Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Benjamin Moore ma piękne kolory.

Trafiłam na bloga kogoś kto wybierał navy blue do pokoju dziecinnego.

Zdjęcia pokazują ten sam pokój. Kolor różni się nieznacznie zależnie od kąta padania światła i jego siły. Myślę, że blogerka wybrała piękny kolor. Jest nieza ciemny i nie za jasny, a przy tym choć żywy, to nie gryzie w oczy.

Van Deusen Blue jest akurat pomiędzy Hale Navy i Newburyport Blue.

benjamin-moore-choosing colors.jpg

benjamin-moore-van-deusen-blue-2.jpg

benjamin-moore-van-deusen-blue-4.jpg

benjamin-moore-van-deusen-blue-5.jpg

No, wiesz Wani, chyba strzelę focha :sick: Jak można granatów niw lubić ??? Nawet ja, a jestem z pokolenia obowiązkowego granatowego koloru i fartuszków w szkole, uwielbiam granaty.

Twoje szczęście. że zmieniłaś opcję :yes:

o i mam do Was jeszcze jedno pytanie.

Chodzi o to, że mój brat jest zdolnym, początkującym stolarzem i chce zrobić coś fajnego z kawałka drewna, który wpadł mu w ręce. Jest to gruba stara decha. Długość 150 cm, szerokość 50-80 cm. Myślicie, że jakiś stolik kawowy z tego można zrobić? Może macie jakąć inspirację?

IMG-20151123-WA0000.jpgIMG-20151123-WA0001.jpgIMG-20151123-WA0002.jpg

No, wiesz Wani, chyba strzelę focha :sick: Jak można granatów niw lubić ??? Nawet ja, a jestem z pokolenia obowiązkowego granatowego koloru i fartuszków w szkole, uwielbiam granaty.

Twoje szczęście. że zmieniłaś opcję :yes:

Haha, nie odbieraj tego tak osobiście :p To co pokazałyście wykracza poza moje dotychczasowe pojmowanie koloru granatowego. Nie pomaluję u siebie żadnej ściany na granatowo co prawda ale aga2183 kibicuję :yes: Granaty BM są fantastyczne, muszę się przyjrzeć ich jasnym kolorom bo nadal nie wiem co z salonem zrobić :sick:

Wani, żartuję :)

Kocham też czekoladowy :yes: Więc do salonu możesz wziąć czekoladę rozcieńczoną mocno mlekiem :D

Aga, gzymsy pasują wszędzie i zawsze. Masę inspiracji znajdziesz w Galeria Nie tylko listwy przysufitowe, ale jest tam kilka fajnych rozwiązań jak wykorzystać takie listwy inaczej.

Po inspiracje na wykorzystanie takiej genialnej dechy zapraszam pinterest pestka56-dining-place

TABLE-Hudson Company-65687970c-pi.jpg

TABLE-Hudson Company-plexiglass-base-coffee-table-wood-on-top.jpg

Table-contemporary-02.jpg

TABLE-contemporary-03.jpg

TABLE-plexiglass_base+wood.jpg

Inspiracje c.d.:

http://www.landscapeelms.com/wood-coffee-table-furniture/

http://inhabitat.com/krw-studios-salvaged-tree-trunk-tables-bring-the-beauty-of-nature-into-your-home/

Edytowane przez pestka56

Właśnie szukałam zdjęć industrialnych stołów z takim blatem z dechy ale mnie Pestka uprzedziła :D:D

Co do salonu mam póki co jasny stół, apetyt na krzesła w tym kolorze

http://www.fameg.pl/Images/Produkty/Materialyacbd44bd-60d5-4c6a-9463-8075d2ff98f5niebieski%20443.jpg

i szarą kanapę.

Mam jeszcze trochę, bo u mnie taki stół będzie. Tylko 2 razy dłuższy i z dwóch dech, bo jednej na szerokość nie starczy. Już mam w tartaku domówione :yes:

Tu z moimi ukochanymi krzesłami Thonet

A1_W_WRK_INT_LOFT_PRAHA_EVROPSKA_F_FINAL_05.jpg

Lubię takie z zadziorem :) Niby prosty blat, a ten kawałek drewna robi za wisienkę

Wood-Kitchen-Countertops-With-White-Walls.jpg

TABLE-stairwell-dining-room-natural-wood-on-top.jpg

cutting-edge-wood-top-table.jpg