Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiłam tą pościel, więc może coś z granatem?

Aga, jak jakość tej pościeli?

Jako wielka wielbicielka granatu, widzę ją, jak najbardziej w Twojej sypialni na ścianie za łóżkiem :) Martwiłabym się jedynie tym, że granat bardzo podbije biel drzwi i to one będą zwracać największą uwagę na tej ścianie, właśnie przez kontrast. Chyba, że i drzwi pomalować od strony sypialni w kolorze ściany ;)

Pozostałe ściany zrobiłabym najpiękniejszym szaro-beżem, czyli Revere Pewter Benjamin Moore :) Drzwiczki do garderoby też. Benjamin Moore ma też farby do drewna, więc wymieszaliby dokładnie te same kolory dla drzwi wejściowych i garderobianych.

Wrzucam inspirację, na której połączono Revere Pewter z granatem o nazwie Mysterious AF-565. Czyż nie jest cudnie?

sypialnia10.jpg

Aga baaardzo ładna pościel, były może podobne w trochę innej kolorystyce ? :rolleyes: Co do ściany to ja osobiście na granatowo bym nie malowałą w obawie że będzie ciemno, pomijam fakt że granat na dużych powierzchniach średnio mi się podoba...

Akurat ten wzór występuje tylko w tym kolorze, ale tutaj są piękne wzory.

Witam się i ja :-) całego wątku nie dałam rady przejrzeć, ale z tego co widziałam mogę powiedzieć, że dom mi się bardzo podoba i będę kibicowała dalej :-)

gdzieś mi mignęły drewniane inspiracje schodowe- mega! Życzę powodzenia Aga z wykańczaniem (domu a nie siebie)!!!

Aha Tomkowa ta sypialnia jest boska! uwielbiam takie kolory i farby BM, są mega dobre. Ten kolor revere pewter musze obczaić, bo to zdecydowanie moje barwy :)

Aga, jak jakość tej pościeli?

Jako wielka wielbicielka granatu, widzę ją, jak najbardziej w Twojej sypialni na ścianie za łóżkiem :) Martwiłabym się jedynie tym, że granat bardzo podbije biel drzwi i to one będą zwracać największą uwagę na tej ścianie, właśnie przez kontrast. Chyba, że i drzwi pomalować od strony sypialni w kolorze ściany ;)

Pozostałe ściany zrobiłabym najpiękniejszym szaro-beżem, czyli Revere Pewter Benjamin Moore :) Drzwiczki do garderoby też. Benjamin Moore ma też farby do drewna, więc wymieszaliby dokładnie te same kolory dla drzwi wejściowych i garderobianych.

Wrzucam inspirację, na której połączono Revere Pewter z granatem o nazwie Mysterious AF-565. Czyż nie jest cudnie?

[ATTACH=CONFIG]338244[/ATTACH]

Malowanie drzwi nie wchodzi w grę.

Granat też bardzo mi się podoba, ale jednocześnie nie chce, żeby pokój zamienił się w ciemną jaskinię. A jaka cena farb o których wspomnialaś?

Witam się i ja :-) całego wątku nie dałam rady przejrzeć, ale z tego co widziałam mogę powiedzieć, że dom mi się bardzo podoba i będę kibicowała dalej :-)

gdzieś mi mignęły drewniane inspiracje schodowe- mega! Życzę powodzenia Aga z wykańczaniem (domu a nie siebie)!!!

Aha Tomkowa ta sypialnia jest boska! uwielbiam takie kolory i farby BM, są mega dobre. Ten kolor revere pewter musze obczaić, bo to zdecydowanie moje barwy :)

Witam, witam.

U nas niestety, albo na szczęście pieniądze się skończyły, więc teraz tylko kosmetyczne rzeczy moge robić :-)

Na granicy wykończenia siebie już byłam, w połowie wykańczania, ale jakoś udało się przetrwać i teraz to już tylko sielanka została.

A ja pierwszy raz się spotykam z tymi farbami, cały dom to Tikurilla, ale jak na razie jestem bardzo zadowolona.

Malowanie drzwi nie wchodzi w grę.

Granat też bardzo mi się podoba, ale jednocześnie nie chce, żeby pokój zamienił się w ciemną jaskinię. A jaka cena farb o których wspomnialaś?

A jakie masz okno w sypialni? Skąd pomysł, że przy jednej ścianie ciemnej pokój zamieni się w ciemną jaskinię?? ;) Farby BM do tanich nie należą, ale ze względu na jakość i kolory, których nie spotkasz gdzie indziej, warto zainwestować :)

A jakie masz okno w sypialni? Skąd pomysł, że przy jednej ścianie ciemnej pokój zamieni się w ciemną jaskinię?? ;) Farby BM do tanich nie należą, ale ze względu na jakość i kolory, których nie spotkasz gdzie indziej, warto zainwestować :)

Wieczorem zrobię zdjęcie każdej ściany będzie łatwiej coś ustalić.

Najpierw myślałam właśnie o granacie, ale przy ciemnym łóżku i czarnych stolikach zastanawiam się ....

Aga bardzo fajna pościel, córka pewnie zadowolona :)

A jak patrzę na Twoją sypialnię to pocieszę Cię, że chciałabym , żeby moja wyglądała tak jak Twoja teraz :p Na razie mam materac na podłodzę i zbieraninę starych kmód na ciuchy ;)

Łóżko to ja mega okazyjnie kupiłam, ale po kilku latach na 120 cm powiedziałam, że pierwsze co kupię to łóżko do sypialni i to 200 cm, ale trafiło się to 160 cm i wzięłam. Niby wystarczające, ale gniazdka teraz nie pasują w żaden sposób i zastanawiam się nad przekuciem.

Edytowane przez aga2183