Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

Odnośnie lamp, nad stołem, zawsze bardzo mi się podobały takie wiszące nisko, linki chyba jednak nie pozwolą aż tak nisko. Obecny stół jest dość wąski i nie wiem czy obniżając lampy nie przeszkadzałyby w korzystaniu ze stołu, nie wiem ...

Spróbuje zmienić, jak tylko będziemy mieli nowy stół.

Problem w wykańczaniu polega na tym (przynajmniej u mnie), ze jak coś zrobie i wymaga poprawki to za nic nie mogę znaleźć czasu, zeby to poprawić. Bo lednie zamontowaliśmy te lampy, były do montażu w kuchni, ledwie te w kuchni zostały zamontowane, montowaliśmy szafe, równaliśmy teren, sialiśmy trawe, robimy elewacje........... końca nie widać.

Codziennie sobie obiecuje, że coś poprawie, a londuje na kanapie przed kompem. Ot i taka tajemnica niedoróbek :-)

czesc

Swietne wnetrza, fajnie sie urzadzacie. Moglabys napisac jaki masz model umywalki? z góry dziękuję

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Codziennie sobie obiecuje, że coś poprawie, a londuje na kanapie przed kompem. Ot i taka tajemnica niedoróbek :-)

O, ja też tak mam! :D Zawsze sobie tłumaczę, że może mnie natchnie z jeszcze lepszym pomysłem ;)

Nie masz żadnych niedoróbek! Kilka rzeczy do dopieszczenia :D U mnie na przykład humor nieustannie psuje mi lustro, które zrobiłam za krótkie :bash:Jest dokładnie wymiarów słupa między wejściami do kuchni i zlicowane ze ścianą. Dostałam jakiegoś zaniku zdrowego myślenia i zrobiłam je 15 cm nad listwą podłogową. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, bo dosztukować się nie da :mad: Tak więc lampami wcale się nie przejmuj! :)

czesc

Swietne wnetrza, fajnie sie urzadzacie. Moglabys napisac jaki masz model umywalki? z góry dziękuję

Witam w moim wnętrzu i informuję, że umywalka pochodzi z Obi i nie mam pojęcia jaki to model, w każdym razie kosztowała 199 zł.

Na 99 % to jest ta http://www.obi.pl/decom/product/OBI_Umywalka_nablatowa_52_x_36_cm/5884796

Prze-cu-do-wny pokój Mai :D U Mikołaja jest prześlicznie!!! Stworzyłaś cudne wnętrza :yes:

Co do moich, to gdzieś tam wrzucałam kominek, gdzieś kawałek salonu, gdzieś schody ;) Lustra nigdzie nie pokazywałam :p Od zawsze myślałam o wątku, a ostatnio jeszcze bardziej, bo potrzebuję wsparcia przy skomponowaniu ściany z telewizorem, a właściwie jej części. Chodzi o rozmieszczenie obrazków, z których tv będzie największym :)

Prze-cu-do-wny pokój Mai :D U Mikołaja jest prześlicznie!!! Stworzyłaś cudne wnętrza :yes:

Co do moich, to gdzieś tam wrzucałam kominek, gdzieś kawałek salonu, gdzieś schody ;) Lustra nigdzie nie pokazywałam :p Od zawsze myślałam o wątku, a ostatnio jeszcze bardziej, bo potrzebuję wsparcia przy skomponowaniu ściany z telewizorem, a właściwie jej części. Chodzi o rozmieszczenie obrazków, z których tv będzie największym :)

Ale czy nie wydaje Ci się, że pokój Mikołaja jest troszkę taki niedopracowany?

Zakładaj wątek i pokazuj wszystko.

P.S. Czy wspominałam, że Mały ma na imię Mikołaj?

Edit. zdjęcia podpisane :-)

Edytowane przez aga2183

Ale czy nie wydaje Ci się, że pokój Mikołaja jest troszkę taki niedopracowany?

Zakładaj wątek i pokazuj wszystko.

P.S. Czy wspominałam, że Mały ma na imię Mikołaj?

Może dojrzeję do wątku ;) Mikołaj jest małym chłopczykiem, więc z czasem wystrój się będzie zmieniał :) Moim zdaniem do obu pokoików wystarczy dodać dywany i będą dopracowane :D A o imieniu Synka wspomniałaś w podpisie zdjęć :D

A czy to dostrzegłaś, ręczna robota MATKI, jestem z siebie dumna :-) zwłaszcza, że mam dwie lewe ręce w zakresie artystycznym :-)

[ATTACH=CONFIG]319232[/ATTACH]

No to teraz mam zagadkę: czy malowałaś komodę, czy strugałaś konika, czy szyłaś maskotki. Cokolwiek jednak, wyszło Ci fantastycznie :D

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa o łazienkach. Pokażę Ci na chwilę lustrzanego babola. Potem skasuję

Edytowane przez Tomkowa

Nie uda się odkleić raczej bez wytłuczenia, jest wklejone co do milimetra we wnękę przygotowaną dla lustra. Jak wypośrodkować w pionie? Ono powinno być od górnej krawędzi tak, jak jest do samej listwy przypodłogowej. Strasznie mnie to wkurza. A listwy dziękują :)

Malowanie komody i napis profesjonalne! Nie poddawaj się i myśl nad kolejnym DIY :D

Co to to nie, po malowaniu komody zrezygnowałam z DIY chyba na zawsze i za każdym razem kiedy nachodzi mnie głupia myśl (np. z siedziskiem) wracam pamięcią do tamtych chwil.

Mówiąc o wyśrodkowaniu, miałam na myśli odkleić i obniżyć, ale jak już wiadomo nie wchodzi w grę, na pocieszenie powiem Ci, że jeśli ktoś nie wie, że zamysł był inny, nie zorientuje się.

Witaj. Wnętrza trochę nie w moim stylu ale doceniam i podziwiam konsekwencję :)

U synka brakuje chyba tego chłopięcego 'pazura' ale jest na tyle malutki ze jeszcze nie musi być ;) - jak podrośnie to sam bo doda :)

Mam dzieciaki w podobnych różnicach ;) starsza córkę i młodszego synka, jeszcze niemowlaka

Witaj. Wnętrza trochę nie w moim stylu ale doceniam i podziwiam konsekwencję :)

U synka brakuje chyba tego chłopięcego 'pazura' ale jest na tyle malutki ze jeszcze nie musi być ;) - jak podrośnie to sam bo doda :)

Mam dzieciaki w podobnych różnicach ;) starsza córkę i młodszego synka, jeszcze niemowlaka

Każdy odnajduje się w innym stylu, według mnie najładniejszy styl to glamour, ale sama najlepiej czuje się jednak w prostych formach.

Też myślę, że z czasem pokój zacznie nabierać charakteru, dojdą zabawki i inne gadżety, chociażby dywan, na który nie mam żadnego pomysłu.

A dla dzieciaków właśnie realizuje plac zabaw, jak tylko się pojawi to pochwale się :-)