pestka56 14.09.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Tylko najpierw będziesz musiała mur oporowy postawić, żeby Ci ta ziemia przez płot nie przesypała się do ogrodu. co to za jakieś łobuzerskie podejście do ludzi prezentuje ten gość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.09.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 na szczescie dzieli nas od niego te 3o m pasa zieleni w ktorym idzie gaz. mam nadziee ze gazownia bedzie reagowac jakby co a co do roslin to zgadzam sie - szlwia, tymianek ładnie kwitna... szczypior, czosnek tez... mozna troche powciskac pomiedzy rosliny kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 15.09.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Szocik miło mi Ciebie gościć w moich skromnych progach.Ja do tej pory jestem w szoku po wyczynach Twojego sąsiada, jak można budowę domu zaczynać od konfliktu z sąsiadem.A dodatkowo jestem przerażona, bo ja nie mam jeszcze żadnego sąsiada i jak pomyślę, że pojawi się taki co będzie sobie tak zagrywał ..... Co do warzywniaka to muszę właśnie coś w tym stylu pomyśleć, nie chce takiego typowego ogródka, ale już takie donice z warzywami mi się bardzo podobają. Najlepsze miejsce jest z boku domu, ale tam cień cały dzień, więc nic nie urośnie. Ale w rogu będą maliny, więc może tam coś przeznaczę na warzywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.09.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Celuj tak, żeby pół dnia było słońce. Ziółka możesz spokojnie wstawić w donicach między ozdobnymi. Tak samo truskawki i poziomki. Albo powiesić je na ścianie. Pamiętaj żeby miętę sadzić wyłącznie w donicy, bo jest okropnie ekspansywna. Ja się swojej pozbywałam 3 lata i ciągle gdzieś odrasta. To samo z malinami. Trzeba założyć border wokół maliniaka. No, i maliny co 2-3 lata wykopujesz, dzielisz karpy i sadzisz w w dobrą kompostową ziemię.Niektóre krzewy (np. borówka amerykańska lubi to samo co azalie i rododendrony) pięknie zakomponują się wśród ozdobnych. Pigwowce też można pomieszać.Gorzej z warzywami, ale też np. pomidory lepiej byłoby w szklarence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 15.09.2015 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Pestko czytałam Twój post chyba 3 razy, jak ja to czytam to szczerze wątpię, że kiedyś będę miała ogród z prawdziwego zdarzenia Na dzień dzisiejszy na pewno chce maliny, borówki, agrest. A gdybym zrobiła skrzynie z marchewką, rzodkiewką i pietruszką to będzie coś z tego, czy tego typu warzywa nie rosną w skrzyniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.09.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 U mnie wszystko rośnie w skrzyniach: pomidory, papryka słodka i ostra, rzodkiewki, sałaty, fasolki, cebula, czosnek, pietruszka, a także cukinia i ogórki. Oczywiście truskawki i zioła. Mam 3 skrzynie po 2 piętra i zamierzam dołożyć jedną, bo w dwóch mam tylko truskawki i innym roślinkom było ciasno. Aga idzie zima. Pogadamy. Spokojnie do wiosny wszystko przygotujesz. Zamówisz sadzonki wcześniej. Będzie OK. Naprawdę nie trzeba mieć dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.09.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Więc na ten moment chciałabym w rogu działki (moze jutro zdjęcia porobie to pokażę jak to wygląda teraz) maliny, przed malinami 2-3 skrzynie z warzywami, i może z boku na ogrodzeniu rynny z truskawkami i poziomkami. Dodatkowo między innymi roślinami (mam nadzięję, że takie pojawią się za rok) borówki amerykańskie i agrest. O taki mam plan na przyszły rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.09.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dodaj do tego jeszcze między ozdobnymi krzewami aronię i dereń jadalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.09.2015 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 O aronii słyszałam, ale o dereniu ? jadalnym pierwsze słyszę. Dobre to? A możesz pokazać swoje skrzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dobre na przetwory i na nalewki. http://www.zszp.pl/?id=30&nid=1071&lang=1 Jak czegoś nie wiesz o roślinie, to szukaj na tej stronie. Takie są 150 x150 cm. I na środku skrzyneczka jako pięterko. A takie miałam kompostowniki - sześciany o krawędzi 120 z wyjmowanymi listwami i z pokrywami. Świetne. Teraz mam do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.09.2015 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Bardzo fajne te skrzynie, o takie rozwiązanie mi chodziło. Znalazłam jeszcze fajne inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.09.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 U mnie na pintereście w Kitchen Garden jest trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Pestko w tym rogu planuje maliny, w po prawej wzdłuż ogrodzenia 3 skrzynie z warzywami, co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jak już dorwałam aparat to pochwale się moimi paseczkami na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 I teraz prośba o pomoc, chciałam w pokoju mojego Mikołajka zrobić jakieś półeczki, tylko pytanie na której ścianie. Przypominam jak pokój Małego wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Myślałam o półkach w formie huśtawek, może na tej ścianie co drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 A co chcesz na tych półkach trzymać? JA bym się pewnie wstrzymała i dała półeczki później pod skosem - jak już małe łóżeczko z pokoju wyjedzie. Tam sobie Młodzieniec sam mógłby sięgać bo nisko A co ze ścianą nad łóżkiem? Bo jakoś pusto tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ścianę nad łóżkiem tymczasowo wstrzymuje właśnie ze względu na łóżeczko. Jak przeniosę Małego do łóżka to przestawię go tam gdzie przewijak, a na tej ścianie planuję szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.09.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Pod skosem faktycznie będzie kącik pewnie zabawkowy. A na półkach jakieś pierdoły, żeby ciekawiej było.Takie rochę kiepskie ustawienie tego pokoju. Nie wiem czy łóżko (w przyszłości) zostawić tam gdzie stoi, czy za kominem ukryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.09.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 CZyli łóżko będzie pod skosem? To chyba na półki rzeczywiście zostają okolice drzwi. To co na tych półkach? JAkieś pluszaki jak w inspiracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts