Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie o to chodzi, że ja bym chciała, ale pojęcia nie mam :-)

Hmmm a żeby między tujami coś dosadzić to jaką muszę odległość zachować?

Teraz wsadziłabym tuje, a w przyszłym roku dokupiła coś fajnego i posadziła między?

pomiędzy tujami to juz chyba nie , takie naprzemienne nasadzenie średnio wyglądają, wprowadzaja chaos. Fajnie wygląda naprzemienne ale np 5 szt jedngo gatunku, 5 kolejnego itp. Ale trzeba jakos to zakomponowac zeby fajnie wyszło z nasadzeniami przed :-)

Myślę ze tuje sie bronią jak sa zielonym tłem dla innych nasadzeń :-)

Fajnie tez wygląda świerk serbski w szpalerze na zywoplot , tylko trzeba fajne egzemplarze wybrac :-)

pomiędzy tujami to juz chyba nie , takie naprzemienne nasadzenie średnio wyglądają, wprowadzaja chaos. Fajnie wygląda naprzemienne ale np 5 szt jedngo gatunku, 5 kolejnego itp. Ale trzeba jakos to zakomponowac zeby fajnie wyszło z nasadzeniami przed :-)

Myślę ze tuje sie bronią jak sa zielonym tłem dla innych nasadzeń :-)

Fajnie tez wygląda świerk serbski w szpalerze na zywoplot , tylko trzeba fajne egzemplarze wybrac :-)

No i masz, co osoba to inne spojrzenie. Tuje dostaliśmy w prezencie i już czekają a posadzenie, więc muszą zostać. W tygodniu policze ile ich jest i zobaczę co z tego będzie. Może po bokach pójdą tuje, a z tyłu coś innego?

Aga wysłałam Ci wiadomość, ale nie wiem czy doszła bo forum coś szwankuje. Daj znać czy masz :)

Doszła, doszła i nawet nie wiesz ile radości mi sprawiła, ale właśnie z powodu błędu logowania, nie dałam rady wcześniej odpowiedzieć.

No i chyba będziemy sami spawać, ehhh mam nadzieję, że kolejny raz nie wyłożymy się na chęci oszczędzania.

No i masz, co osoba to inne spojrzenie. Tuje dostaliśmy w prezencie i już czekają a posadzenie, więc muszą zostać. W tygodniu policze ile ich jest i zobaczę co z tego będzie. Może po bokach pójdą tuje, a z tyłu coś innego?

Jak masz tuje to posadz je i zrobią ladną zielona scianę dla kolejnych nasadzeń- nie jestem ich przeciwniczką tylko zwolenniczka zeby coś z nimi jeszcze rosło :-). Sama mam nie za duża dzialke i nie moge sobie pozwolić na wielkie nasadzenia a jednak chce się ogrodzic. Tuje beda u mnie jako tło zielone zeby sie odgrodzić a przed nimi jakieś ładne roślinki. wydaje mi sie ze sie to obroni :D

Jak masz tuje to posadz je i zrobią ladną zielona scianę dla kolejnych nasadzeń- nie jestem ich przeciwniczką tylko zwolenniczka zeby coś z nimi jeszcze rosło :-). Sama mam nie za duża dzialke i nie moge sobie pozwolić na wielkie nasadzenia a jednak chce się ogrodzic. Tuje beda u mnie jako tło zielone zeby sie odgrodzić a przed nimi jakieś ładne roślinki. wydaje mi sie ze sie to obroni :D

I chyba tak zrobię, jak się trochę odbijemy od dna finansowego to pomyślę o rozbudowie ogrodu, jak na razie muszę gospodarować tym co mam.

Słuchajcie dzisiaj zajrzałam na W.... i zakochałam się w meblach do sypialni.

Muszę Wam pokazać, bo nie wiem czy jeszcze będziecie jak dojdzie do konczenia sypialni.

Moją pierwszą miłością była seria Edland z Ikei, ale wycofali i nici.

Co do koloru to jeszcze nie podjęłam decyzji, ale skłaniam się w kierunku granatu.

Chodzi o coś takiego:

PL-SW702WWAU7CZPL-1.jpgPL-SW702WWAU7D1PL-1-newproduct.jpgPL-SW702WWAU7D3PL-1.jpgPL-SW702WWAU7D7PL-2-newproduct.jpg

Piu robiła wycenę ich uszaków, TU

Trzeba by zapytać i porównać ze źródłem, czy te westowe ceny są takie atrakcyjne ;)

Taki uszak to marzenie, jezzzu jaki piękny.

Myślę, że zanim zabiorę się za sypialnie, seria zostanie wycofana :-), ale szukam wzoru, być może stolarz rodzinny będzie mi robił.