Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na końcu świata - tak się wykańczamy

Recommended Posts

Aga padłam :rotfl: lepiej tego ując nie można :rotfl:

Wyczytałam na FM jak stosować tasmę do odcinania kolorów.

Żółtą, szeroką - przyklejamy tylko tę krawędź, która styka się z kolorem malowanym - nie na całej szerokości!!!

Malowaliśmy farbami lateksowymi (a w kuchni również ceramiczną) 3 x i dopiero po zakończeniu (po 3 razie) odrywaliśmy taśmę - bardzo wolno.

To "drzewko" wygląda na bonsai lub jakąś podróbkę bonsai. Skoro w instrukcji napisali żeby zanurzać to raczej do ziemi podlewaj. Ale to ciężkie w hodowli jest, już zaczyna chorować :(

To na szczęście jest podróba bonsai i już się dowiedziałam, ze znajoma ma to samo i jak na razie rośnie więc szansa jest, choć z moimi zdolnościami to różnie bywa. Ale odpukać w tym domu kwiatki rosną mi wyśmienicie :-)

Odcinanie taśmą zaliczam do udanych. Ja robię tak, że naklejam taśmę blue delphin (podobno najlepsza) maluje farbą, która jest pod spodem, zeby wypełniła luki pod taśmą i dopiero docelową. W sypialni zastosowałam tą technikę i wyszło super, a niebawem zdjęcia, nie mogę się odsprzątać, po tym malowaniu. Miałam się wyrobić w dwa dni, a minął tydzień i jeszcze jestem nieogarnięta.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i nieudana próba zawieszenia huśtawki. Okazało się, że sufit jest uzbrojony jak na wojnę, drut na drucie. I teraz nie wiem co zrobić. Chciałam trochę pokój wypełnić, tymczasowo wieszając huśtawkę, nawet pomalowałam w kolorze ściany. Super wyszło, ale jak ją zawiesić?

[ATTACH=CONFIG]341018[/ATTACH]

Sypialna wyszła genialnie!! :wave::wave:

Czy dziury w zbrojonym betonie wierciliście wiertarką udarową wiertłem do metalu?

Aga, koniecznie nad łóżko lustra! :D Dwa w srebrnej ramie :) Niureczka i Karen wykorzystały pomysł podrzucony Catti na powieszenie dwóch wąskich luster w poziomie :) Np. TAKIE :)

Jako, że wykluczono mnie z konkursu na kolor, wrzucam dla ułatwienia większe fotki :D Jest po prosu pięknie!! Gratki!! :)

20151219_175843.jpg

20151219_175948.jpg

20151219_180020.jpg

agaaaaa super :-)

przypomni prosze jakie to kolory dokładnie teraz w okolicach fotek oraz na jakiej bazie ??

Czekam czy ktoś zgadnie jakie to kolory :-)

:D Były wymieniane podczas dyskusji, jakie wybrać ;)

A zgodzę się jak najbardziej co do luster nad łóżko, ale ja już zachorowałam na te

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=341027&d=1449676570&thumb=1

Pamiętam inspirację u Ciebie gdzie były powieszone pionowo, no obłędna.

Takie 3 poziomo też zrobiłyby swoje. Ehhh marzenia

Jest przepiękne, to prawda :) Ale póki ich nie ma, to może w wersji "tymczasowej" nabyć czarne Ung Drill i psiknąć ramę na srebrno (a może nawet zostawić czarne)? ;)

20151219_175843.jpg

;)