili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Akurat uwierzę w te dwie lewe W skrzyniach łatwiej się wszystko daje ogarnąć. Rób i tylko pamiętaj, żeby położyć linię kroplującą pod roślinami. To najekonomiczniejszy sposób podlewania. Ma też tę zaletę, że nie moczy liści roślin, więc nie łapią chorób grzybowych i słońce ich nie przypala. Poza tym dzieci nie będą mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciamm 22.07.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 WOW ale superaśny domek nie dziwię że się z niego cieszysz - jak dziecko:)super super supera i projekt ogrodu Pestki wypaśny:) projektu kuchni jako takiego nie mam:(sama rysowałam na kartkach... tak bez konkretnych wymiarów i facet trochę podpowiadał...jak się uda to zeskanuję moje "arcydzieło" i wam pokażę ależ jestem zauroczona tym domkiem!!! pokażę Krzyśkowi (mężowi) to może choć część dzieciakom zrobi pięęęęęękny(a możesz zdradzić cenę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciamm 22.07.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Pestko a może chcesz mój ogródek zaprojektować?? Co do bajzelu na budowie - to teraz jest MASAKRA!!! ale widzę że panowie sprzątają po sobie raczej na bieżąco i te pomieszczenia skończone (na razie 3) ogarnęli jako tako już się nie mogę doczekać końca Aga - nie gniewasz się że u ciebie piszę? a może powinnam założyć coś własnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Akurat uwierzę w te dwie lewe W skrzyniach łatwiej się wszystko daje ogarnąć. Rób i tylko pamiętaj, żeby położyć linię kroplującą pod roślinami. To najekonomiczniejszy sposób podlewania. Ma też tę zaletę, że nie moczy liści roślin, więc nie łapią chorób grzybowych i słońce ich nie przypala. Poza tym dzieci nie będą mokre Uwierz u mnie kwiatki w domu zmieniam średnio raz na pół roku, albo przeleje, albo uschną. Ale z tymi skrzyniami to genialny pomysł, powiedz mi jak działa to nawadnianie, rozumiem, że rozmieszczam na stałe rurki w doniczkach i jakoś podpinam je do węża, jak chce podlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 WOW ale superaśny domek nie dziwię że się z niego cieszysz - jak dziecko:) super super super a i projekt ogrodu Pestki wypaśny:) projektu kuchni jako takiego nie mam:( sama rysowałam na kartkach... tak bez konkretnych wymiarów i facet trochę podpowiadał... jak się uda to zeskanuję moje "arcydzieło" i wam pokażę ależ jestem zauroczona tym domkiem!!! pokażę Krzyśkowi (mężowi) to może choć część dzieciakom zrobi pięęęęęękny (a możesz zdradzić cenę?) Namawiam Cię do zrobienia projektu, a raczej wizualizacji tego co wymyśliłaś, według mnie to bardzo pomaga, a kosztuje niewiele w świetle ceny kuchni (jakiejkolwiek). Za domek zapłąciłam 2 300 zł plus dodatkowo około 500 zł za akcesoria typu zjeżdzalnia, huśtawki itp. Jeśli ktoś cokolwiek wie o robótkach drewnianych to bez problemu zrobi taki domek, trzeba mieć tylko odpowiedni sprzęt, ba nawet ja miałam w zamiarze, ale brakuje mi podstawowych sprzętów, mam tylko wiertarkę, którą sobie na urodziny kupiłam no i wkrętarke też mam, ale marzy mi się wyrzynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2015 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Pestko a może chcesz mój ogródek zaprojektować?? Co do bajzelu na budowie - to teraz jest MASAKRA!!! ale widzę że panowie sprzątają po sobie raczej na bieżąco i te pomieszczenia skończone (na razie 3) ogarnęli jako tako już się nie mogę doczekać końca Aga - nie gniewasz się że u ciebie piszę? a może powinnam założyć coś własnego.... Czuj się jak u siebie, bardzo mi miło gościć Ciebie i chętnie zobacze Twoje pomysły, chociaż ze mnie to średni doradca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 ale brakuje mi podstawowych sprzętów, mam tylko wiertarkę, którą sobie na urodziny kupiłam no i wkrętarke też mam, ale marzy mi się wyrzynarka. O, ja właśnie marzę o wkrętarce Chyba sobie kupię na imieniny Mam wiertarkę i szlifierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Pestko a może chcesz mój ogródek zaprojektować?? Co do bajzelu na budowie - to teraz jest MASAKRA!!! ale widzę że panowie sprzątają po sobie raczej na bieżąco i te pomieszczenia skończone (na razie 3) ogarnęli jako tako już się nie mogę doczekać końca Aga - nie gniewasz się że u ciebie piszę? a może powinnam założyć coś własnego.... Dorciamm, nie jestem ogrodniczką . Wszystko co wiem, to nauczone na błędach osobiście popełnionych w moim ogrodzie. Co innego eksperymenty, rady dotyczące roślin, a co innego projekt z odpowiednimi roślinami i gwarancją, że się dobrze zaaklimatyzują, wpiszą w warunki. Na forum jest Magnolia i Elfir. Z nimi pogadaj o projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Uwierz u mnie kwiatki w domu zmieniam średnio raz na pół roku, albo przeleje, albo uschną. Ale z tymi skrzyniami to genialny pomysł, powiedz mi jak działa to nawadnianie, rozumiem, że rozmieszczam na stałe rurki w doniczkach i jakoś podpinam je do węża, jak chce podlać? Są gotowe zestawy tzw. automatyczne konewki do doniczek np. Gardena http://www.gardena.com/pl/water-management/micro-drip-irrigation-system/zestaw-na-balkon-i-taras/900-91-60-01/ W skrzyniach najlepiej jest rozłożyć tzw. linię kroplującą Są i innych firm, prostsze i tańsze, bo Gardena jest najdroższą firmą. Po prostu rozkładasz między roślinami wąż, który ma kroplowniki najczęściej co 30 cm. Podłączasz go nawet do kranu wężem doprowadzającym wodę i gotowe. Można do tego dołożyć sterownik czasowy. Przyda się też filtr, żeby kroplowniki się nie zatkały. Np. Bonita ma szeroką ofertę linii kroplujących Rain Bird, Hunter i taśmy nawadniające Rivulis. Są też systemy Claber, Irriga. http://www.sklepnawadnianie.pl/linie-kroplujace-c-303_66.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Kiedyś myślałam o takim nawadnianiu ogrodu. Ale jak pomyślałam sobie, że nie będę, niemal co wieczór, stała i podlewała, obserwując przy tym roślinki, że nie będę biegała z konewką, że nie będę czynnie uczestniczyć we wzroście i pięknie tego wszystkiego, to się rozmyśliłam Podlewam, biegam z konewką, gadam przy tym z sąsiadami, którzy też podlewają i tak to się plecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts