Tomkowa 12.11.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Takie płyty mogłyby być zrobione na wymiar, a nie docinane na miejscu Jak to? Przecież tu chodzi o największą precyzję, żeby były idealnie równiuteńko przy schodach. Da się tak bez przycinania na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.11.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 To co ja mam zrobić ??? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.11.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Jak to? Przecież tu chodzi o największą precyzję, żeby były idealnie równiuteńko przy schodach. Da się tak bez przycinania na miejscu? Wymiary wziąłby wcześniej. Ehhh, zeby schody dałoby się na chwilkę odsunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.11.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 A może można do schodów użyć silikonu elastycznego i wypełnić nim tę szczelinę? A słyszałaś o panelach 3D VIA? TU ich strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.11.2015 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zawsze podobały mi się te panele (chyba takie same robi Dunes) i szukałam miejsca dla nich u mnie. Akurat na tej ścianie byłoby idealne miejsce, ale znowu problem z tą szczeliną. Bo cokolwiek będzie, będzie to nałożone na schody. A gdyby szczelina miała 5 mm, czy byłoby to widoczne?I czy widziałaś na żywo te panele? Boję się o połączenie poszczególnych części, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.11.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ja bym schody obłożyła styropianem, potem kilkoma warstwami kocy i kuła Żadna próba naprawiania nie załatwi sprawy idealnie. Trzeba w miarę możliwości zacząć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.11.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) Ja bym schody obłożyła styropianem, potem kilkoma warstwami kocy i kuła Żadna próba naprawiania nie załatwi sprawy idealnie. Trzeba w miarę możliwości zacząć od nowa. Kucie ściany to jedno, a wyczyszczenie szczeliny między schodami i ścianą to drugie. Myślałam o zrobieniu nakładki na schodek z metalu. Pod metalem gąbka i na każdy schodek i dopiero to wyczyścić. W sobotę będę miała fachowca i spojrzy, czy jest o czym marzyć. Edytowane 12 Listopada 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2015 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Zobacz w dzienniku Roberta Skitka jak ma zrobione wykończenie na styku podłoga ściana. On to dość dobrze opisał.To o czym pisze Tomkowa - mała dylatacja = wielki kłopot z czyszczeniem. ALE... jeśli zrobisz odstęp 1 cm-1,5 cm między schodami a płytą, to grubość płyty zasłoni tę "dylatację ". Z poziomu wzroku człowieka nie będzie widać co tam w tej szparze jest, a wyczyścić już będzie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Zobacz w dzienniku Roberta Skitka jak ma zrobione wykończenie na styku podłoga ściana. On to dość dobrze opisał. To o czym pisze Tomkowa - mała dylatacja = wielki kłopot z czyszczeniem. ALE... jeśli zrobisz odstęp 1 cm-1,5 cm między schodami a płytą, to grubość płyty zasłoni tę "dylatację ". Z poziomu wzroku człowieka nie będzie widać co tam w tej szparze jest, a wyczyścić już będzie można. Jaki ON ma DOM!!!! Troszkę tego jest, więc poczytam dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Dom ma jak na architekta przystało W końcu sam projektował i sam nadzorował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Dom ma jak na architekta przystało W końcu sam projektował i sam nadzorował. Oj tak! Oglądam właśnie zdjecia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Każdy, zanim zacznie budowę, powinien wątek Skitka poczytać. Sporo można się nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.11.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Fluffo to możesz nawet sama zrobić, przecież to zwykłe tapicerowane panele. A jak będziesz robić to nie trzeba będzie docinać.Z resztą nawet jakbyś wzięła te gotowe to tez można pewnie zdjąć obicie dociąć i nałożyć jeszcze raz. Chyba że one są jakieś bardzo specjalne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.11.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 ALE... jeśli zrobisz odstęp 1 cm-1,5 cm między schodami a płytą, to grubość płyty zasłoni tę "dylatację ". Z poziomu wzroku człowieka nie będzie widać co tam w tej szparze jest, a wyczyścić już będzie można. No nie wiem Jak się idzie po schodach w górę, to w pewnym momencie poziom trepów z drugiego biegu ma się na wysokości wzroku. I wtedy wszystko, dosłownie, się widzi Ja jak wejdę na 5-6 stopień pierwszego biegu, to mam idealne pole do obserwacji i stwierdzenia, czy schody kwalifikują się do odkurzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.11.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 chyba zaczynam się cieszyć, że mam schody jednobiegowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 No nie wiem Jak się idzie po schodach w górę, to w pewnym momencie poziom trepów z drugiego biegu ma się na wysokości wzroku. I wtedy wszystko, dosłownie, się widzi Ja jak wejdę na 5-6 stopień pierwszego biegu, to mam idealne pole do obserwacji i stwierdzenia, czy schody kwalifikują się do odkurzenia Tomkowa, idąc w górę nie będzie tego widać, bo płyta betonowa (czy cokolwiek innego) będzie z frontu i od góry. Sytuacja może wyglądać gorzej jeśli staniemy w przedsionku. i spojrzymy na schody, zresztą tą metodę stosuje, żeby ocenić grubość warstwy kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 chyba zaczynam się cieszyć, że mam schody jednobiegowe Wina leży tylko i wyłącznie po mojej stronie, schodów nie można za to winić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Fluffo to możesz nawet sama zrobić, przecież to zwykłe tapicerowane panele. A jak będziesz robić to nie trzeba będzie docinać. Z resztą nawet jakbyś wzięła te gotowe to tez można pewnie zdjąć obicie dociąć i nałożyć jeszcze raz. Chyba że one są jakieś bardzo specjalne :/ Doriko, ja wiem, że tu same mega mózgi i wszystko potrafią, ba myślę, że gdyby jedna z Was spojrzała na to na żywo od razu rozwiązałaby problem, ale ja nie jestem aż tak manualna. Nie zrobię fluffo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Aga, najlepiej kup w sklepi dla plastyków płyty piankowe. 100x70 cm kosztuje około 16 zł. i ma chyba 5 mm grubości. Są też 10 mm grubości, ale nie znam ceny. Potnij ją na odpowiednie elementy i przyłóż do ściany przy schodach. W ten sposób wypraktykujesz czy 2 cm grubości dobrze zasłoni 1-1,5 cm „dylatacji” do stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.11.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Zobacz w dzienniku Roberta Skitka jak ma zrobione wykończenie na styku podłoga ściana. Pestko przejrzałam wszystkie zdjęcia (jeszcze nie przeczytałam), ale nie mam pojęcia o którym wykończeniu pisałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts