aga2183 14.11.2015 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dziewczyny, nie mam pojęcia jak te schody są zamontowane. Na pewno nie są przyklejone do ściany. Między ścianą a schodami jest 1-2 mm luzu. Do górnego stropu na pewno były montowane na śruby i chyba klej. Roku chodzimy i nawet nie drgnęły, to chyba już nie spadną? Pestko, jeśli chodzi o listwę o wysokości 10 cm to raczej nie chciałabym, aż tak wysokich. Będzie to wyglądało jak zwykły cokolik, a takiego nie chcę przy schodach. A odnośnie męża, oczywiście kręci nosem, ale wie też jak bardzo mnie boli ta ściana. Powiedziałam, że na urodziny chce kasę na renowację ściany. Może pozbieram po rodzinie i kupię sobie ścianę na urodziny Z zapałem męża do działania, pewnie byśmy dalej w kawalerce mieszkali. Dom to mój pomysł, moja praca, mąż tylko dekoracyjnie uczestniczy w tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Wracając do schodów, dzisiaj wzięłam szpachelki i troszkę zeskrobałam mojego tynku (Tomkowa to nie baranek !!! ) Teraz sytuacja wygląda tak, że schody nie są połączone ze ścianą w żadnym miejscu, między ścianą a schodami jest 1-2 mm odstępu. W związku z tym może jakać mega dokładna osoba mogłaby zetrzeć ten tynk ze ściany, nie robiąc krzywdy schodom? Tylko co póżniej? Po prostu szpachla i pomalować ścianę, bez żadnych kombinacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jeśłi teraz schody nie dotykają ściany i dodatkowo gdyby ktoś starł tynk, byłoby 3-4 mm odstępu.Cokolik pokazany przez Pestkę nie dotykałby schodów, czy tak też nie może być? Na ten moment rozważam 2 opcje: 1. zetrzeć tynk i pomalować2. zetrzeć tynk, zamontować antycokolik i nad nim płyty betonowe. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.11.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 ja bym dala szpachlę, a na to dowolnie - farba, tapeta, jakaś farba dekoracyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 ja bym dala szpachlę, a na to dowolnie - farba, tapeta, jakaś farba dekoracyjna... Tapeta do mnie nie przemawia, a dokłądniej łączenia tapety. Oj żadne farby dekoracyjne ja już mam tynk dekoracyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tapetę możesz wpuścić między stopnie i ścianę. kładłam kiedyś tapetę i musiałam ją wkleić w szparę między biblioteką a ścianą. szpachelką daje się sprytnie wsuwać pod warunkiem, że nie więcej niż 1 cm na głębokość. Czegoś nie rozumiem z tymi Twoimi schodami ;( One są na betonie czy to są dywanowe drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.11.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Aga, żadnej tapety!! Jeżeli uzyskałaś szczelinę między schodami i ścianą, to starłabym ten tynk, zabezpieczając dokładnie brzegi schodów. Na ściany gładź i farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.11.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 u mnie w wakacje był ściągany tynk ze ściany. nic się nie zniszczyło podłogi obłożyłam kartonami i foliami. Nie będziesz kuć muru, więc strasznego gruzu nie będzie. Tylko samo kucie to będzie pewnie jakaś masakra. u mnie tynk sam odpadł a i tak było z tym szarpania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Pestko schody są całe z drewna. Czyli poki co scierac tynk, a pozniej sie zobaczy. Musze zapytac mojego fachowca kiedy bedzie mial czas. Pisze scierac, bo warstwa ma 2 mm i o kuciu nie ma mowy. To trzeba jakos zetrzeć. Heh zapomnialam dodac, ze pod schodami jest to samo. Kladla inna osoba i lepiej wyglada. Dodatkowo nie rzuca sie w oczy wiec tam chyba nie bede ruszala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Pestko a czy kladac tapety nigdy nie wychodza Ci szczeliny miedzy paskami. Oczywiscie nie od razu tylko po jakims czasie. U mojej Malej tez kladlam i jak sie przyjrzeć wnikliwie to mikroszczeliny sa, ale z racji ze sciany krem i tapeta krem to nie widać. Ale to jesli tapeta jest np. czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Kiedyś kładłam na zakładkę, ale to widać. Ostatnio, przed sprzedażą mieszkania, tę gładź papierową kładłam na styk i wyszło bardzo ładnie. Trzeba pamiętać, żeby w miejscu zetknięcia pasów tapety starannie pomalować klejem i ścianę i tapetę. Potem trzeba dokładnie kłaść, jakby lekko na zakładkę, ale tylko w tym sensie, że pasy są dobrze do siebie dosunięte. Nie wolno naciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 A może nie rób nic specjalnego, tylko dobrze osłoń schody i przepoleruj tę ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Aga tylko wiesz ja bym chyba poczekała do wiosny. Będzie mega syf i pył. bez porządnego wietrzenia się tego nie pozbędziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tego już próbowałam i niestety wydaje mi sie, ze jest gorzej niz przed polerka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Aga tylko wiesz ja bym chyba poczekała do wiosny. Będzie mega syf i pył. bez porządnego wietrzenia się tego nie pozbędziesz Co fakt to fakt. Zobacze jak fachowcy z czasem. Skonczylam wielkie roboty a teraz biore sie za poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 http://allegro.pl/papier-gladziowy-1400-10m-gladz-tapeta-i5746602974.html To link do papieru gładziowego. Tylko ta jedna firma z Inowrocławia tym w PL handluje. Przyślą w ciągu 2 dni. Jest tania - rolka razem z przesyłką to 25 zł. A klej kupisz w LM. Do tych grubszych zalecają klej do tapet winylowych. Ja bym wzięła na próbę małą rolkę grubości papieru 1400 i drugą 1700. Sprawdziłabym jak kryje niedoskonałości tej ściany. Dopiero wtedy zdecydowałabym czy szlifować, czy położyć tę gładź papierową. Ją możesz potem malować, albo położyć inną tapetę.Oszczędzisz sobie bałaganu i będziesz mieć na święta czysto biało. Ja kładłam w kuchni grubość 1200. Było wystarczające do zakrycia śladów po zerwanej grubej winylowej tapecie. W Anglii powszechnie stosują ten papier gładziowy bezpośrednio na tynk, bez gipsowania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.11.2015 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Oj chyba nie podejmę się położenia tej tapety. Już raz próbowałam to ratować i wyszło jak wyszło. Jutro będzie szwagier, zobaczymy co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.11.2015 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Słuchajcie, mam dobre wiadomości.Był fachowiec i powiedział, że można zaszpachlować bez ścierania, po prostu na to co jest nałoży minimalną warstwę szapachli i będzie jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 16.11.2015 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 I już widzę tam gładką ścianę, a na niej kilka sztuk fluffo. Nawet zrobiłam wstępną przymiarkę, co myślicie? Czy aby nie za dużo się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.11.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 I już widzę tam gładką ścianę, a na niej kilka sztuk fluffo. Nawet zrobiłam wstępną przymiarkę, co myślicie? Czy aby nie za dużo się dzieje? [ATTACH=CONFIG]337794[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]337795[/ATTACH] Mnie się średnio podoba Może jednak gładka ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts