Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

Zgadłam :) Jestem jak najbardziej za! :D I kolorystyka z inspiracji jest super, pasuje do ściany z drzewkiem :)

Jeśli chodzi o kolorystykę, to pewnie w poniedziałek dostanę próbki materiałów i wtedy podejmę decyzję. Jeśli będzie kolor pasujący do ściany z drzewkiem to pewnie się na taki zdecyduje, ewentualnie jasny szary wchodzi w grę.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda, że szafa nie jest do samego sufitu.. Tak musiało być, czy to Twoja decyzja? Ja bym dorobiła górę (przy lustrzanych frontach dzielenie nie będzie się rzucało w oczy), zyskasz dodatkową powierzchnię do przechowywania (trochę wysoko, ale byłyby to rzeczy sezonowe) i wszystko równo pociągnęła do sufitu. Chyba, że co innego zdecydowało, że szafa musi być o tyle niższa

O wysokości szafy zadecydowały finanse :-) może kiedyś dorobię górę, ale teraz mogę zapomnieć. Na razie i tak górna część szafy jest pusta. Myślałam, że będzie o wiele gorzej z tą szafą nie do sufitu, ale w rzeczywistości nie jest tak żle.

Pewnie nie jest źle, ale to przestrzeń niejako "zmarnowana" i niestety będąca "kurzowym zakamarkiem" ;)

Nie wiem, na ile jesteś "manualna", ale ja bym siedzisko zrobiła we własnym zakresie. To czego potrzebujesz, to sklejka przycięta na wymiar każdego z paneli (przytną Ci w każdym markecie budowlanym), gąbka tapicerska, wata bawełniana, tkanina i taker :) Po wykonaniu pojedynczych paneli przytwierdzasz je do ściany na hakach. Dół siedziska też spokojnie można zrobić samemu, bo boki już masz ;) Zaoszczędzone na wykonawcy pieniądze przeznaczyłabym na pociągnięcie szafy do sufitu. Jeżeli teraz zrobisz siedzisko do istniejącej wysokości, podwyższenie szafy w przyszłości spowoduje, że ostatni panel będzie najwyższy i nie będzie to dobrze wyglądało. I co Ty na to?

A inspiracja bardzo mi się podoba i juz bede rozmawiala ze stolarzem. Tylko problem, bo on trochę nie czasowy. Podobaja mi sie tez ramki nad. Pierwotnie myslalam o panoramicznym zdjeciu calej rodziny, ale zdjecia tez chce pod kinkietami na korytarzu na poddaszu i troche mam obawy żeby nas za duzo nie bylo.

Zajrzyj na blog pomysłodawców....

Widziałam filmik i faktycznie fajne rozwiązanie, idealne dla mnie, nie lubię przedmiotów tu i tam, wszystko za łózko i spokój :-)

Wieczorem pooglądam, bo w ciągu dnia to tylko na chwilę w locie.

O ile chodzi o większe gabaryty to nie miałam problemów, ale te wszystie dodatki, wazoniki, serwetki, dywaniki itd itp to już dla mnie nie lada wyzwanie.

Masz piękne, wysokie pomieszczenia :) Myślałaś o obniżeniu lamp nad stołem?

Hehh i zauważyłaś, myślałam, ale po tym jak skróciliśmy kable :-) na szczęście linki nie ucięłam, więc kiedyś jak już nie będę miała co robić to wymienie kabel i obniże lampy. W pierwotnym zamyślę nie chciałam, żeby wchodziły w okno.

Na szczęście nie obcięłaś linek :D Kabla nie trzeba wymieniać, przedłuży je każdy, kto ma o tym jako takie pojęcie. Namawiam do obniżenia lamp, bo to zupełnie odmieni wnętrze. Czemu miałyby nie wchodzić w okno? Przecież ich zadaniem jest oświetlać stół :) Nie mam specjalnych umiejętności, ale zrobiłam wyklejkę, żeby zobaczyć efekt. Za jakość przepraszam ;)

Salon 1.jpg

Salon 3.jpg

Salon 4.jpg

Salon 4.1.jpg

Aha: byłam dziś w Jula :D Ten kosz, który masz Ty, okazał się dla mnie za duży, ale kupiłam świetny filcowy. Dzięki! :)

Edytowane przez Tomkowa

Odnośnie lamp, nad stołem, zawsze bardzo mi się podobały takie wiszące nisko, linki chyba jednak nie pozwolą aż tak nisko. Obecny stół jest dość wąski i nie wiem czy obniżając lampy nie przeszkadzałyby w korzystaniu ze stołu, nie wiem ...

Spróbuje zmienić, jak tylko będziemy mieli nowy stół.

Problem w wykańczaniu polega na tym (przynajmniej u mnie), ze jak coś zrobie i wymaga poprawki to za nic nie mogę znaleźć czasu, zeby to poprawić. Bo lednie zamontowaliśmy te lampy, były do montażu w kuchni, ledwie te w kuchni zostały zamontowane, montowaliśmy szafe, równaliśmy teren, sialiśmy trawe, robimy elewacje........... końca nie widać.

Codziennie sobie obiecuje, że coś poprawie, a londuje na kanapie przed kompem. Ot i taka tajemnica niedoróbek :-)