pestka56 24.10.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 link posłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.10.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Emila, Ty je wynosisz, a one po prostu do Ciebie wracają Mówisz, że płaskie, a ja znalazłam kopertowe w ogrodzeniu palisadowym i nie wyglądają wcale źle. Chociaż ideą takiego ogrodzenia jest to, żeby słupki się nie wychylały powyżej linii całego ogrodzenia.. [ATTACH=CONFIG]335042[/ATTACH] Emilia może ma Stuarta Malutkiego w domu i wynosi go biednego do lasu. Zlituj się i zrób mu maleńki wypasiony domek. Przygarnij biedaka Tak patrze na te kopertowe i chyba jednak proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.10.2015 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Dziewczyny a czy kot może być podwórkowy, tak czytam i może ja bym przygarnęła na taras jednego, ale czy tak można kota na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Moje koty są podwórkowe mamy mega alergie na koty, ale żyć bez nich nie potrafimy. Moje futrzaki mają swoją wille na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Zrób kotu domek dobrze ocieplony i będzie okey Nawet w necie widziałam sprzedawane całkiem fajne, tylko nie jestem pewna czy ocieplone, ale to można zrobić. Tafirma wykonała domki dla kotów na lecenie gminy koszalin http://www.progress.koszalin.pl/product/Domek-dla-kota-WYPRZEDANE-produkcja-zakonczona/?id=122 Jest tam taki jeden nawet dla 4 kotów, bardzo mi się podoba Edytowane 24 Października 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 https://www.naszezoo.pl/pl_PL/p/Domek-dla-kota-niebieski/2838?ceneo_niepolecane_oferty Bardzo ładny, ale nie ocieplony, więc może posłużyć tylko za wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 W moim mieszka 9 kotów 6 pomponików 2-miesiecznych, 2 kociaki pół roczne i Kicia. Nie wiem jak się tam mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Na kupie, Emi, na kupie, czyli zwinięte w jeden kłąb i szczęśliwe jak to koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 pewnie tak, inaczej się nie da specjalnie dlatego domek jest wysoki, żeby mogły leżeć na kupie i żeby mogły się umyć swobodnie obawiałam się jak to będzie, czy będą chciały spać razem. Kicia przez pewien czas bardzo warczała na te starsze kociaki, ale jest ok i spokój w kociej rodzinie panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 w poprzednim moim domu koty spały z psami w psiej budzie, miały tam bosko, bo psy grzały je w największe mrozy. Nie przeszkadzał im nawet psi smród, no może trochę z obrzydzeniem myły futerka w walce z umyciem psów też poległy, ciężko wypucować wielkiego labradora malutkim języczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Pies mojej przyjaciółki nauczył się myć od kota. To był widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 25.10.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Z kotem wstrzymam się chyba do wiosny, bo pomyślałam sobie, że taki maluszek oderwany od matki i zostawiony w zimnie nie będzie czuł się komfortowo. Dodatkowo chciałabym, żeby kot zaprzyjaźnił się z dziećmi, a w zimie nie będzie to proste. Dodatkowo muszę wszystko to porządnie przemyśleć, bo już za szczeniakiem szalałam i niestety musiałam oddać, ale dość szybko więc jeszcze się do nas nie przyzwyczaił (mam nadzieję). Mimo wszystko pies to największe moje marzenie - może jak dzieci będą większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.10.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A dlaczego musiałaś oddać psiaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.10.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 a w domu kotka nie chcesz????? nie ma nic wspanialszego niż kiciuś kanapowiec. Przyjdzie sie przytulić, wtulić, ogrzeje zimą, mruczy milutko, dom bez kota to nie dom ;( bardzo żałuje, że u nas nie może być chociaż praktycznie i tak całe dnie kotki siedzą w domu mimo zakazu, a my na prochach jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 25.10.2015 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Byłam wtedy 6 m-cu ciąży, Córka miała 2 lata, piesek szczeniaczek. Po pierwsze chciał się bawić z Małą, skakał, drapał, a ona nie bardzo rozumiała dlaczego ją drapie. Po drugie na zewnątrz plucha, błoto, więc każdy spacer kończył się kąpielą pieska. Nauka załatwiania się na zewnątrz odpadała, bo wracał i cały dom był w błocie. Więc ja tak spojrzałam i sobie pomyślałam, że jak do tego wszystkiego dojdzie niemowlak to trochę za dużo jak na mnie. Bardzo przeżyłam oddanie pieska, ale wybrałam też jego komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 25.10.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Do kota nie jestem przekonana, ja jestem psowa. Może jak będą dzieciaki większe, może kiedyś coś się zmieni i będę mogła mieć swojego wymarzonego Czasami żałuję, może jednak dałabym radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Do kota nie jestem przekonana, ja jestem psowa. Może jak będą dzieciaki większe, może kiedyś coś się zmieni i będę mogła mieć swojego wymarzonego [ATTACH=CONFIG]335184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]335185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]335186[/ATTACH] Czasami żałuję, może jednak dałabym radę. O rety, jaka cudna kulka!! Ja też jestem zdecydowanie psowa Dzieci zupełnie inaczej się wychowują z psem, nie czekaj, aż będą większe. Ja wiem, że to się tak łatwo mówi i wiem też, że ta cała operacja to ciężka praca. Niestety, ani dzieci, ani pies same z siebie wiedzieć nie będą jakie zachowanie jest właściwe. Najważniejszy warunek na posiadanie psa i dobre jego ułożenie to mieć dla niego czas. Tak, tak, nie miejsce, nie warunki, ale czas. Czas na sprzątanie błota po nim, gdy nauka załatwiania na zewnątrz przyjdzie w czasie pluchy, czas na naukę zachowania, czas na socjalizację, czas na spacery, czas na zabawę. Wszystko to można robić wspólnie z dziećmi, ale wymaga to samozaparcia, odwagi i wiedzy. I czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 25.10.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 No cudny był, bardzo Wszystko to co napisałaś jest prawdą, oj to nie był dobry okres (życiowo) ta wykańczająca (nerwowo) budowa, żałuję, bardzo żałuję, że akurat wtedy podjęłam decyzję o psie, a teraz żałuję,że tak łatwo się poddałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Nic nie dzieje się przypadkiem, głowa do góry Nadejdzie czas, że będziesz przekonana, że bez psa dalej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts