Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

A gdzie taką wizualizację zrobić/zamówić??

ja zupełnie zielona w tym temacie:(

co do sprzętu to mój małżonek ma tego sporo Właśnie przed budową trochę inwestował w takie rzeczy i mamy wiertarki dużą i małą, 2 wkrętarki (mogę polecić black&dacker - nie jest droga a u nas już 4 lata pracuje intensywnie) młotowiertarka tez jest i wyrzynarka, chyba 2 szlifierki, piła spalinowa a nawet "ubijaczka" czyli zagęszczarka i betoniarka Mąż dużo sam robi to sprzęty potrzebne

A i szwagier ma firemkę remontową to sprzęty np. do płytek od niego pożyczymy, trochę od mojego ojca też - bo on również "gadżeciarz"

co do ogrodu to jeszcze troszkę... może za rok będę myśleć Ale marzy mi się taka mała plaża (wielkości 4m na 6m z tyłu za domem Nawet mąż podchwycił pomysła i powiedział że przywiezie mi wywrotę przesiewanego żwiru hehe A ja już gromadzę kamyki na ścieżki:)

Na razie u nas mnóstwo piachu i ziemi w hałdach, po deszczu błoto Podjazd częściowo utwardzony (tzn ziemia czarna wybrana, nasypane gruzu i piachu - czeka na jeszcze jedną warstwę drobnego kamienia/gruzu i piachu no i na kostkę)

Chociaż jakiś ogólny plan można by było zrobić...

A to nawadnianie fajna sprawa - jak dla mnie super rozwiązanie bo ja podobnie jak Ty Aga nie za bardzo pamiętam o roślinkach...

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas dziś w nocy była straszna wichura:(

złamało czubki z dwóch topoli rosnących 20 metrów od nas - na szczęście wiatr zachodni i w drugą stronę je porwało

A na budowie mieliśmy wyjęte na zewnątrz styropiany do izolacji ścian (żeby tynkarze mieli miejsce) Niby zabezpieczyliśmy paletami - były dość mocno przyciśnięte Ale niestety zrzuciło palety i porwało kilka paczek Mąż z siostrą po wichurze część znaleźli na sąsiednim polu ale 3 paczki zaginęły

Może sąsiedzi znajdą i się domyślą że to nasze

dorciamm ciesz się, że wichura porwała Ci tylko 2 paczki styropianiu, nam w ostatnią burzę spalił się sterownik od centralnego ogrzewania. Żaden inny sprzęt nie ucierpiał, mamy przepięciówkę, ale firma i tak twierdzi, że to uszkodzenie mechaniczne i gwarancja nie obejnuje.

Teraz muszę sprawdzić, czy ubezpieczenie domu obejmuje, bo niestety, ale sterownik był dość drogi :-(

Jeśli chodzi o projekt kuchni to na internecie są ogłoszenia i ja wybrałam jedno z nich, oczywiście jedno z tańszych, napisałam co i jak, wysłałam dokładny plan kuchni i mi zrobili. Kosztowało to ok. 350 zł.

Edytowane przez aga2183

a teraz z innej beczki

Podpowiedzcie mi czym się różni gres szkliwiony od tego z połyskiem i polerowanego?

bo nie ogarniam - gubię się

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale gres polerowany nie ma żadnej powłoki, jest po prostu wypolerowany na połysk, a gres szkliwiony jest pokryty warstwą dodatkową, ale już nie pamiętam czego :-) swego czasu czytałam co lepsze, ale ile ludzi tyle opinii.

Pierwotnie planowałam grafitową siatkę, ale barierki na balkonach mam czarne, dach czarny, z przodu będzie czarne i stwierdziłam, że chyba jednak czarna siatka, a i jeszcze problem pojawił się z słupkami, bo siatka powlekana grafitowa jest, a słupków grafitowych powlekanych nie było, przynajmniej tam gdzie zamawiałam.

OK jak masz wszystko już czarne to koniecznie płot czarny. U nas są jest ogrodzenie z paneli i mamy wszystko w graficie, a płot od frontu pomalowany metalicznym grafitowym lakierem samochodowym :rotfl:

ciekawe czy te słupki nie będą za chude żeby je na jasno malować??? jak już to dokładnie na ten sam kolor który masz na domu.

tak patrze na te Twoje szkice i trochę za duzo sie tam dzieje. za dużo jest tych podziałów.

My ostatnio stwierdziliśmy, ze nie potrzebnie robiliśmy furtki, kompletnie ich nie używamy. Jak idziemy na spacer, biorę pilot od bramy do kieszeni. zresztą brama ma funkcję furtki - uchyla się tylko lekko