dorciamm 23.07.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 A gdzie taką wizualizację zrobić/zamówić??ja zupełnie zielona w tym temacie:( co do sprzętu to mój małżonek ma tego sporo Właśnie przed budową trochę inwestował w takie rzeczy i mamy wiertarki dużą i małą, 2 wkrętarki (mogę polecić black&dacker - nie jest droga a u nas już 4 lata pracuje intensywnie) młotowiertarka tez jest i wyrzynarka, chyba 2 szlifierki, piła spalinowa a nawet "ubijaczka" czyli zagęszczarka i betoniarka Mąż dużo sam robi to sprzęty potrzebneA i szwagier ma firemkę remontową to sprzęty np. do płytek od niego pożyczymy, trochę od mojego ojca też - bo on również "gadżeciarz" co do ogrodu to jeszcze troszkę... może za rok będę myśleć Ale marzy mi się taka mała plaża (wielkości 4m na 6m z tyłu za domem Nawet mąż podchwycił pomysła i powiedział że przywiezie mi wywrotę przesiewanego żwiru hehe A ja już gromadzę kamyki na ścieżki:)Na razie u nas mnóstwo piachu i ziemi w hałdach, po deszczu błoto Podjazd częściowo utwardzony (tzn ziemia czarna wybrana, nasypane gruzu i piachu - czeka na jeszcze jedną warstwę drobnego kamienia/gruzu i piachu no i na kostkę)Chociaż jakiś ogólny plan można by było zrobić... A to nawadnianie fajna sprawa - jak dla mnie super rozwiązanie bo ja podobnie jak Ty Aga nie za bardzo pamiętam o roślinkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciamm 23.07.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 u nas dziś w nocy była straszna wichura:(złamało czubki z dwóch topoli rosnących 20 metrów od nas - na szczęście wiatr zachodni i w drugą stronę je porwało A na budowie mieliśmy wyjęte na zewnątrz styropiany do izolacji ścian (żeby tynkarze mieli miejsce) Niby zabezpieczyliśmy paletami - były dość mocno przyciśnięte Ale niestety zrzuciło palety i porwało kilka paczek Mąż z siostrą po wichurze część znaleźli na sąsiednim polu ale 3 paczki zaginęłyMoże sąsiedzi znajdą i się domyślą że to nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciamm 23.07.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 a teraz z innej beczkiPodpowiedzcie mi czym się różni gres szkliwiony od tego z połyskiem i polerowanego?bo nie ogarniam - gubię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) dorciamm ciesz się, że wichura porwała Ci tylko 2 paczki styropianiu, nam w ostatnią burzę spalił się sterownik od centralnego ogrzewania. Żaden inny sprzęt nie ucierpiał, mamy przepięciówkę, ale firma i tak twierdzi, że to uszkodzenie mechaniczne i gwarancja nie obejnuje. Teraz muszę sprawdzić, czy ubezpieczenie domu obejmuje, bo niestety, ale sterownik był dość drogi Jeśli chodzi o projekt kuchni to na internecie są ogłoszenia i ja wybrałam jedno z nich, oczywiście jedno z tańszych, napisałam co i jak, wysłałam dokładny plan kuchni i mi zrobili. Kosztowało to ok. 350 zł. Edytowane 24 Lipca 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 a teraz z innej beczki Podpowiedzcie mi czym się różni gres szkliwiony od tego z połyskiem i polerowanego? bo nie ogarniam - gubię się Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale gres polerowany nie ma żadnej powłoki, jest po prostu wypolerowany na połysk, a gres szkliwiony jest pokryty warstwą dodatkową, ale już nie pamiętam czego swego czasu czytałam co lepsze, ale ile ludzi tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Słuchajcie jestem na etapie ogrodzenia Z trzech stron będzie czarna siatka powlekana na czarno, a z przodu planuje coś takiego Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Bardzo mi sie podoba Kiedys tam kiedyś planuje podobne u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 bardzo fajne ogrodzenie tylko siatki nie bierz czarnej a grafitową, dużo fajniej wygląda. Chyba, że masz dom z czarnymi elementami. muszę zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Pierwotnie planowałam grafitową siatkę, ale barierki na balkonach mam czarne, dach czarny, z przodu będzie czarne i stwierdziłam, że chyba jednak czarna siatka, a i jeszcze problem pojawił się z słupkami, bo siatka powlekana grafitowa jest, a słupków grafitowych powlekanych nie było, przynajmniej tam gdzie zamawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Jutro postaram się wrzucić zdjęcia domu z paskami na elewacji, cudem pierwsze malowanie zakończone, ale już mi się znudziło malowanie paseczków, nie wiem kiedy zabiorę się za drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 I jeszcze wracając do ogrodzenia, wpadłam na taki pomysł, żeby słupki pomalować nie na czarno a na szaro. Słupki mają wymiar 10 cm na 10 cm. Wklejam porównanie, nie wiem czy cokolwiek zobaczycie, bo to plan mojego ogrodzenia "rysowany" w excelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 [ATTACH=CONFIG]325375[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]325376[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 OK jak masz wszystko już czarne to koniecznie płot czarny. U nas są jest ogrodzenie z paneli i mamy wszystko w graficie, a płot od frontu pomalowany metalicznym grafitowym lakierem samochodowym ciekawe czy te słupki nie będą za chude żeby je na jasno malować??? jak już to dokładnie na ten sam kolor który masz na domu. tak patrze na te Twoje szkice i trochę za duzo sie tam dzieje. za dużo jest tych podziałów. My ostatnio stwierdziliśmy, ze nie potrzebnie robiliśmy furtki, kompletnie ich nie używamy. Jak idziemy na spacer, biorę pilot od bramy do kieszeni. zresztą brama ma funkcję furtki - uchyla się tylko lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Przęsło ma 220, a jeśli miałby być inny podział to przęsło wyszłoby 330, a to według moich doradców, za dużo jak na jeden ciąg.A co jeśli ktoś do Ciebie przychodzi? Gdzie domofon, przy bramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Teraz też tak patrzę, że jednak jasne słupki wyjdą za lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 u mnie przęsła są własnie 3 m z kawałkiem i bardzo fajnie to wygląda. domofon przy bramie. tylko zastanów sie jak będzie z korzystać, może furtka jednak się wam przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 U mnie podjazd do garażu jest z lekką górką i dość niewygodnie się tam chodzi, nawet teraz jak jeszcze nie ma ogrodzenia nigdy nie idę po ścieżce garażowej tylko po ścieżce bramkowej. Ale mi dałaś do myślenia z tymi przęsłami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.07.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 A masz gdzieś zdjęcie swojego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2015 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Nie mam, ale jutro może pstryknę. Tylko u mnie dom w zupełnie innym stylu i ogrodzenie też inne jeżeli brama nie wygodna to rób furtkę koniecznie i tyle. U mnie furtka przy bramie i więc nam wsio jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 25.07.2015 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Aga taka sama brama właśnie u mnie się robi. Już leży pospawana tylko czeka na montaż i malowanie Też mam czarny dach i grafitowe okna i bramę planuje jednak czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts