Inka87 26.07.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Tomkowa no powiedz coś o ogrodzeniu, u Ciebie tak wszystko gna, ze znowu nie mam kiedy wtrącić swoich dwóch groszy, ale czytam, ba wieczór zaczynam od Twojego wątku, a potem do siebie a teraz jeszcze Inka87 szaleje. Szkoda, że wieczór nie ma 12 h, a dzieci nie śpią 24 h (oczywiście żart, bo mi jeszcze dzieciaki zabiorą) Co Ty Aga szaleć to ja bym chciała, ale właściwie mam nie sprawdzonego lotka więc może U nas wkoło działki są pola więc też sporo zwierząt, ale myślę, że na ogrodzoną działkę już Wam nie wejdą. Macie psa? Taki większy na pewno odstraszyłby lisy. Ciekawa jestem bardzo Waszego ogrodzenia bo bramę tez robimy w własnym zakresie, a właściwie głównie mój tata, a mąż i teść tylko jako pomocnicy. My niestety z przodu mamy siatkę, niby tymczasowo, ale znając życie będzie na lata (szkoda,że bluszcz zimozielony rośnie tak wolno). U Ciebie efekt będzie dużo ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 U nas też różne zwierzęta chodzą. Z sarnami nawet się dobrze znam – ja pracuję w ogrodzie a one 10 metrów ode mnie spokojnie się pasą za drogą Łosia nawet wyganiałam (kretynka) z ogrodu. Dziki na szczęście do nas nie zaglądają, ale w lesie je spotykamy. Lisy też są, ale do naszego ogrodu też nie wchodzą, chociaż dla nich siatka to żadna przeszkoda. Łażą po siatce jak po drabinie. Za to u sąsiadki zagnieździła się kuna i boję się o koty. Wywożenie złapanego w pułapkę lisa nic nie da. Wróci jeśli ma koło ciebie jamę. Lepiej zgłosić to do koła łowieckiego i poprosić o odłowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.07.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 musisz pokazać jak to wygląda. Można by wizualnie połączyć te przęsła. Szukam szukam i nie mogę znaleźć, ale jak tylko znajdę to wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.07.2015 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Co Ty Aga szaleć to ja bym chciała, ale właściwie mam nie sprawdzonego lotka więc może My bramę raczej zamówimy, bo niestety bramy przesuwnej teść nie bardzo chce się podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.07.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 U nas też różne zwierzęta chodzą. Z sarnami nawet się dobrze znam – ja pracuję w ogrodzie a one 10 metrów ode mnie spokojnie się pasą za drogą Łosia nawet wyganiałam (kretynka) z ogrodu. Dziki na szczęście do nas nie zaglądają, ale w lesie je spotykamy. Lisy też są, ale do naszego ogrodu też nie wchodzą, chociaż dla nich siatka to żadna przeszkoda. Łażą po siatce jak po drabinie. Za to u sąsiadki zagnieździła się kuna i boję się o koty. Wywożenie złapanego w pułapkę lisa nic nie da. Wróci jeśli ma koło ciebie jamę. Lepiej zgłosić to do koła łowieckiego i poprosić o odłowienie. To u Ciebie jest po prostu natura. U nas do tej pory było dużo bażantów, ale jakoś chyba te lisy się poczęstowały i wydaje mi się, że już ich tyle nie ma, mam tylko nadzieję, że nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.07.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ale chyba lisy czytają forum, bo odkąd napisałam lisa nie zobaczyłam, jakby tematu nie było. Ale niech wiedzą, że jak ich tylko zobaczę biorę się za nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.07.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Teraz pytanie, czy ktoś wie czy dla bramy 5 m przeciwwaga 1,9 m wystarczy. Otóż ustaliłam, że brama będzie 4,5 m i do 2 garażu będzie wjeżdzało się po skosie, bramy mają 2x2,5 m do tego słupek między 0,25, więc pry bramie 4,5 m drugi słupek wychodzi prawie w połowie bramy i do tej pory problemu nie miałam, lekki skręt i słupek ominięty, a dzisiaj się zamyśliłam i było buuum, wjechałam centralnie w tego słupka na szczęście nic się nie stało, ale gorąco mi się zrobiło. W każdym razie morał z tego taki, że słupka trzeba przekopać i bramę zrobić 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Teraz pytanie, czy ktoś wie czy dla bramy 5 m przeciwwaga 1,9 m wystarczy ... lecę z miarką do swojej i zaraz Ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 o tych słupkach nic a nic nie zakumałam a czytałam już z 5 razy no ale zmierzyłam - brama wjazdowa ma 5m dokładnie, przesuwna... przeciwwaga 203cm jeśli masz tylko miejsce na 1,9m to mogę zapytać mojego czy to wystarczy, dlaczego u nas tyle zrobił? chyba że sami wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 28.07.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 o tych słupkach nic a nic nie zakumałam a czytałam już z 5 razy Z słupkami chodzi o to, że pierwotnie planowałam bramę 4,5 m, a z powodu tego, że walnęłam w słupek muszę powiekszyć do 5 m. Teraz to wygląda tak Mam nadzieję, że jaśniej teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 28.07.2015 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 no ale zmierzyłam - brama wjazdowa ma 5m dokładnie, przesuwna... przeciwwaga 203cm jeśli masz tylko miejsce na 1,9m to mogę zapytać mojego czy to wystarczy, dlaczego u nas tyle zrobił? chyba że sami wiecie Zapytaj koniecznie, teraz mamy miejsce na przeciwwagę max. 1,90 m i zastanawiam się czy to wystarczy do bramy 5 m, myślałam, że może dodatkowo ją obciążyć, albo coś, ale zupełnie się na tym nie znamy, zapytaj jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Z słupkami chodzi o to, że pierwotnie planowałam bramę 4,5 m, a z powodu tego, że walnęłam w słupek muszę powiekszyć do 5 m. Teraz to wygląda tak [ATTACH=CONFIG]325718[/ATTACH] Mam nadzieję, że jaśniej teraz teraz zdecydowanie jaśniej już wszystko kumam ja ciągle sądziłam że to po wjechaniu na podwórko jakoś walnęłaś w słupek od domu przy garażu Zapytaj koniecznie, teraz mamy miejsce na przeciwwagę max. 1,90 m i zastanawiam się czy to wystarczy do bramy 5 m, myślałam, że może dodatkowo ją obciążyć, albo coś, ale zupełnie się na tym nie znamy, zapytaj jak możesz. zapytam wieczorem, jak wróci do domu a nie możesz zrobić suwania bramy w drugą stronę w razie co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 28.07.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Dobrze by było , ale za bramą garażową zostaje mi jeszcze mniej miejsca, a do tego jest jeszcze skrzynka z prądem i gazen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Aga, a brama nie może otwierać się do środka przy użyciu siłowników? 2,5-metrowe skrzydło to wcale nie tak dużo Jaka jest odległość bramy od garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 28.07.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Aga, a brama nie może otwierać się do środka przy użyciu siłowników? 2,5-metrowe skrzydło to wcale nie tak dużo Jaka jest odległość bramy od garażu? Tak by mi najbardziej pasowało, ale między bramą a garażem jest 7 m i po zaparkowaniu samochodu na podjeżdzie nie otworzę bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Tak by mi najbardziej pasowało, ale między bramą a garażem jest 7 m i po zaparkowaniu samochodu na podjeżdzie nie otworzę bramy Samochód ma ponad 4 metry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 28.07.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Samochód ma ponad 4 metry?? Nasz ma dokładnie 4559 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.07.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 poczytałam. przeciwwaga najlepiej jak ma 50% dlugości bramy, od bidy możebyć 30-35% ale wtedy chodzi cieżko, i siłowniki się szybko rozwalają. nasz samochód ma 4,85 cm brama uchylna od garażu też potrzebuje z pól metra na otwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Samochód ma ponad 4 metry?? Tomcia nie każdy jeździ np. punto nasze najkrótsze auto ma ok 4,60m... a moje słoneczko ponad 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Nasz ma dokładnie 4559 mm nasz samochód ma 4,85 cm Tomcia nie każdy jeździ np. punto nasze najkrótsze auto ma ok 4,60m... a moje słoneczko ponad 5m Od tej kąpieli w rozpuszczalniku mam zaburzenia miar Zmierzyłam swój: 5,20 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts