aga2183 30.05.2015 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Zgadłam Jestem jak najbardziej za! I kolorystyka z inspiracji jest super, pasuje do ściany z drzewkiem Jeśli chodzi o kolorystykę, to pewnie w poniedziałek dostanę próbki materiałów i wtedy podejmę decyzję. Jeśli będzie kolor pasujący do ściany z drzewkiem to pewnie się na taki zdecyduje, ewentualnie jasny szary wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Szkoda, że szafa nie jest do samego sufitu.. Tak musiało być, czy to Twoja decyzja? Ja bym dorobiła górę (przy lustrzanych frontach dzielenie nie będzie się rzucało w oczy), zyskasz dodatkową powierzchnię do przechowywania (trochę wysoko, ale byłyby to rzeczy sezonowe) i wszystko równo pociągnęła do sufitu. Chyba, że co innego zdecydowało, że szafa musi być o tyle niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 O wysokości szafy zadecydowały finanse może kiedyś dorobię górę, ale teraz mogę zapomnieć. Na razie i tak górna część szafy jest pusta. Myślałam, że będzie o wiele gorzej z tą szafą nie do sufitu, ale w rzeczywistości nie jest tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 30.05.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Bardzo przyjemne wnętrze:) Pytanko odnośnie górnych szafek w kuchni, w jaki sposób otwierają się każde drzwiczki/klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Bardzo przyjemne wnętrze:) Pytanko odnośnie górnych szafek w kuchni, w jaki sposób otwierają się każde drzwiczki/klapy? Przyjemnie się też mieszka Szafki są dzielone na 3, pierwsza dolna - otwiera się do góry, dwie następne na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 O wysokości szafy zadecydowały finanse może kiedyś dorobię górę, ale teraz mogę zapomnieć. Na razie i tak górna część szafy jest pusta. Myślałam, że będzie o wiele gorzej z tą szafą nie do sufitu, ale w rzeczywistości nie jest tak żle. Pewnie nie jest źle, ale to przestrzeń niejako "zmarnowana" i niestety będąca "kurzowym zakamarkiem" Nie wiem, na ile jesteś "manualna", ale ja bym siedzisko zrobiła we własnym zakresie. To czego potrzebujesz, to sklejka przycięta na wymiar każdego z paneli (przytną Ci w każdym markecie budowlanym), gąbka tapicerska, wata bawełniana, tkanina i taker Po wykonaniu pojedynczych paneli przytwierdzasz je do ściany na hakach. Dół siedziska też spokojnie można zrobić samemu, bo boki już masz Zaoszczędzone na wykonawcy pieniądze przeznaczyłabym na pociągnięcie szafy do sufitu. Jeżeli teraz zrobisz siedzisko do istniejącej wysokości, podwyższenie szafy w przyszłości spowoduje, że ostatni panel będzie najwyższy i nie będzie to dobrze wyglądało. I co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 30.05.2015 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Myślałam nad zrobieniem paneli we własnym zakresie, ale siedziska już się nie podejmę. Po wycenie stwierdziłam, ze i z panelami dam sobie spokój, bo po pierwsze nie wyjdzie to profesjonalnie, a po drugie i ważniejsze, mam wystarczajaco zajęć z dwójką maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.05.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Aga, gdzie kupowałaś torbę na drewno kominkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.05.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 O czymś takim myślałam za Twoim narożnikiem Więcej fotek TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Aga, gdzie kupowałaś torbę na drewno kominkowe? Torba kupiona w Jula, ale trzeba polować, bo tylko kilka sztuk przyszło w dostawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Mnie się wszystko podoba, Ale u Was stylistyka spójna, kolory spokojne, brak pstrokacizny. Uważam tak samo. Wszystko w jednym stonowanym guście. Piękne wnętrza. Będę Wam kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 A inspiracja bardzo mi się podoba i juz bede rozmawiala ze stolarzem. Tylko problem, bo on trochę nie czasowy. Podobaja mi sie tez ramki nad. Pierwotnie myslalam o panoramicznym zdjeciu calej rodziny, ale zdjecia tez chce pod kinkietami na korytarzu na poddaszu i troche mam obawy żeby nas za duzo nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.05.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Zajrzyj na blog pomysłodawców. Trochę inny styl, niż u Ciebie, ale wiele fajnych pomysłów Pomysł ze skrytką za sofą genialny (widziałaś film?) Ja uwielbiam tego typu wnętrza, więc wrzucę, jak ich salon wygląda obecnie. Układ bardzo zbliżony do Twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Uważam tak samo. Wszystko w jednym stonowanym guście. Piękne wnętrza. Będę Wam kibicować. Dziękuję Ci bardzo, trochę jeszcze zostało wiec jak najbardziej potrzebujemy dopingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Zajrzyj na blog pomysłodawców.... Widziałam filmik i faktycznie fajne rozwiązanie, idealne dla mnie, nie lubię przedmiotów tu i tam, wszystko za łózko i spokój Wieczorem pooglądam, bo w ciągu dnia to tylko na chwilę w locie. O ile chodzi o większe gabaryty to nie miałam problemów, ale te wszystie dodatki, wazoniki, serwetki, dywaniki itd itp to już dla mnie nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.05.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Masz piękne, wysokie pomieszczenia Myślałaś o obniżeniu lamp nad stołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Masz piękne, wysokie pomieszczenia Myślałaś o obniżeniu lamp nad stołem? Hehh i zauważyłaś, myślałam, ale po tym jak skróciliśmy kable na szczęście linki nie ucięłam, więc kiedyś jak już nie będę miała co robić to wymienie kabel i obniże lampy. W pierwotnym zamyślę nie chciałam, żeby wchodziły w okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.05.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Na szczęście nie obcięłaś linek Kabla nie trzeba wymieniać, przedłuży je każdy, kto ma o tym jako takie pojęcie. Namawiam do obniżenia lamp, bo to zupełnie odmieni wnętrze. Czemu miałyby nie wchodzić w okno? Przecież ich zadaniem jest oświetlać stół Nie mam specjalnych umiejętności, ale zrobiłam wyklejkę, żeby zobaczyć efekt. Za jakość przepraszam Aha: byłam dziś w Jula Ten kosz, który masz Ty, okazał się dla mnie za duży, ale kupiłam świetny filcowy. Dzięki! Edytowane 31 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Pokaż, który kosz kupiłaś, w okresie kupowania kosza miałam wielki problem, a że ten mój był w miarę tani i moim zdaniem całkiem ładny to wzięłam. I jestem bardzo zadowolona, a co ważniejsze sezon minął, a on wciąż żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 31.05.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Odnośnie lamp, nad stołem, zawsze bardzo mi się podobały takie wiszące nisko, linki chyba jednak nie pozwolą aż tak nisko. Obecny stół jest dość wąski i nie wiem czy obniżając lampy nie przeszkadzałyby w korzystaniu ze stołu, nie wiem ... Spróbuje zmienić, jak tylko będziemy mieli nowy stół. Problem w wykańczaniu polega na tym (przynajmniej u mnie), ze jak coś zrobie i wymaga poprawki to za nic nie mogę znaleźć czasu, zeby to poprawić. Bo lednie zamontowaliśmy te lampy, były do montażu w kuchni, ledwie te w kuchni zostały zamontowane, montowaliśmy szafe, równaliśmy teren, sialiśmy trawe, robimy elewacje........... końca nie widać. Codziennie sobie obiecuje, że coś poprawie, a londuje na kanapie przed kompem. Ot i taka tajemnica niedoróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts